Prima pagina » Petitii online » Absolvenții facultăților de farmacie cer suplimentarea locurilor la Examenul de Rezidențiat

Petitie: "Absolvenții facultăților de farmacie cer suplimentarea locurilor la Examenul de Rezidențiat"

România are nevoie de specialiști in fiecare domeniu ! In Ministerul Sănătății există o criză acută de personal, o criză care s-a format de-a lungul anilor si care este greu de stopat in condițiile actuale in care fiecare centru universitar atribuie un număr foarte mic de locuri specializărilor din domeniul Farmacie. Este dorința tuturor absolvenților facultăților de Farmacie, care au susținut in data de 08-12-2019 Examenul de Rezidențiat, să își poată practica meseria și in același timp să își poată continua studiile pe o anumită specialitate in România. La fel ca Medicina si Stomatologia, Farmacia este un pilon cheie al ministerului fără de care accesul la un act medical de calitate, alineat la standardele Uniunii Europene, nu este posibil. Spre implinirea acestui scop cerem Ministerului Sănătății următoarele : Promovarea si asigurarea unui loc garantat tuturor absolventilor cu un punctaj minim de 60% la Examenul de Rezidențiat. Urmărim cu interes desfășurarea evenimentelor in perioada următoare și așteptăm declarațiile oficialilor din Minister. Va multumim !

09/12/2019

Destinatar: Ministerul Sanatatii