Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "FĂRĂ RELIGIE ÎN ŞCOALĂ", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/1 1
Peta Luigi Madalin (25 Iunie 2014, 09:48)
Tocmai am terminat primul an de liceu si am avut...
Tocmai am terminat primul an de liceu si am avut proasta surpriza sa dau de "ora de religie" , eu fiind ateu si imi doresc sa nu mai fiu obligat sa invat intr-o astfel de minciuna , proful meu de religie uneori nu vine si cand vine imi spune mereu ca isi doreste a afla intrebarile mele care sunt in nonconformitate cu biblia . Imi doresc sa nu mai fiu obligat sa studiez religia cand traiesc intr-o lume evoluata social si economic si care nu mai are apucaturi tribale si o teama continua de un NIMIC, asta este si va fi dumnezeul crestinilor, impreuna cu toate celelalte religii . Acea ora petrecuta la religie putea fi o alta ora care sa ne ajute dezvoltarea intelectuala, nu o ora de indoctrinare .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
mihao (25 Iunie 2014, 21:00)
pentru asta luptam
dreptul la credinta nu se transforma in obligatie, scoala nu este biserica!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
nieni (7 Iulie 2014, 20:43)
nimic
cand te inscrii in scoala primara, gimnaziala, liceu nimeni nu te intreaba ce credinta ai, pur si simplu esti obligat sa asculti toate porcariile de la orele de religie timp de 13 ani
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Agamici (9 Iulie 2014, 23:39)
Ai dreptate...
Pai daca noi avem in jur de 18000 de biserici ... Ei au mai introdus cateva( 4000) sub numele de scoli ... Dar dupa cum vezi nu mai exista oameni atat de prosti incat sa mai poata fii controlati
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
NSPNTJ (29 Iunie 2014, 12:21)
Religia o frază inventată...Împărat și Proletar, Mihai Eminescu
Vedeți:
http://www.petitieonline.net/sondaj/comentarii/sondaj-s68072048.html
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Un ghiaur (11 Iulie 2014, 16:09)
Asa este
In schimb, vrem cu hotarare sa se introduca ore de "Socialism stiintific" si "Tineretea revolutionara a tovarasului Nicolae Ceausescu". Si sa dispara si literatura si matematica si engleza si fizica si scoala in totalitate. Vrem sa muncim in orezarii si pe plantatiile de bumbac din Georgia (sau Gruzia, daca asa vrea unii). PS Daca ar fi dupa voi, sa invatati NIMIC dar sa ajungeti MANAGERI
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Eu (17 Iulie 2014, 08:45)
Ia actiune
Citete documenteaza. Nai idee ce usor este sa incui un prof de religie cu cateva intrebari bine plasate. Nu te gandi ca o faci pentru tine ci pentru colegii tai.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sanda Szecsi (26 Iunie 2014, 12:00)
Eu voi depune cerere
Eu anul viitor voi depune cerere de-a nu mai învăța religia în liceu. Am noroc că și dirigintele meu e necredincios și am mai multe șanse ca cererea să-mi fie acceptată. Nu consider că religia ar trebui învățată în școală. Nu se potrivește cu celelalte materii la care trebuie să gândești logic, contrazice materiile care susține evoluția. Religia în școală e bună doar pentru a ridica media finală. :D
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
anonim (26 Iunie 2014, 16:25)
anonim
Oameni orbi fara minte!!! Uitati-va in jur! Deschideti ochii! Biblia adevar a spus in Apocalipsa... Dovezi vor fi, insa oamenii vor avea ochii inchisi Nu se va mai distinge binele de rau, cu toate ca si un copil mic ar putea sa o faca...

Nu vedeti dovezile? Biblia viitorul a prezis... Dumnezeu semne ne trimite de mii de ani, dar noi oamenii, gasim pretexte sa negam legile Lui!!!

Si evolutia, este o teorie falsa... (a) Cum poate dintr-o molecula sa se creeze o lume intreaga: suflet si trup si minte? Cum poate face o singura molecula fara viata catralioane de suflete, si sentimente si ganduri?
(b) Daca Dumnezeu nu ar exista, ar insemna ca nu conteaza ce facem in viata asta.. Putem sa ne apucam de omorat si furat si jefuit, si mituim politia si traim ca boierii... De ce sa nu facem asa, daca Dumnezeu nu ar exista si dupa moarte am pati acelasi lucru cu cineva care a fost drept si nu a furat nici macar o moneda?

Alta dovada: Lumina care coboara la Ierusalim sub forma de Fulger, si nu frige nimic timp de 33 de minute... O sa ziceti ca e fake, dar ati fost acolo? Multi atei au fost acolo ca sa vada si ei cine face lumina aceea, si ce trucuri s-au folosit, si cand a coborat lumina, au inceput sa curga lacrimi din ochi la ei...
Si poate nu stiati, dar evreii de acolo verifica in fiecare an sa fie totul sigilat, verifica preotii sa nu cumva sa aiba surse de foc la ei, si cu toate ca au fost verificat sa nu poata sa faca trucuri, lumina tot vine.. Si acum cativa ani, tot asa au intervenit nu stiu ce autoritati conduse de nu stiu ce asociatie impotriva bisericii, si Sfanta Biserica a fost inchisa... Si ce sa vezi? Oamenii s-au adunat afara, si preotul a inceput si el sa se roage afara. Si a coborat Sfanta Lumina afara, ca un traznet, si s-au aprins lumanarile singure, si totul ca in mod normal...

Apoi, auzita-ti voi de serpii care vin si se inchina cu oamenii in Biserica Adormirii Maicii Domnului, o data pe an, in luna august?

Sau cred ca ati auzit de agheasma, nu? O sa ziceti ca nu stiu ce ioni de busuioc sau de argint ii dau calitatile de conservare... Pai cum explicati faptul ca eu am de 5-6 ani o sticluta(de plastic) cu agheasma(fara busuioc) luata direct din galetile(tot de plastic) din biserica, si pana acum miroase ca apa proaspata si nu a aparut nici o urma de vechime pe ea?


Si mai sunt multe lucruri, care dovedesc existenta incontestabila a Lui Dumnezeu... Insa nu va pot spune, pentru ca nici unii Preoti nu stiu de ele... Multumesc Lui Dumnezeu ca m-a invrednicit si am putut sa vad, sa aud si sa ma conving ca El exista...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ivanescu Mihai (26 Iunie 2014, 20:12)
raspuns
Pentru ca esti la fel ca majoritatea oamenilor din Romania un mare indoctrinat care a fost inoculat cu asemenea chestii de mic copil. Tot ce crezi tu este o iluzie, minunile nu exista, biblia e o simpla poveste inventata de mai multi carturari care aveau ca interes manipularea maselor, si chestia cu agheasma...sa fim seriosi. e doar apa si nimic mai mult. probabil au bagat si ei o substanta, 2 acolo si aia e, tine apa multi ani. Cat despre lumina de la Ierusalim - cea mai mare pacaleala posibila, cea mai mare ineptie si prostie conceputa vreodata. Toata lumea poate sa aduca un reflector puternic intr-o biserica si aia e, magica si teribila lumina de la Ierusalim. Mai ganditi si voi, oamenilor! Daca nu era religia, specia umana era cu mult mai departe.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sedlex (26 Iunie 2014, 20:35)
Fyi
Argintul are aceasta proprietate miraculoasa de a opri dezvoltarea bacteriilor (ioni de argint si parca si busuiocul). Si ghici din ce e facuta crucea cu care se sfinteste apa?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai (19 Noiembrie 2014, 11:07)
Macar stii ce e lumina de la Ierusalim?
Cred ca ar fi bine sa te informezi mai bine, iar daca nu crezi, da o fuga acolo sa vezi. Ce istet esti, reflector puternic :))))))))
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sedlex (26 Iunie 2014, 20:14)
Serios????
Vai saracul de tine, te inteleg perfect: tu trebuia sa te nasti acum 500 de ani.
Sper ca esti troll.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
BALAN AUREL (27 Iunie 2014, 11:43)
DESCHIDEȚI MINTEA...
DOMNULE ANONIM(PROBABIL CĂ ESTI BĂRBAT) EU TE-AȘ ÎNTREBA, DACĂ D-TA AI FI PLECAT DE ACASĂ PE O PERIOADĂ DE ,SĂ ZICEM 7 LUNI, IAR CÎND AI VENI ACASĂ ȘI ȚI-AI GĂSI SOȚIA GRAVIDĂ ÎN A 4 LUNĂ CÂND AI ÎNTREBA-O CU CINE A RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ ȘI TI-AR RĂSPUNDE CU DUHUL SFÂNT, D-TA AI CREDE?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
soarece (27 Iunie 2014, 13:00)
foarte bine
tine credinta asta pentru tine si lasa-i pe copii din scoli sa aleaga singuri, ceea ce vor sa creada sau nu.Daca ai inceput cu cai verzi pe pereti si luminici care au lacrimi inseamna ca te-am cam pierdut .va contraziceti singuri . in biblie spune ca d-zeu nu se va mai arata pana la apocalipsa pentru a lasa liberul arbitru . si tu imi spui aici ca vine lumina cu lacrimile lu' d-zeu
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai (19 Noiembrie 2014, 11:10)
NU AI INTELES NIMIC
... dar bine ca stii sa comentezi.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
BALAN (7 Iulie 2014, 16:38)
EȘTI PREA SFINȚIT?
AM IMPRESIA CĂ EȘTI VREUN PREASFINȚIT. ANONIMULE.EU TE ÎNTREB,CA BĂRBAT FIIND, DUPĂ O LIPSĂ DE LUNGĂ DURATĂ DE LA DOMICILIU(plecare în străinătate), ÎNTORCÂNDU-TE GĂSEȘTI SOȚIA ÎNSĂRCINATĂ ÎN LUNA A OPTA, ȘI ȚI-AR RĂSPUNDE MOTIVÂND CĂ A PROCREAT CU SFÂNTUL DUH, TU CA OM HIPER CREDINCIOS, IUBITOR DE PREASFINTE MOAȘTE ȘI SUPUS PREA CINSTITELOR FEȚE BISERICEȘTI...AI CREDE? ?
PREA CUCERNICE ANONIM, ARGUMENTUL CU„DACĂ N-AR EXSTA” E NEFONDAT. DACĂ EXISTĂ ACEL D-ZEU DE CE ÎN ROMÂNIA SE FURĂ,NU SE FURĂ, SE JEFUIEȘTE ÎN MOD SĂLBATIC ȘI NU NUMAI, DE CE NU-I PEDEPSEȘTE PE CEI CARE CHIAR JURĂ PE SFÂNTA LUI CARTE.
CU AGHEASMA SAU SFINȚITA APĂ, AICI FACI DOVADA CĂ EȘTI CAM RUPT DE PROCESUL DE EVOLUȚIE A OMULUI, TEHNICA FOLOSIND-0 NUMAI ÎN SCOPURILE PERSONALE,ASTA ÎNSEMNÂND CĂ LA TV VIZIONEZI NUMAI POSTURI TIP TRINITAS NICI MĂCAR NICI DE CURIOZITATE UITÂNDU-TE LA CELE CU SPECIFIC TEHNICO-ȘTIINȚIFIC.
CHIMIA CA ȘTIINȚĂ, A DEMONSTRAT ALTELE MAI GREU DE ARGUMENTAT, DECÂT MISTERIOSUL FENOMEN NEEXPLICABIL AL AGESMEI. NU AI VĂZUT? ȘI PREA FERICITUL A APELAT LA TEHNICĂ, SCHIMBÂND ȘOMOIGUL DE BUSUIOC, CU TRAFALETUL. ACUM MAI ÎI MAĂ TREBUIE AGHEASMĂ LAVABILĂ ȘI GATA. AM TEHNOLOGIZAT CULTELE. TOATE CELE BUNE ANONIMULE ! ! !
P.S.(post scriptum,ca să nu confunzi) DACĂ VREI, LUĂM LEGĂTURA PE FB, CĂ ȘI EU ȘTIU MAI MULTE, CARE LE ȘTIU ȘI NU LE ȘTIU MULȚI CREDINCIOȘI ȘI EU LE POT SPUNE, NE FIINDU-MI TEAMĂ DE COȘMARURI.
RĂMÂI CU BINE ! ! !

DAR, EU POT A LE DOVEDI ȘI POT SĂ LE SPUN.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
nimeni (7 Iulie 2014, 20:46)
nimic
esti prea slab pentru a recunoaste ca viata nu are sens, si astea sunt singurele argumnente care le poate gasi un crestin pentru a dovedi existenta a unui spirit inventat de cineva pentru a pacali oameni
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alex (7 Iulie 2014, 21:56)
Oh cat de naiv
a) Faptul ca tu nu intelegi evolutia nu inseamna ca aceasta nu este adevarata. Faptul ca noi toti nu putem intelege unele fenomene ale existentei noastre nu inseamna ca o creatura supranaturala le-a creat. Voi credeti in ,,GOD of the gaps'' , adica atunci cand nu intelegeti ceva ,, Dumnezeu le-a creat''b) Fals total. Pentru crima furt, jaf etc avem legi omenesti, de asta majoritatea le respecta, plus ca am ajuns la un nivel al civilizatiei cand ne puem da seama singuri de ce e rau sau bine si putem actiona ca atare. Pentru adulter sau sex inainte de casatorie (legi ale creatorului tau) nu avem legi omenesti asa ca le facem in prostie. Deci argumentul ca din cauza religiei/dumnezeu suntem buni sau rai a cazut.

C) Am ajuns si la minuni. Creatorul tau aprinde lumanari o data pe an ca sa impresioneze turma de oi dar lasa milioane de copii sa moara anual din cauza foametei. Ma dezgusta doar gandul ca cineva ar putea crede intr-asa un dumnezeu. Un tiran care te obliga sa crezi in el sau ajungi in iad.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
bogdan (8 Iulie 2014, 07:48)
raspuns
fiecare crede in ce vrea el, important este sa nu faca rau nimanui prin credinta lui, cati oameni au murit si au fost macelariti pentru biblie, unde a fost dumnezeul tau? Ai auzit de energie, cea ce este pretutindeni, cea ce face totul in jurul nostru, enegia universului, un nor colosal ce contine informatie infinita, "noroc" si succes. Toate astea pot fi " accesate " doar cu ganduri pozitive, ambitie. Energia nu a ucis pe nimeni, doar cei cu negrul in suflet nu au avut parte de ea. Asa cum noi nu va fortam sa credeti in ceva ce nu va convine, nici voi nu aveti nici un drept
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 1/1 1