Prima pagina » Petitii online » Introducere Retea Apa si Canalizare Strada Maciesului Nr 4 Lunca Ilvei Bistrita Nasaud

Petitie: "Introducere Retea Apa si Canalizare Strada Maciesului Nr 4 Lunca Ilvei Bistrita Nasaud"

Stimati concetățeni. Familia noastră se confruntă cu o problemă din ce în ce mai serioasă și-anume lipsa apei potabile. De curând localitatea Lunca Ilvei din județul Bistrița Năsăud a beneficiat de un proiect european care prevedea realizarea instalațiilor de alimentare pentru rețeaua de apă și canalizare a localității. Momentan pe strada Măcieșului Nr 4 nu există amplasată rețea de alimentare cu apă și nici canalizare, de asemenea nu există nici posibilitatea amplasării unui hidrant care în caz de incendiu ar fi de mare folos. Singurul impediment care probabil a dus la neamplasarea unui hidrant precum si nerealizarea instalatiei pe această stradă este existența liniei de cale ferată care ar impiedica oarecum realizarea instalației deoarece costurile ar fi enorme atât pentru primărie cât și pentru firma care ar realiza. Localitatea Lunca Ilvei face parte din rândul zonelor rurale iar lipsa apei potabile este o problema și pentru animalele din gospodărie, acestea nu au sursă de unde să fie adăpate întrucât în verile secetoase care în ultima vreme sunt din ce în ce mai dese pârâul care stăbate imașul seacă. Cea mai apropiată sursă de adăpare fiind la aproximativ 1 KM. Părinții mei sunt în vârstă iar adăpatul vacilor pentru ei este un adevărat calvar mai ales că vara la 39 de grade nu prea au voie să stea in soare și din motive de sănătate nu au voie să facă efort fizic. Întrucât nu există apă sunt nevoiți să care din râul ce stăbate comuna cu butoaie, apa aflată în acest râu este greu potabilă datorită surselor de poluare prezente în localitate astfel apa aceasta, dată la animale duce la imbolnăvirea acestora sau chiar la deces( in anul trecut a murit un caine după ce s-a preparat hrana cu apă de la această sursă) fără să mai vorbim de alte lucruri care s-ar putea intâmpla(hainele spălate cu această apă ar putea dezvolta nenumărați microbi care ar duce la generarea unor boli de piele)-cele relatate mai sus fiind doar presupuneri, apa are un miros greu de mortăciune în toiul verii astfel animalele refuză să o bea. În caz de incendiu, datorită lipsei totale a apei, stingerea acestuia ar fi imposibilă. Dinstanța efectivă față de magistrala principală a conductei de apă nu este mai mare de 500M și de asemenea pe sub calea ferată nu ar fi o problemă să se introducă o conductă, principalul motiv pentru care nu suntem racordați la rețeaua de apă cel mai probabil este dezinteresul total al autorităților locale sau dovada de rea voință . În speranța că lururile se vor rezolva în mod pozitiv, vă rugăm să semnați această petiție. Este foarte important sa avem cât mai multe semnături și să convingem de asemena autoritățile, că într-adevăr la această adresă este foarte mare nevoie de apă. Menționăm că suntem dispuși să plătim o cotă parte pentru realizarea racordării la rețeaua de alimentare cu apă potabilă și chiar să semnăm un contract sau convenție(precontract) pe o anumită perioadă minimă cu posibilitate de prelungire a valabilității drept dovadă că vom plăti serviciile lunar. Mulțumim anticipat!

24/08/2013

Destinatar: Consiliul local Lunca Ilvei