Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie privind compensarea produselor absorbante de urina pentru uz independent de catre adulti
image

Petitie: "Petitie privind compensarea produselor absorbante de urina pentru uz independent de catre adulti"

Facebook share

Solicitam Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa faca demersurile necesare pentru compensarea produselor absorbante de urina astfel incat fiecare persoana in cauza sa poata beneficia de produsele necesare.
Sondajul OMNIBUS efectuat in august 2008 a aratat ca 18% dintre persoanele in varsta de peste 40 de ani din Romania sufera de incontinenta urinara.
32% dintre cei care au incontinenta au recunoscut ca pierd urina cel putin o data pe zi. Aceste date sunt confirmate de studiile internationale de prevalenta.
Incontinenta urinara este o problema medicala care, daca este neglijata, poate determina complicatii afectand starea de sanatate individuala si determinand costuri crescute din partea societatii pentru tratament si recuperare.
Desi produsele absorbante de urina sunt incluse in pachetul de ingrijiri la domiciliu, aceste servicii nu pot acoperi nevoile persoanelor afectate de incontinenta urinara. Produsele absorbante de urina sunt compensate in majoritatea tarilor europene, dar nu si in Romania. Compensarea produselor absorbante de urina este absolut necesara celor afectati de incontinenta urinara, contribuind la economisirea costurilor si resurselor la nivelul intregii societati.
Participantii la masa rotunda "Incontinenta urinara in Romania", care a avut loc pe 9 aprilie in Bucuresti, au concluzionat ca, pentru cei afectati de incontinenta urinara, compensarea produselor absorbante de urina este absolut necesara, aceasta contribuind la imbunatatirea starii de sanatate si scaderea costurilor si resurselor la nivel national.

09/06/2009

Autor:  
Destinatar: Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Categorie: Sanatate, Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 07/01/2011
http://www.sursadestiri.ro/ue-ratifica-prevederile-conven-iei-na-iunilor-unite-privind-drepturile-persoanelor-cu-handicap-s064046556.html

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =