Prima pagina » Petitii online » Vrem drum reparat spre Comuna Ploscoş

Petitie: "Vrem drum reparat spre Comuna Ploscoş"

Drumul judetean 161b , de fapt starea deosebit de groaznică a acestuia face obiectul acestei petiții. El face legătura între localitățile Turda și Ploscoş, fiind totodată și drumul pe care sute de mii de turiști anual ,parcurg primul segment al acestuia pentru a se bucura de "unul dintre cele mai interesante locuri subterane din lume"(bussines insider),respectiv SALINA TURDA. Pe același traseu se mai găsesc și Salina Equitas, Hotel Restaurant SAREA-N BUCATE și crama Salina,deasemenea puncte de interes turistic major în zonă. Mai mult decât atât, pentru cele aproximativ 360 de case cât și pentru toți locuitorii satelor ce aparțin(încă) de această comună reprezintă aproape singura legătură cu civilizația. O ambulanță,o mașină de pompieri,sau autoturismul unui simplu localnic au foarte mult de suferit parcurgând acest sector. Numărul locuitorilor relativ mic pentru o comună,nu justifică amânarea luării de măsuri! Acești oameni au fii și fiice peste tot în lume, cu toții plătim taxele de drum dar credem că ar fi cazul să nu ne mai distrugem mașinile când mergem la serviciu sau la casa părintească! Cum să dezvoltăm turistic zona dacă acolo se termină lumea brusc? Cât să mai așteptăm? Cum ar fi dacă oameni din toată lumea o să ne întâlnească într-o zi acolo protestând? Trebuie neaparat să ajungem până acolo? Sperăm că nu! De aceea lansăm această petitie inainte de a,căuta alte forme de sensibilizare a opiniei publice.

02/03/2016

Autor: Adi Nicolae