Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » AI GRIJA DE BANII TAI! SALVEAZA PILONUL 2!
image

Petitie: "AI GRIJA DE BANII TAI! SALVEAZA PILONUL 2!"

Facebook share

Ce se intampla acum!
Angajatii romani pana la 45 ani contribuie la doua sisteme de pensii. La varsta de pensionare, romanii care contribuie la Pilonul 1 si 2 vor avea o pensie de stat si o pensie suplimentara privata.

Pilonul 1 - de stat
Contributia obligatorie a angajatului este de 21.25% din salariul brut. Banii sunt in contul statului din care se platesc pensile publice actuale. Pilonul public de pensii nu reuseste sa acopere plata pensiilor actuale so functioneaza cu un deficit de 14 miliarde lei.
Pensia publica este un drept platit de stat pana la finalul vietii, dar depinde de numarul de contributori aflati in activitate la momentul pensiei tale.

Pilonul 2 - privat
Contributia angajatului este de 3.75% din salariul brut. Banii sunt in conturi individuale administrate de fonduri private. Fondurile de pensii private ofera un randament obligatoriu care depaseste rata inflatiei. Valoarea pensiei private este data de suma acumulata la finalul stagiului de cotizare. Banii adunati in Pilonul 2 pot fi retrasi intr-o singura transa sau distribuiti lunar. Pot fi lasati mostenire.

Ce se intentioneza?
Peste 4 milioane de angajati romani contribuie la Pilonul 2 pentru o pensie privata suplimentara fata de cea pe care o va da statul. Pana acum s-au adunat in acest pilon peste 9.1 miliarde de euro, in conturi personale la fondurile de pensii din Pilonul 2.
Guvernantii actuali, in lipsa de lichiditate, doresc sa desfinteze Pilonul 2 si sa incerce preluarea acestor fonduri pentru plata pensiilor actuale.

Ce is doreste petitia?
Initiativa actuala de sutinerea a celei PNL is doreste sa informeze si sa opreasca desfiintarea Pilonului 2 de Pensii.

Ai grija de banii tai! Salveaza Pilonul 2!

10/06/2018

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 21/06/2018
Petitia AI GRIJA DE BANII TAI! SALVEAZA PILONUL 2, este online dar si offline in Pitesti si toata tara. Semneaz-o, e vorba de viitorul tau!!!

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =