Prima pagina » Petitii online » Petitie impotriva amenzilor de circulatie in functie de venit

Petitie: "Petitie impotriva amenzilor de circulatie in functie de venit"

Pe scurt se propune ca nivelul amenzii sa fie in functie de nivelul veniturilor pe motiv ca:
- posesorii de bolizi din tara noastra incalca legea, pentru simplul motiv ca isi permit. Eu cred ca posesorii de bolizi ar trebui sa plateasca inzecit pentru fiecare cal putere pe care il au in plus la masina atat prin taxe la cumpararea respectivei masini cat si prin impozite. Un alt argument ar fi ca multi posesori de bolizi sunt interlopi care probabil nu au nici un venit oficial asa ca legea n-ar avea nici un impact asupra celor care probabil reprezinta cel mai mare pericol.

- se mai invoca ca motiv pentru necesitatea acestei legi si numarul mare de accidente. Eu cred ca pt numarul mare de accidente sunt "responsabile" si testele psihologice destul de slabute si modul cum au fost date anumite permise (vezi cazul Pitesti). Un alt motiv pentru numarul mare de accidente ar fi si drumurile de "inalta calitate" pe care circulam.

- un alt motiv pentru care nu sunt de acord este din cauza ca este INECHITABILA pentru simplu motiv ca aceeasi fapta e pedepsita altfel pentru doua persoane diferite.

- se da exemplu unor tari ca Austria unde legea a avut rezultate. Atunci cand Romania o sa fie o tara ca Austria unde exista drumuri, legi respectate, oameni responsabili care aplica legea si nu in ultimul rand cand Romania o sa ajunga o tara spaga-free atunci o sa fiu de acord cu legea asta.

Pana atunci semnez petitia asta...

03/04/2010

Autor: ILIE Liviu Florin