Prima pagina » Petitii online » Absolvenții Facultății de Pedagogie sa poata preda in grădinițe

Petitie: "Absolvenții Facultății de Pedagogie sa poata preda in grădinițe"

In atenția Ministrului Învățământului,

In România, in cadrul sistemului de învățământ preuniversitar ne confruntăm cu următoarea situație: absolvenții facultății de Pedagogie generală și cei cu specializarea Psihopedagogie nu pot preda ca și educatori calificați în grădinițe de stat. Răspunsul Ministerului Învățământului este acela că lipsesc didacticile specifice pentru învățământul preșcolar, adică comunicarea in limba română și matematica specifica pentru nivelul preșcolar. Doamna ministru, din moment ce am absolvit facultatea de Pedagogie/Psihopedagogie speciala, considerăm că știm să lucrăm cu copiii de nivel preșcolar cel puțin și ne descurcam și să îi invatam limba română și matematica pentru grădiniță. Bine că anual ajung in sistem oameni care nu au au studiat pedagogia, iar noi cei care avem cunoștințe în domeniu nu suntem calificați. Va rugam sa ne oferiți măcar un modul unde putem studia didacticile specifice nivelului preșcolar. Va rugam sa ne dați posibilitatea de a susține examenul de titularizare, ca și personal calificat!

23/04/2019

Categorie: Educatie, invatamant.