Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru refacerea ecosistemului zonei Parcul Circului

Petitie: "Petitie pentru refacerea ecosistemului zonei Parcul Circului"

Stimate domn,/ Stimată doamnă,

In ultimele luni, au avut loc schimbari in zona Parcului Circului: lucrari in subteran la fundatia Cascade Park Plaza, secarea partiala a Lacului Circului, amenajarea unei tevi pentru alimentarea lacului cu apa de provenienta necunoscuta. Exista temerea ca acestea pot afecta iremediabil ecosistemul zonal.

Studiul realizat de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, a concluzionat ca situatia este cauzata de construirea complexului Cascade Park Plaza din strada Dinu Vintila 11. Autorizatia de constructie a fost emisa in baza Planului Urbanistic Zonal B-dul Barbu Vacarescu - B-dul Lacul Tei - Aleea Circului.

Avand in vedere situatia prezentata, in baza prevederilor legale privind transparenta, liberul acces la informatii si consultarea cetatenilor, noi - cetatenii Bucurestiului - vă solicitam sa faceti publice si sa ne puneti la dispozitie copii ale urmatoarelor documente:
1. Studiul hidrogeologic al PUZ B-dul Barbu Vacarescu - B-dul Lacul Tei - Aleea Circului, daca acesta a fost realizat inainte de aprobarea PUZ
2. Studiul de impact asupra traficului, daca acesta a fost realizat inainte de aprobarea PUZ
3. Studiul de impact asupra mediului, daca acesta a fost realizat inainte de aprobarea PUZ
4. Avizul de Mediu din partea Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti, acordat inainte de aprobarea PUZ
5. Avizul din partea Comisiei Tehnice de Circulatie, acordat inainte de aprobarea PUZ
6. Autorizatia de construire pentru Cascade Park Plaza

De asemenea va solicităm sa luati urmatoarele decizii:
1. Analiza impactului ultimelor lucrari din zona Parcului Circului asupra mediului, in particular asupra faunei si florei din Lacul Circului
2. Măsurile necesare pentru restabilirea echilibrului ecologic de dinaintea inceputului lucrarilor la Cascade Park Plaza
3. Realizarea Studiului hidrogeologic la nivelul orasului Bucuresti
4. Sanctionarea persoanelor ce au eliberat abuziv avizele constructiei Cascade Park Plaza, care a provocat secarea partiala a Lacului Circului
5. Verificarea documentelor privind aspectele hidrogeologice, de mediu si de trafic ale altor planuri similare, ce pot avea consecinte grave daca sunt implementate:
- PUZ Dambovita Center (aprobat de CGMB)
- PUZ Bd Poligrafiei 49-51 (aprobat de CGMB)
- PUZ Brezoianu 23-25 (in curs de propunere spre aprobarea CGMB)
- PUZ Iancu de Hunedoara 48 (in curs de propunere spre aprobarea CGMB)
6. Consultarea populatiei, prin respectarea explicita a prevederilor legale, in cazul altor lucrari in zona Parcului Circului - Bd Lacul Tei - Bd Barbu Vacarescu - Bd Stefan cel Mare

Vă rog transmiteţi cererea organelor competente.

15/05/2009

Autor: Asociatia Bucuresti
Destinatar: Institutul de Stat in Constructii | Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti | Ministerul Mediului | Primaria Sectorului 2 | Primaria Municipiului Bucuresti | Consiliul General al Municipiului Bucuresti