Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)", pagina 3

Facebook share
Pagina 3/11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
eXo (21 Ianuarie 2009, 13:06)
2,10,2,10 se aude?
Tina, nu e acolo problema daca se poate sau nu realiza practic aceasta chestie(crede ma ca se poate).....problema e ca astia care au votat legea 298/2008 au chiar tupeu enorm....si logica stil nu is traficant nici criminal deci eu nu am treaba cu legea mi se pare jenanta finca..cum ai zis si tu...."vom fi obligati sa purtam microfoane(microchipuri). Pentru o mai buna supraveghere acestea vor fi implantate nu stiu unde, dar nu le vom putea inchide nici cand eructam, plescaim, avem vanturi sau chiar sforaim!....si asta nu e film sf...va anunt ca 5% din populatia pamantului deja au implantate chipuri dinastea.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
corco83 (21 Ianuarie 2009, 13:08)
Folositor politiei?
Daca tot exista legea, macar sa puna niste filtre care sa semnalize folosirea unor cuvinte care ar putea sugera activitati dubiose ...sa mai prinda din multimea de traficanti si proxeneti si piata neagra de organe...desi ma indoiesc...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cizma (21 Ianuarie 2009, 13:22)
guvern de idioti
Terorismul este u termen foarte vag care poate fi folosit ca pretext pentru a priva oamenii de libertati dupa bunul plac. Cred ca guvernul nostru de idioti ar trebui sa se intinda cat ii tine plapuma si sa tina ciocu mic si joc de glezne si fara legi idioate care incalca constitutia
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cizma (21 Ianuarie 2009, 13:42)
guvern de idioti
Ca raspuns pentru Tina. Pai chiar tu ai spus-o nu exista suportul pentru a inregistra tot, deci legea asta nu are sens. Legea asta poate fi un test sa vada sefii nostri cat de prosti suntem si cat de multe acceptam si daca ne pot da si alte legi pe care noi sa le inghitim cu painica.
SRI sau oricum se numesc clovnii aia de la securitate pot inregistra convorbiri oricum legal, de ce trebuie sa dea o lege care incalca constitutia? Vor sa ne sperie sau sa vada cat de departe pot merge si chiar sa ne instaureze o dictatura micutza peste noapte...? Poate le merge...
Tina esti proasta ... scuze.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Am 18 de studii in domeniul IT si peste 12 ani de experienta (21 Ianuarie 2009, 13:43)
Se poate stoca TOT , ABSOLUT TOT
Pentru cei care nu au cum sa-si inchipui cat de usor este sa stochezi datele, iata cateva statistici: ************** 1) Pentru stocare TUTUROR CONVORBILRILOR TELEFONICE efectuate de iun individ intre-un an, cu o medie de 60 de minute vorbite pe zi, sunt necesari doar 260MB adica 0,26 GB folosind compresia de baza MP3 conform Fraunhover Institute. ********** 2) Pentru stocarea convorbilrilor prin e-mail , adica doar pentru TEXT-ul scris de corespondent, la o rata de 20 de pagini A4 scrise si expediate pe zi (ceea ce mie mi se pare enorm) , sunt necesari doar 3MB folosind simpla compresie Huffman sau chiar si algoritmul FGK . 3MB = putin peste 2 dischete de 1,44MB sau 0,003GB . ****************** Asadar pentru cei care n-au pic de habar cum se stocheaza datele, pe hardisk de 640 GB care costa vreo 2,2 mil la pret de importator, se opt stoca TOATE CONVORBIRILE TELOFONICE dintr-un an ale 2461 de cetateni care vorbesc cel puti o ora pe zi in FIECARE ZI A ANULUI . Daca vorbesc sub 16 minute pe zi, se pot stoca inregitrarile anuale a 10,000 de cetateni . Ca sa inrezistrezi 15 MILIOANE DE OAMENI ai nevoie de doar 1500 de hard-uri de 640 GB sau de 800 de harduri de 1000 GB sau doar 300 harduri de 1,5 TB . Avand in vedere ca nu toata populatia vorbeste acele 16 minute pe zi , in fiecare zi a anului ... poate chiar si de mai putin . Avand in vedere ca altii vorbesc mai mult de 60 de minute pe zi ... poate e nevoie de mai multe hard-uri dar ce e mare branza sa achizitionezi cateva sute de hard-uri in plus ? Pe acelasi tip de hard de 640 GB se poate stoca TOATE E-MAIL-urile trimise de 213,000 de cetateni care ar scrie 20 de pagini pe zi in fiecare zi a anului. Daca fiecare cetatean al tarii ar scrie si ar expedia 20 de pagini pe zi, ar fi nevoie de doar 75 de hard-uri de 640 GB ca sa monitorizezi o populatie de 16 milioane . *************** Asta ca sa nu va lasati pacaliti de manipulatorii care pretind ca e nevoie de mare o tehnologie pentru a stoca datele . Eu n-am votat ca sa ma aleg cu asa o lege ! Voi pentru asta ati votat ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Gigi Contra (21 Ianuarie 2009, 13:53)
Interesanta abureala madam Tina !!!
Poti sa ne dai tu niste date concrete despre cat de multe resurse sunt necesare? Stii ce e aia un : "voice recognition algorithm" ? Stii ca nu e nevoie de un INDIVID care sa monitorizeze convorbirile ci doar de un computer simplu ? Adica acel computer scaneaza in inregistrari si cauta cuvinte cheie gen : "terorist", "basescu", "spaga" si ii indica unui operator direct acele convorbiri asupra carora ar trebui sa-si concentreze atentia. Tu crezi ca ca ei au un om pentru fiecare cetatean si ii monitorizeaza convorbirile? Dar eu nici nu cred ca aceasta Tina exista cu adevarat. Poate e doar un manipulator pus sa semene samanta indoielii in mintea celor care nu au experienta in domeniu .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Fabian Cipu (21 Ianuarie 2009, 14:06)
Libertati fundamentale
Daca ne dorim un stat democratic, trebuie sa invatam sa punem pe primul loc libertatea individului si nu functionarea impecabila a statului!
In comunism tot ceea ce conta era STATUL fara a tine cont de drepturile fundamentale ale omului si....uite unde s-a ajuns!
Asadar trebuie sa spun ca traim totusi intr-o tara democratica si libertatile fundamentale reprezinta sistemul de valori esential al democratiilor liberale contemporane.Importanta lor nu este reflectata numai la nivelul vietii politice, ci influenteaza radical sistemul de drept, atat la nivel national, cat si international. D.p.d.v juridic este caracteristic pentru aceste libertati faptul ca ele se regasesc la nivelul fiecarei ramuri de drept, situatie evidentiata mai ales de procesul de constitutionalizare prin care trec ramurile dreptului! Vorbim de libertati, de drepturi fundamentale sau de drepturi ale omului in cadrul dreptului civil, dreptului familiei, dreptului penal, dreptului procesual civil sau procesual penal precum si-n alte ramuri.
"Nu exista cuvant care sa se preteze mai multor semnificatii diferite si care sa fi exercitat impresii mai variate asupra spiritului omenesc decat acela de libertate."(Montesquieu - Despre spiritul legilor). Libertatea nu este altceva decat puterea de autodeterminare pe care o are un individ. Aceasta putere o exercita asupra lui insusi, astfel incat libertatea sa reprezinte posibilitatea pe care o are omul de a-si delimita cadrul intim in care este propriul stapan. In acest sens sfera privata a fiecaruia nu trebuie sa fie atribuita de stat(nu s-ar mai putea vorbi de o veritabila libertate), ci trebuie create conditiile specifice pentru ca fiecare individ sa-si poata determina propria sa sfera prin optiunile pe care le are.Posibilitatea de a alege, capacitatea individului de a opta, fara constrangeri din partea celorlalti, potrivit numai propriilor sale planuri, reprezinta trasatura esentiala a libertatii in general.
"Sa revenim la oile noastre"! Art 26 din Constitutie protejeaza secretul opiniilor si datelor cu caracter privat, inclusiv al datelor medicale, viata sexuala a persoanei, dreptul la propria imagine, dreptul la casatorie, dreptul de a intemeia o familie, egalitatea in drepturi a sotilor, relatiile dintre soti si copii, etc. De asemenea dreptul persoanei de a dispune de ea insasi este un alt aspect al vietii private care subliniaza ca individul uman este propriul sau stapan, fiind singurul care decide in ultima instanta ceea ce face cu corpul si intelectul sau. Potrivit acestui articol(26) autoritatile publice respecta si ocrotesc aceste drepturi. Astfel ele trebuie sa se abtina de la orice actiune de natura a aduce atingere drepturilor respective, ba chiar sunt obligate sa le respecte! Statul nu trebuie sa aiba numai o atitudine pasiva, ci sa ocroteasca aceste drepturi! In mod evident drepturile aparate de art 26 nu sunt absolute(precum dreptul la viata).Exercitiul lor poate fi limitat de catre autoritati cu respectarea dispozitiilor exprese ale art 53 din Constitutie. In acest sens orice limitare a acestor drepturi trebuie sa fie facuta numai prin lege si numai daca este necesara intr-o societate democratica, in sensul dat acestei sintagme de CEDO. Masura respectiva trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu fara sa aduca atingere insasi existentei dreptului respectiv! Respecta legea 298/2008 aceste conditii?Asta ramane sa aprecieze specialistii in drept constitutional si in drepturile omului! Eu insa sunt sceptic in aceasta privinta avand in vedere comisia alcatuita de presedintele Romaniei pentru revizuirea Constitutiei, comisie care nu cuprinde NICI MACAR un profesor de drept constitutional din cadrul vreunei facultati de drept!
In ceea ce priveste secretul corespondentei pot spune(in cunostinta de cauza) ca acesta suporta unele delimitari speciale determinate de necesitatea desfasurarii instructiei penale! Interceptarile si inregistrarile sunt in principiu de competenta judecatorului si trebuie sa respecte cu strictete art 91 din Codul de Procedura Penala!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (21 Ianuarie 2009, 14:23)
pt. cei care se considera cititi si documentati
Pentru Domnul Fabian Cipu:

Felicitari Domnule Cipu!
Aveti tot respectul meu.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
florentin (21 Ianuarie 2009, 14:35)
dezinformare
cred ca incercati o manipulare a populatiei prin aceasta petitie
daca ati fi avut curiozitatea sa rasfoiti legile la care faceti referire ati fi vazut ca nu se refera la continutul comunicarilor ci doar la date privind identitatea celor care comunica, informatii de localizare si date despre mijlocul de comunicare.

"(3) Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.
"

mai multa atentie ...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Catalin (21 Ianuarie 2009, 14:40)
Esential
Un aspect ESENTIAL: presupunem, prin absurd, ca porcaria asta de lege ar fi bine intentionata. Dar uite ca noi, multi dintre cetatenii acestei tari, dorim anularea ei!

Aici e CHEIA:

- Daca avem DEMOCRATIE, legea ar fi dezbatuta si s-ar organiza un referendum pentru ea, iar daca am vota contra, ei ar trebui s-o anuleze!
- Daca avem COMUNISM care DOAR MIMEAZA DEMOCRATIA, gusatii ne vor face prosti pe fata, spunandu-ne ca suntem prea bizoni, ca nu stim nimic, ca n-am inteles noi bine etc si ca ei tot isi vad de treaba, ca ei, o turma bine incuibata si care a preluat fraiele tarii stie mai bine ca noi ce trebuie facut si ca ei sunt facurti sa gandeasca si noi doar sa executam!

Ma tem insa de si mai rau: poate ca, sub presiunea societatii civile, vor anula legea asta, insa dupa un timp vor adopta pe sest una similara sau poate si mai rea, clasificata drept "SECRET", "TOP SECRET" etc, adica manevre care sa le permita sa faca ce vor, totalitar, chipurile "pentru binele poprorului", ca poporul e prost, trebuie sa gandim noi pentru el...

Mai avem voie sa gandim? Ziceti "tovarasi" conducatori? Pe cand o manifestatie grandioasa, pe cand un "Basescu si poporul", "Basescu - Pace", "Basescu - PSD+PC+PD-L", "Stima noastra si mandria - Geaoana - Romania", pe cand o expozitie cu mancare, sa mai vada si pensionarii cum arata?!?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Gigi (21 Ianuarie 2009, 14:44)
NU ABOLITI LEGEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mai prin legea asta ii obliga sa dea datele numai prin sentinta de la judecator si in cazuri grave ....................
Acum luau datele cand voiau si ce voiau astia din paechet si politie iar furnizorii nu puteau fi pedepsiti ..........
acum naspa daca dau date oricum.....pot infunda puscaria
ASA CA LEGEA E BUNA.....
SI-AU FACUT-O CU MANA LOR
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
spune nu manipularii (21 Ianuarie 2009, 15:00)
esti varza fabiane
Cred ca nu ai citi legea sau esti total pe langa cu chestiunile juridice.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
MARIOARA M. (21 Ianuarie 2009, 15:08)
E OK ! DAR DE CE ????
DOMNULE SISTEM iMI ceri acordul ! NU imi servesti legea deja votata sub nas si...daca tot ai facut-o...macar spune-mi DE CE ITI TREBUIE ? In caz ca-mi raspunzi la intrebre ...musai sa fie un raspuns pertinent ca altfel ma jignesti ....
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Justinian (21 Ianuarie 2009, 15:09)
@spune nu manipularii
Dl Fabian a prezentat unele aspecte foarte importante ale libertatii in general! de aici toti putem sa concluzionam ce vrem! Dar in nici un caz nu cred ca este varza asa cum spui tu! Nu ai idee ce inseamna libertate si ce inseamna ingerinta statului in ea! Citeste jurisprudenta CEDO si vezi de cate ori a fost romania condamnata pentru incalcarea libertatilor fundamentale! Din cate stiu Fabian este avocat si deci.... nu este pe langa chestiunile juridice! Iti recomand sa citesti Dan Claudiu Danisor- Drept constitutional si institutii politice sa vezi ca mai sunt si altii care gandesc asa!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ceausescu (21 Ianuarie 2009, 15:12)
Vai de voi
Ia uite la astia ce se injura!!! Pacat de unii care au avut amabilitatea sa posteze aici!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Bogdan (21 Ianuarie 2009, 15:13)
PT. IOVOVAN si toti naivii care cred ca e o lege inofensiva
Alooo. Bai imbecilule, ce ai in cap ? Legea asta permite statului sa te tarasca prin tribunale sau prin procese pentru simplul fapt ca ai in agenda de telefon un numar al cuiva suspect de ceva. Ti se pare normal ? NU CITIM NOI LEGEA ? UNDE TE CREZI ? IN SUA SAU IN ALTE TARI, CIVILIZATE INTRADEVAR, NU TE DERANJEAZA NIMENI AIUREA. Am mai multe cunostiinte care au fost tarate prin tribunale pentru ca au primit telefon de la un numar, cartela respectiva fiind intr-un telefon furat. Chiar nu realizezi ca este o aberatie ? Cei care si-au facut banii si au conturi de milioane de euro ii doare'n cur, nu-i mai cerceteaza nimeni. Ce au patit Becali, Nastase, Tiriac Jr., Copos, Borcea etc... Ar trebui sa bag 90 % din parlamentari si ministrii ? Pe noi, multimea, daca li se scoala, ne cheama la sectiile de politie pentru cercetari, indiferent daca ai treaba sau nu cu problema respectiva. Nu intelegeti idiotilor ca este o grava incalcare a dreptului la intimitate ? Nu o sa asculte nimeni, asa e, orice convorbire, insa pana la urma de ce sa le stocheze ? PENTRU A CONTROLA MASELE, DE AIA. CA SA NU POTI SA COMENTEZI NIMIC DACA ESTI NEMULTUMIT. INDOCTRINATILOR. CEAUSESCU A CONSTRUIT BLOCURI MULTE DIN ACELEASI CONSIDERENTE : ERA MULTIMEA MAI USOR DE URMARI SI DE CONTROLAT.

"Incet incet ne intoarcem la Ceausescu...."

Tot ceea ce faci de acum va fi analizat si catalogat pentru a putea fi folosit la momentul oportun impotriva ta. In acest fel isi asigura scaunele mult timp pentru ca nimeni nu este asa perfect incat sa nu greseasca si daca vreodata vrei sa te ridici din anonimat iti vor baga pumnul in gura : " nu-i asa ca pe data de, la ora x, te-ai masturbat uitandu-tepe siteul x ?" La revedere, nu ai voie sa te ridici, esti imoral....
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
e manipulare (21 Ianuarie 2009, 15:14)
curat varza
Cateva precizari ptr cei care nu au citi legea si nu au cunostinte juridice
1.Legea trebuia adoptata obligatoriu ptr ca face parte din legislatia UE fiind adoptate cateva directive in acest sens,directive care sunt obligatorii
2.Este prevazut expres in lege ca aceasta nu priveste continutul convorbirilor(sms,mail) fiind stocate doar celelalte informatii referitoare la aceste comunicari
3.Informatiile care se stocheaza acum se stocau oricum deoarece sunt aproape identice cu o factura detaliata care putea fi ceruta de orice client fiind deci disponibile si institutiilor statului
4.Mai mult in acest moment aceste informatii sunt protejate mai bine ptr ca pot fi comunicate doar daca exista autorizatie de la judecator (sau in caz de urgenta de la procuror pe o perioada scurta),iar pentru obtinerea acesteia trebuie sa existe un dosar penal in care a fost inceputa urmarirea penala,spre deosebire de perioada anterioara acestei legi cand orice politist putea cere aceste informatii in orice fel de dosar aproape fara nici un control.Inceperea urmariri penale este insotita de o serie de drepturi si garantii ptr cel cercetat cum ar fi abligatia anchetatorului de al chema pe cel anchetat si de ai aduce la cunostinta despre invinuirea adusa
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Catalin (21 Ianuarie 2009, 15:24)
Hm
@curat varza:

Tu chiar crezi povestea cu "Nu se inregistreza continutul"?!?

Pai atunci care mai e rostul acestei stupide legi?!?

Explica-ne, lumineaza-ne, la ce pana mea le foloseste gusatilor sa dea o lege care chipurile sa lasa lucrurile "ca inainte"...

Nu ti se pare ciudat?!?

Si chiar de-ar fi asa: NU VREM aceasta lege, ce e asa greu de priceput?!? E democratie? Atunci se anuleaza legea, ca asa vrea poporul. Simplu.

Mi se rupe de UE, idiotii astia de la noi ii pupa-n anus pe toti doar ca sa fie lasati sa-si vada de ale lor!

Ce-o sa se intample daca se anuleaza legea?!? Isi pierd posturile gusatii?!?

De ce in alte privinte nu se preia "modelul UE"?!? De ce platim j'de taxe si impozite, ca prostii?!?

De ce am distrus economia romaneasca, am dat-o la fier vechi, doar ca sa fim piata de desfacere pentru tarile dezvoltate, carora gusatii au "sarcina" sa le asigure o piata buna?!/

De ce tara urla din cauza interpusilor care umfla preturile la orice si nimeni nu face nimic?!? A, n-aveau legea asta...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
spune nu manipularii (21 Ianuarie 2009, 15:24)
ptr justinian
pun pariu ca nu ai citit nimic din jurisprudenta cedo ce o invoci iar dreptul constitutional nu-ti ajuta daca nu citesti legea (vezi comentariul anterior e manipulare).referitor la cedo si librtatea comunicatiilor nu exista nicio condamnare care sa aibe macar o legatura cu aceasta lege,a fost una cu un detinut caruia i se controla corespondenta(daca ai citit cedo ar tb sa-ti spuna ceva expresia,,CEDO sunt eu").observ ca manipulezi voit sau nu si tu cititorii .exista multe libertati fundamentale ocrotite care nu au legatura cu prezenta lege si ptr a carorincalcare exista e adevarat condamnari
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
curat varza (21 Ianuarie 2009, 15:28)
ptr catalin
Informatiile oricum se stocau si fara aceasta lege.Mai e un amanunt legea nu se aplica serviciilor secrete care au legi speciale.
Acum ni se rupe de UE dar cu ceva ani in urma vroiam sa intram in ea peste 90% .Daca am intrat tb sa respectam regulile
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 3/11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11