Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petitie pentru adoptarea unei hotarari a Consiliului Local Oradea privind combaterea plantei alergene "ambrozia".", pagina 1

Facebook share
 
Eu (7 Septembrie 2016, 13:50)
Autorul petiției e un prost
Există deja o hotărârea a Consiliului Local Oradea care prevede obligativitatea distrugerii ambroziei. E vorba de HCL nr. 429 din 28 martie 2009, Anexa 1, la art. 8, lit. h. E un act normativ în vigoare. Demersul tău e redundant, ca tine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
FB (8 Septembrie 2016, 09:08)
Sa citim cu atentie
Respectiva HCL ( HCL nr. 429 din 28 martie 2009) la care faceti referire mentioneaza:
(2) Nu fac obiectul prezentei reglementari:
e) spatiile verzi de pe terenurile aflate in proprietatea privata si care nu sunt utilizate in interes
public.
Probabil doreati sa va referiti la HCL 725/2006, modificata prin HCL 760/2009 (si nu 325/2006 asa cum chiar responsabilii din primarie noteaza pe site-ul www.oradea.ro, informatie preluata eronat si in presa). Prin anexa HCL 760/2009 sunt prevazute obligatii pentru persoane fizice, asociatii de proprietari si persoane juridice. Astfel, in articolele 38,39 si 40 se instituie obligatia acestora de a “lua masuri” (“in cazul prezentei pelinului sau ambroziei (plante cu efect alergogen), in spatiile verzi, vor lua masuri pentru eliminarea acestora;”).
Incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1500 – 2500 lei la persoane juridice, intre 1000 – 2500 lei la asociatiile de proprietari. La persoane fizice, dintr-o eroare, cuantumul amenzii nu este stabilit desi, probabil, Consiliul Local a dorit sa instituie o amenda cuprinsa intre 500 si 2000 de lei. Toate aceste amenzi pot fi platite la jumatate din valoare in termen de 48 de ore iar in cazul amenzilor pentru persoane fizice nici macar nu trebuie platite pentru ca orice contestatie in instanta va avea castig de cauza din pricina erorii strecurate in textul hotararii (nu exista sanctiune pentru litera respectiva din regulament).

Consider ca legislatia locala in domeniu este insuficienta pentru problema cu care se confrunta mii de oradeni. O astfel de problema de sanatate publica merita tratata cu mult mai multa atentie.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Altul (7 Septembrie 2016, 15:34)
daca exista HCL 429/2009--de ce nu s-a aplicat pana acum?
de fapt ca la noi
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
inca unul informat (9 Septembrie 2016, 12:05)
sunteti manipulati si dezonformati
Oameni buni, exista un HCL din 2009 legat de ambrozie si starpirea ei, ba mai mult, politia locala da amenzi peste amenzi. Problema e la firmele care au spatii verzi, asociatiile de proprietari si proprietarii de terenuri, care nu iau masuri!
Din pacate nu exista inca o lege, la nivel national, care sa reglementeze problema ambroziei!
Cand faceti o petitie informati-va!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
FB (9 Septembrie 2016, 13:08)
Lamuriri
Exista, intr-adevar, HCL 725/2006, modificata prin HCL 760/2009 si HCL 429/2009. Aceste hotarari reglementeaza tot felul de alte lucruri. Printre prevederi exista si paragraful acesta: "in cazul prezentei pelinului sau ambroziei ( plante cu efect alergogen), in spatiile verzi, vor lua masuri pentru eliminarea acestora". Incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1500 – 2500 lei la persoane juridice, intre 1000 – 2500 lei la asociatiile de proprietari. La persoane fizice, dintr-o eroare, cuantumul amenzii nu este stabilit desi, probabil, Consiliul Local a dorit sa instituie o amenda cuprinsa intre 500 si 2000 de lei. Toate aceste amenzi pot fi platite la jumatate din valoare in termen de 48 de ore .
Daca vi se pare ca asta este suficient si cu 1 paragraf aruncat in niste HCL-uri de acum 10 ani starpim ambrozia, eu zic ca va inselati. Trebuie o hotarare noua, special conceputa pentru aceasta nenorocire.

Altfel, vad ca este plin si aici de oameni "de bine" care nu stiu altceva decat sa comenteze ca sa se afle in treaba. Sau vad manipulari si conspiratii peste tot. As vrea foarte mult ca lumea sa "conspire" si sa-si rupa din timpul lor pentru a lua atitudine si a face ceva atunci cand ne ajunge nevoia, in loc sa stea si sa astepte ca binele tuturor sa ne cada din cer. presupun ca cei care fac asta nu sunt afectati de ambrozie, nu-si vad copilul horcaind si chinuindu-se sa respire, luptandu-se cu astmul bronsic. Altfel s-ar agata de orice posibilitate de a determina autoritatile sa ia masuri. Partea proasta este ca anul asta poti fi ok iar anul viitor sa devii alergic. Partea si mai proasta este ca, dupa incheierea sezonului de alergii, toata lumea (chiar si cei alergici) vor uita de napasta si se vor trezi anul viitor. Si, ups, ce sa vezi, iar nu avem niciun resort serios sa luam masuri, iar nu am facut nimic tot anul si iar e rau. Si sunt convins ca nu va ajuta cu nimic faptul ca Politia Locala a dat 150 de amenzi. Da, in baza HCL x,yz, din 2006-2009. Scopul unei viitoare HCL este sa starpim planta, nu sa incasam bani la bugetul Primariei.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Roman Gheorghe Lucian (12 Septembrie 2016, 13:11)
Un dezastru total. Avem un oraș atât de frumos i...
Un dezastru total.
Avem un oraș atât de frumos in care am vazut multă implicare si din partea celor de sus politic.
De ce nu se poate rezolva o problema atât de simpla si care afectează ENORM DE MILTA LUME.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
FB (13 Iulie 2017, 09:07)
Pt ca
Pentru ca nu este privita ca o problema importanta. Pentru ca oamenii nu fac presiuni sa se ia masuri.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: