Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Sustineti revenirea normarii cadrelor didactice cu gradul I si peste 25 de ani la 16 ore de predare pe saptama...
image

Petitie: "Sustineti revenirea normarii cadrelor didactice cu gradul I si peste 25 de ani la 16 ore de predare pe saptamana si a dreptului de pensionare in invatamant cu 3 ani sub varsta standard de pensionare, fara diminuari asa cum a fost pana acum !"

Facebook share

1. Conform Legii educatiei din 2011 , cadrele didactice cu gradul didactic I si peste 25 de ani vechime au pierdut dreptul de a avea norma didactica de 16 ore de predare. In acelasi timp, aceste cadre didactice au fost lovite si de taierile de peste 25% din salarii, astfel ca pierderile salariale suferite au fost mult mai mari pentru aceasta categorie de profesori. Precizez ca norma de predare este insotita de multe alte activitati pe care cadrul didactic le presteaza in afara de activitatea de predare iar la obiectele de examen acestea trec cu mult peste cele 8 ore de munca luate in calcul. Aceste activitati sunt : perfectionari, realizari si corectari de lucrari, teste , teme, consultatii gratuite la clasa, activitati extrascolare si extracurriculare etc. Consider ca prin aceasta modificare de normare calitatea invatamantului a scazut si a scazut mai ales numarul de posturi aferent. A crescut in plus stresul si numarul de cadre didactice cu catedre incomplete. Numarul de 16 ore de predare era necesar mai ales pentru cadrele didactice care predau materii de examen atat la scoala gimnaziala cat si la liceu .
2. Tinand cond de faptul ca in invatamant uzura sistemului nervos este infinit mai mare dacat in alte domenii si ca activitatea unui cadru didactic din invatamantul primar, gimnazial sau liceal este mult mai dificila pentru persoanele de 60-65 de ani propun revenirea dreptului de pensionare in invatamant cu 3 ani sub varsta standard de pensionare, drept neanulat nici macar comunistii , dar care a fost anulat de guvernarile precedente si nediscutat nici de catre guvernarea actuala.
In legile precedente erau aceste prevederi legale si prin anularea lor s-a micsorat si rata de improspatare a corpului profesoral prin faptul ca multi profesori tineri au avut o oferta de posturi mai mica.

24/11/2012

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Primul Ministru al Guvernului Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =