Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
bau-bau (20 Ianuarie 2009, 11:25)
orange-one
1. datele salvate sunt: cine? la cine? cind?
2. ce nu se salveaza: ce? (deci nu e nevoie de super computere sau harduri)
..
3. informatiile se salvau si pana acuma, k pe baza lor primiti factura la mobil :D
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alex (20 Ianuarie 2009, 11:47)
g a t a !
Un lucru e cert: s-a cam dus era download-urilor in exces :) De exemplu: de acum, daca vreunui regizor roman i se pune pata rau de tot ca vede pe vreun site cu torrente pretiosul sau film, poate sa mearga la organe si sa ceara IP-ul celor din Romania care dau share excesiv la acel torrent. Pe deoparte ii inteleg, caci am auzit ca 95% din formatele media pe suport cd / dvd sunt piratatate...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Paul (20 Ianuarie 2009, 13:08)
mass pe mess
Daca vreti sa semneze cat mai multa lume dati si voi mass pe mess cu linkul catre petitie!

Hai sa aducem numarul semnaturilor la un record
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SIMON CORNEL (20 Ianuarie 2009, 13:17)
RUSINEEEEEEEEEEEE
RUSINEEEEEEEEEEE STIMATI " CONCETATENI" CARE V-ATI GANDIT LA ASA CEVA ,RUSINEEEEEEE,MAI LIPSESTE SA NE IMPUSCATI SI SA NE ARUNCATI LA GROAPA DE GUNOI A ORASULUI FARA POPA LA CAP ,RUSINE SA VA FIE ,CE SINTEM NOI???UN POPOR DE TERORISTI SI TALHARI LA DRUMUL MARE???DACA VOI NE CONSIDERATI ASA CEVA ATUNCI CE SA MAI ZICEM DE STATELE EUROPENE CARE INTRADEVAR ACUM AU MOTIV SA TIPE LA NOI!!!!!!!!!!!!!!!!!RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
alt anonim (20 Ianuarie 2009, 13:27)
pt anonim
dude, se vede ca nu esti la curent cu ultimele tehnologii it si medii de stocare ... daca ai sti, ai ramane masca ;) oricum, iti zic eu ca e realizabil (din punct de vedere tehnologic) c vor astia sa faca, asa ca stai relax ...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ecaterina (20 Ianuarie 2009, 13:37)
curiozitate
Sunt curioasa cati au si citit legea pana sa isi dea cu parerea!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
dtr (20 Ianuarie 2009, 13:42)
pt ecaterina
Ia apuca de te gandeste cum ar fi daca in timp ce discuti cu sotul/prietenul la telefon sa stii ca esti ascultata sau ca se distreaza unii pe seama ta? Asa ca las-o-n mama ei de lege ca or'cum se asculta tot. Acum vor sa fie si legal.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ecaterina (20 Ianuarie 2009, 13:48)
hai ca sunteti comici
La cate telefoane se dau pe zi cati oameni crezi ca ar fi capabili sa asculte?Acum am sa stau cu frica in san ca daca dau un telefon ma mai asculta cineva?Nu ma asculta nimeni "in direct" asa ca nu imi fac probleme!Daca se plictisesc ei asa rau si nu au ceva mai bun de la viata in afara de conversatiile oamenilor obisnuiti lasa-i sa se distreze,poate am o conversatie fierbinte :))
Si inca ceva...daca ai avea ocazia nu este asa ca si tu ai asculta conversatiile altora?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cosmin (20 Ianuarie 2009, 13:51)
la fel
E la fel ca si pana acum! Doar ca e legala treaba. Aparatura de stocare a datelor este de mult timp implementata chiar de la lansarea telefoniei la fel si la e-mailuri. Doar ca treaba devine legala acum. Sa nu credeti ca so apucat ei in 24 de ore sa isi achizitioneze astfel de aparatura. Aproape acelasi procedeu exista la facturile detailate. Nu sunt deacord cu procedeul dar asta este.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (20 Ianuarie 2009, 14:02)
unde e avocatul poporului
c-o fii bine, c-o fii rau, nu stiu, DAR unde e avocatul poporului sa conteste legea (si sunt sigura ca stia de ea si din faza de proiect) ca nefiind constitutionala asa cum a facut cu legea salarii - pensii = se pare ca atunci era implicata situatia dumnealui materiala, nu?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
anonim (20 Ianuarie 2009, 14:15)
Finantare proiectului
Sunt foarte curios de unde or sa vina toti banii necesari pentru proiect. Nu am auzit inca sa aiba Romania excedent la buget.
Chiar daca este incalcata flagrant Constitutia as fi de acord macar daca ar fi luati din banii guvernului. Dar cei care or sa sufere or sa fie tot medicii, profesorii etc.
Cred ca romanii aveau tot ce isi doreau din punct de vedere material, si mai ramasese numai aspectul asta nerezolvat. Multumim inca o data "Guvernului iubit".
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ANA (20 Ianuarie 2009, 14:23)
Europa impune legea
Legea e o directiva europeana. Aviz celor ce nu stiu. Si ar trebui ca euroscepticii sa voteze ruperea de aceasta UE care incepe sa abuzeze de noi dupa bunul ei plac.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cosmin D. (20 Ianuarie 2009, 14:47)
N-ai cu cine bah, n-ai cu cine...
2Pac a zis la un moment dat: "don't judge me if you don't know me" (nu ma judeca daca nu ma cunosti), altfel spus, nu judeca o lege daca nu o cunosti. Citeste, documenteaza-te, invata, inainte de a lua o initiativa sau a critica ceva.
Astfel, conform legii nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, la capitolul 1, articolul 1, aliniatul 3, avem scris asa: "(3) Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice." Mai mult, cap 2, articolul 11, aliniatul 1 scrie asa: "(1) In aplicarea prevederilor prezentei legi sunt interzise interceptarea si retinerea continutului comunicarii sau a informatiilor consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.".
Pretindem a fi o societate intelectuala insa nu asa! NU CREDE SHI CERCETEAZA MAI INTAI! (valabil in special pt. jurnalistii de azi)
Pentru mai multe informatii privind legea nr. 298/2008, intrati aici: http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alex (20 Ianuarie 2009, 14:47)
sa iesim in strada
Cei din Ramnicu Valcea care citesc acest comentariu si sunt la fel de oripilati ca si mine ar face bine sa iasa in strada! asta e valabil si pentru cei din alte orase! daca stam in casa SUNTEM MORTI, NU INTELEGETI???? Sa le aratam ca nu pot face chiar ce vor. Boicot TOTAL! ACUM!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
zamfira dimitriu (20 Ianuarie 2009, 14:51)
ce i cu voi mai ?
:)) ce va temeti atat de legea asta? credeti ca nu o sa mai faceti sex prin telefon sau ce?mai intai documentati va si apoi deschideti gura sa mugiti ca vacile...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Iovan Marius (20 Ianuarie 2009, 14:53)
Exemplu - ELODIA
LEGEA NU PRESUPUNE ASCULTAREA CONTINUTULUI CONVORBIRILOR. Legea nu are nici o problema. Problemele sunt in mintile bolnave ale paranoicilor care cred ca sunt importanti si interesanti pt a fi ascultati. Stati linistiti ca nu intereseaza pe nimeni ca va barfiti voi colegii de serviciu sau vecinii. Inainte de a spune ca legea nu e buna ar fi bine sa o cititi. Si pana acum operatorii de telefonie mobila stocau aceste date. Hai sa va dau un exemplu ca sa inteleaga si mintea alora care se uita la OTV: In achetarea cazului Elodia am auzit ca s-a refacut traseul pe care l-a facut Cioaca in respectiva noapte cu ajutorul datelor furnizate de operatorul de telefonie mobila. Acest operator nu doar ca avea salvate datele despre convorbiri, ci avea salvate datele inclusiv despre releele la care s-a conectat respectivul telefon mobil (si nu era deloc urmarit special la vremea respectiva). Legea are un scop si e foarte bun, acela de a descoperi retelele de crima organizata. Atunci cand unul dintre membrii unei retele e prins, e mult mai usor sa iti dai seama care sunt ceilalti potentiali membrii ai retelei. Deci, datele ascestea le ofera anchetatorilor o pista pe care sa incerce sa rezolve cazul.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ecaterina (20 Ianuarie 2009, 14:57)
Pt Cosmin D
In sfarsit cineva care mai si citeste!
Se pare ca pana acum ai fost singurul interesat sa citeasca legea de la un cap la altul!
Felicitarile mele! Bravo!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Oana (20 Ianuarie 2009, 14:57)
legea este data sub guvernul Tariceanu...
..dar nu conteaza pt ca in parlament, ca majoritari, erau cei de azi!!!!!!
Pacat ca nu exista pic de patriotism si de iubire fata de propriu popor care te-a ajutat sa fii in fruntea tarii.
Si ce este mai grav ca, peste 90% din populatia tarii (adica noi), se lasa condusa de o gasac de smecherasi.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
vrajeala (20 Ianuarie 2009, 15:00)
vrajeala
stati linistiti ca e doar primul pas. urmeaza si stocarea continutului
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ignorantule (20 Ianuarie 2009, 15:04)
Pt Cosmin D
Nu se stocheaza informatia pentru ca este imposibil in momentul de fata. O sa vina si momentul asta stai linistit.
Oricum legea asta e varza, doar niste romani incompetenti si care habar nu au de domeniul asta puteau sa scrie asa ceva
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 1/11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11