Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)", pagina 4

Facebook share
Pagina 4/11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Gabriel Vasile (21 Ianuarie 2009, 17:44)
Legea Big Brother
Va salut!

Cand am auzit de noua lege 298/2008, numita de noi si legea Big Brother de monitorizare a convorbirilor telefonice, sms`urilor si mailurilor, am format alaturi de cativa prieteni un grup special pt abolirea acestei legi. O sa avem in curand gata si un site dedicat acestui lucru, cu blog si sper eu si forum pentru a putea discuta detaliat ce putem face si a ne strange o parte dintre noi.
Bineinteles ca am semnat si petitia.

Cateva pareri ale unei prietene despre aceasta lege: http://marianaduma.wordpress.com/2009/0 … i-mondial/

Parerea lui Varujan Pambuccian despre aceasta lege inutila: http://varujan.rol.ro/2009/01/21/manual-de-ue/

Pentru cine vrea sa se inscrie in grup:

http://groups.yahoo.com/group/protest-lege-298
protest-lege-298-subscr
ibe@yahoogroups.com

Am sa anunt cand este gata si site-ul. Va salut cu drag!

PS: Haideti fratilor ca putem! Romanul e unit ma! E unit!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
claus83 (21 Ianuarie 2009, 17:55)
O petitie eronata
Cel care a facut petitia cred ca nu a citit legea intai si apoi sa vorbeasca, cand vrei sa faci asa ceva: sa dai o lege jos trebuie intai sa te documentezii sa citesti legea cap coada, sa extragii portiunile care iti incalca drepturile si apoi sa inaintezi o petitie.


Legea nr. 298/2008 Art. 11. - (1) In aplicarea prevederilor prezentei legi sunt interzise interceptarea si retinerea continutului comunicarii sau a informatiilor consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.
(2) Furnizorii de retele publice de comunicatii si furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului au obligatia de a retine numai acele categorii de date enumerate la art. 3 alin. (1), care sunt accesibile ca urmare a desfasurarii activitatilor proprii, in conditiile legii.
(3) La sfarsitul perioadei de retinere, toate datele retinute in temeiul prezentei legi, cu exceptia datelor puse la dispozitia autoritatilor competente, potrivit legii, si care au fost pastrate de catre acestea, trebuie sa fie distruse prin proceduri automatizate, ireversibil.

Concluzie petitia e facuta pe baza unor zvonurii sau ce ai vazut pe OTV, oamenii buni mai cititi si aduceti argumente la o acuzatie pe care o aduceti

Respect
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
kind3r (21 Ianuarie 2009, 18:20)
Pentru Tina
1. vreau sa vad cum demonstrezi tu faptul ca nu vor fi inregistrate convorbirile propriu-zise. poftim un exemplu: perosana A contacteaza persoana B in legatura cu obtinerea unor diverse materiale necesare constructiei unui dispozitiv explozibil. cu ajutorul noii legi ambele persoane sunt "puse la punct". cum? daca nu se stocheaza convorbirea propriu-zisa, cum poate ajuta legea asta tembela la "capturarea teroristilor", cum sustin cei care o promoveaza?
2. -
3. numar de tb necesari? 100? 200? 1000? chiar crezi ca are vreo importanta? esti atat de naiva incat sa crezi ca nu sunt fonduri pentru a sustine asa ceva? si ce putere de procesare? imagineaza-ti un mini-internet. atat de simplu este.
4. -
5. de curiozitate o sa sun un nr la-ntamplare sa-i spun sa-mi livreze o bomba in cateva zile... am aceeasi curiozitate ca si tine.
6.1. ce impresie? stii cum te afecteaza legea asta intr-un mod negativ? te indulceste. iti baga praf in ochi spunandu-ti ca de fapt nu se vor stoca, conversatiile propriu-zise, dar tu n-ai de unde sa stii treaba asta, ca nu ai acces la informatii. ;) de ce te indulceste? ca pe viitor sa ne trezim cu ALTE legi... stii ce anume fac legile? impun control asupra societatii. cu ce te afecteaza asta? mai multe legi -> mai mult control asupra ta/noastra. devenim usor, usor sclavi imblanziti.
6.2. l-ai sarit
6.3. din nefericire asta e adevarat. pe cat de adevarat, pe atat de trist. in felul asta cel putin ar mentine populatia fericita, dar scopul de a-i imblanzi ramane acelasi.

explica-mi niste "amanunte"

- daca tot suntem intr-un rahat asa mare din cauza crizei, de ce se investeste in "securitate" in loc sa se investeasca in modalitati de a ne scoate din criza?
- de ce nu se revolta lumea?! daca s-ar fi dat legea asta in '88 pot sa pun pariu c-am fi invatat in ziua de azi despre revolutia din '88. iti spun eu de ce... pentru ca intre timp, am fost ametiti cu dezinformare CRONICA. tot ce tine mass-media are informatii obiective de impartit. am fost distrati o perioada lunga de timp, iar acum nu ne dam seama ce se intampla. multi au impresia ca totul e in regula, ca e o gluma. nu realizeaza cat de serios e ceea ce se intampla. intr-o zi iti vei dori sa te fi inchinat la paranoia asta despre care vorbesti daca lumea nu actioneaza in curand. incerc sa par cat mai calm ca sa-ti dai seama ca nu este o gluma ceea ce se petrece. uite-te peste tot ce s-a intamplat in ultimii ani, uite-te la zeitgeist spre exemplu. probabil o sa ti se para o aberatie. macar mai vezi un punct de vedere. mai multe nu mai spun...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adrian Nasui (21 Ianuarie 2009, 18:29)
Se merge spre guvernul mondial....si se incepe...asa
America a vrut guvern mondial...si o sa-l aiba. Asta e inceputul unei serii de zeci de pasi, care acolo or sa duca.

Drepturile noastre sunt restranse zi de zi sub pretextul unui "musulman oparit cu bombe in geanta" pe care inca nu l-am vazut in romania...

Pace
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
anonim298 (21 Ianuarie 2009, 18:33)
COMUNISM
Pentru cei ce zic ca nu se pot stoca datele ca nu au aparatura oky, dar au voie si asta e cel mai important !
Pentru cei ce zic ca nu conteaza atata timp cat nu este inregistrat continutul oky ... dar de ce sa tie ei pe cine sun cand sun de unde sun ?

Nu inteleg de ce au mai murit oameni in 89 ? sa puna niste comunisti bastarzi mana pe noi sa ne manipuleze si sa isi bata joc de o natie intreaga ?

Ma voi bucura la disparita lor biologica !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
eXo (21 Ianuarie 2009, 18:35)
Nu e comunism,e ceva mai rau
http://www.zeitgeistmovie.com/
Dati o geana
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
kinder (21 Ianuarie 2009, 18:44)
To eXo
man, respect pentru asta... banuiesc ca te-ai si alaturat miscarii?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
JoAnNa02 (21 Ianuarie 2009, 18:45)
credeti ce vreti
Si o sa ia cineva in seama petitia asta??...chiar credeti asta...din moment ce nu o sa stocheze continutul nu ma intereseaza...oricum nu prea cred...si inca ceva...cand vreti sa spuneti ceva spuneti-va opinia nu mai copiati nu stiu ce de pe nu stiu unde..
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
I.P.R. (21 Ianuarie 2009, 18:48)
Haaaaaa!
e clar azi asta maine or sa ne monteze chip-uri pe creier sa ne monitorizeze.Nu va asteptati la prea multe din partea comunistilor astora obositi
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
kinder (21 Ianuarie 2009, 18:49)
To JoAnNa02
nu tot ce s-a scris aici a fost copiat. nu-s tampit sa stau sa citesc toate comentariile astea. tot ce-am zis e opinia mea, si probabil nu numai. exista posibilitatea ca mai multi sa gandeasca asemenea mie, tie, altora... ;)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alex E (21 Ianuarie 2009, 19:02)
nu s-a cerut ce trebuie si cui trebuie
Buna tuturor.
Nu s-a cerut cui trebuie si ce trebuie.
Acest act normativ este o LEGE care a fost adoptata de catre Parlament.
In consecinta, avand in vedere principiul de drept intitulat simetria formelor, numai Parlamentul poate sa aobroge aceasta lege pe care a adoptat-o tot el si nu Guvernul.
De altfel, Guvernul nu are o asemenea atributie legala.El doar administreaza (guverneaza) la nivel central.
Daca chiar vreti sa faceti ceva consider ca macar trebuia sa va documentati putin despre situatie in ansamblul ei...adica ce fel de act normativ este, cine l-a emis, cum poate fi abrogat (numai instanta de judecata anuleaza acte, iar instanta nu anuleaza legi ci doar le aplica).
Trebuia macar sa fie citita pana la capat
constituita si poate se se pricepea ceva, dar...inflacararea e mare si, din pacate, ineficienta pentru ca parlamentarilor nu le va pasa si nu sunt obligati sa le pese de "petitia on-line".
In consecinta daca se doreste a se face ceva eficient, adica initiativa sa aiba ca si finalitate abrogarea legii (ii batem dupa propriile lor reguli) trebuie sa se procedeze in felul urmator:
Se intocmeste un proiect de lege care are un singur articol:
"De la data adoptarii prezentei legi se abroga Legea nr. 298/2008 privind...(cum se numeste ea exact)"
Acest proiect de lege, pentru a intra in dezbaterea Parlamentului trebuie sa mearga pe una dintre filierele legale.
Eu va propun ca cea aleasa sa fie initiativa legislativa populara (adica ce vreti sa faceti voi, insa facuta in mod legal, organizat si cu rezulat) si e prevazuta de art. 74 din Costitutie.
Acesta are urmatorul cuprins"Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative."
Asa ca pentru a face treaba puteti sa va faceti un ONG sau sa va organizati un grup de lucru cu acest obiect de activitate ca sa reusiti in ceea ce v-ati propus.
Eu va voi ajuta cu sfaturi atunci cand mi se va cere si din umbra si in privinta altor probleme.
Spor!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
JoAnNa02 (21 Ianuarie 2009, 19:05)
ZEITGEST
In legatura cu filmul...Prima parte mi se pare o porcarie...Insa cu a doua parte is de acord..Dar prima am vazut ca are influente asupra unora dintre noi...adica daca unul zice si gaseste nu stiu ce argumente ca , (am pus virgula sa evit cacofonia) credinta este ceva fals majoritatea neinitiati cred...uitati-va la film...dar daca nu credeti cu adevarat in ceea ce voi credeti atunci filmul o sa produca o adevarata cacealma in mintea voastra...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
I.P.R. (21 Ianuarie 2009, 19:06)
Pt. Alex E
aici ai dreptate ca deja lumea vad ca se uneste impotriva 'sclaviei'.Eu zic sa ne facem cunoscuta parerea si sa impulsionam astfel si alti oameni
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
JoAnNa02 (21 Ianuarie 2009, 19:09)
pt Kinder
nu m-am referit la tine...nici eu nu le-am citit toate...dar in mare se vede...se vede ca pererile sunt oarecum "copiate"
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cristian (21 Ianuarie 2009, 19:12)
ne urmaresc terestrii nu extra...
fundamental intr-o democratie pe langa libertatea de a spune este prezumtia de nevinovatie.din start ,cu totii vom face sau vom vorbi sau vom scrie impotriva conducatorilor iubiti si de aceea sa fim urmariti.inadmisibil pentru o democratie.si pe vremea raposatului se faceau bancuri pe seama lui fara afi neaparat urmariti.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
eXo (21 Ianuarie 2009, 19:21)
@kinder
Bineinteles
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
kinder (21 Ianuarie 2009, 19:23)
@eXo
poate ne vedem la new york pe 13 martie ;)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alice Popescu (21 Ianuarie 2009, 19:51)
Exista profesii care presupun confidentialitatea informatiilor
Exista profesii care presupun confidentialitatea informatiilor, ce facem cu ele dincauza unei legi aberante psihologi, avocati, brokeri, doctori si altii vor face publice informatii confidentiale pentru ca asa vor baietii destepti din Romania?

Este bataie de joc si nesimtire la varf, acolo de unde se impute pestele de obicei.

Sa va fie rusine, parlamentari de rahat ce sunteti, adunatura de parveniti, lichele, securisti si militieni idioti.

Rusine imbecililor care sustin aceasta lege!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
(r)evolutie (21 Ianuarie 2009, 19:55)
7587 de voturi in 48 de ore
DE CATE VOTURI VIRTUALE ESTE NEVOIE CA SA NE MOBILIZAM IN STRADA?

Cand? CAND? In alte tari e solidaritate intre toti cetatenii la astfel de faze. Cand ne solidarizam si noi in strada?

Iluzia libertatii este o insulta la inteligenta noastra, iar testul democratiei este libertatea de a critica sistemul. ALEGEREA STA IN NOI!

DESTEAPTAREA, PRIETENI! :)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
stefan.k (21 Ianuarie 2009, 20:22)
impotriva acestei absurditati
nu stiu cit de bine se cunosc legiile EU la Bucuresti dar Basescu ar trebui sa ia in consideratie faptul ca Ceausescu nu mai exista,atita timp cit Romania este membra a EU aceasta "inventie" nu va putea fii aprobata de strainii,membrii EU ce locuesc in tara noastra.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 4/11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11