Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)", pagina 8

Facebook share
Pagina 8/11 1 .. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Eu (24 Ianuarie 2009, 21:13)
Pentru Sorin
Deci jur ca esti cel mai prost pamantean. Doamne! Ce face ca mintea ta ingusta sa creada ca trebuie sa stea cineva sa asculte fiecare convorbire? Ce face ca mintea ta ingusta sa creada ca exista 22 mil de utilizatori de telefon sau internet? Mintea ta ingusta accepta sa fie considerat o vita cu stanta la ureche. Nu pot sa cred ca esti asa prost... probabil ai fost pus de cineva sa postezi acest comment, dar totusi prea prost ca sa influentezi o minte cat de cat nornala.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
tudor (24 Ianuarie 2009, 22:37)
deci LOL
BAI OAMENI,DACA VA ASCULTA CINEVA TELEFOANELE ACUM INSEAMNA CA VI LE ASCULTAU SI INAINTE.NU O SA VA ASCULTE NIMENI TELEFOANELE,O SA SE FACA DOAR UN LOG...SI ATAT..."DE LA x LA y LA ORA 12.00 IN DATA DE 01.01.2009..." ATAT SI NIMIC MAI MULT PANICATILOR...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Eu (25 Ianuarie 2009, 13:20)
Pentru Tudor
Tudor, du-te dati-o in cap si revino-ti. Asta aparea pe orice factura detaliata si pana acum. Ce proba ar putea fi asta intru-un proces?!?!? Muta-te in Congo.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
No Name (25 Ianuarie 2009, 13:51)
SUNTETI INDUSI IN EROARE
Sunteti indusi in eroare! Este vorba doar de stocarea informatiilor despre numarul apelantului/apelatului (trimitator/primitor) in cazul apelurilor/sms.email si data/ora la care s- au efectuat, NU SI CONTINUTUL ACESTORA!!!

Aceasta lege este o necesitate si doar cei care dezinformeaza, cei dezinformati sau care au de ascuns fapte ilegale se opun ei!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mugurel (25 Ianuarie 2009, 14:18)
Daca as fi terorist
Daca as fi terorist si as vrea sa ma feresc de legea asta atunci as vorbi dupa vreo 50 de cartele si mi-as face cam 250 de adrese de mail. Ce retea de comunicare personala poate sa mai inteleaga guvernul ca as avea eu. Si mai mult decat atat, daca as face un atentat l-as pune la punct in discutii directe in parc cu 2-3 baieti. De ce legea asta? La ce foloseste? Eu cred ca legea asta ii foloseste lui basescu exclusiv si efectele ei o sa le vedem in campania electorala pentru presedinte. Nici chiar U.E. nu cred ca poate castiga ceva din dispozitia ei ca sa fie o astfel de lege 2 ani in vigoare. Cinstit, nu mi se pare ca o astfel de lege este pentru a prinde teroristi. Dar terorismul este numai pretextul. Insa pentru multi sunt convins ca e greu sa faca o diferentiere intre pretext, motiv si argument.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mugurel (25 Ianuarie 2009, 14:25)
Pentru GEO
Da ai dreptate in tot se spui acolo. De aceea ma intristeaza toti copiii astia care vad in legea asta un simplu text inofensiv si nu vad dincolo de lege. Tare mi-e teama ca urmatorii 5 ani il vom avea presedinte pe basescu si apoi urmatorii 10 ani pe boc. Deci urmatorii 15 ani avem viitorul asigurat. Si cine stie, daca udrea e ministru acum, dupa ce boc va fi presedinte 10 ani poate va avea pretentia sa fie prima femeie presedinte in Romania. Dupa cum gandesc romanii si la cat de creduli si imaturi sunt, mi se pare un scenariu extrem de realist si posibil. Tare mult seamana ce face basescu cu ce a facut putin in rusia. Asta e! Vorba unui cantec: tara te vrea prost si multi se aliniaza la ce vrea tara. Devine o problema tot mai mare sa traiesti in Romania. Si mai ales o problema de demnitate. Dara daca il avem pe basescu, la ce mai e buna demnitatea? Nu?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Informatorul :) (25 Ianuarie 2009, 14:47)
Directiva europeană aplicată de români (in legea 298/2008) ar putea fi retrasă în 3 săptămâni!!!
Urmare a unui artificiu juridic, Legea interceptării comunicaţiilor ar putea deveni „neeuropeană” peste 3 săptămâni, la nici o lună de la intrarea în vigoare, odată cu posibila invalidare a Directivei Europene 24 din 2006 privind „păstrarea datelor generate sau prelucrate în legătură cu furnizarea serviciilor de comunicații electronice accesibile publicului”.

Pe 10 februarie, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), din Luxemburg, se va pronunţa definitiv în privinţa Directivei 24, în baza căreia a fost adoptată Legea românească 298 din 2008, ce a intrat în vigoare marţi. Directiva 24 a fost contestată de Irlanda încă din septembrie 2006 şi există şanse reale ca verdictul să fie favorabil contestatorului. Culmea, Irlanda are, din 2002, o legislaţie mai dură în domeniu, din punctul de vedere al încălcării drepturilor omului, datele personale fiind păstrate pentru 3 ani şi fiind permisă, de pildă, accesarea acestora pentru a fi utilizate în procesele civile.

Dar vecinul Marii Britanii, adică al statului care a iniţiat Directiva 24 după atentatele de la Londra din 7 iulie 2005, nu contestă încălcarea drepturilor omului, ci fundamentarea greşită a normativului european. Astfel, Irlanda arată că alegerea articolului 95 al Tratatului European, ca bază legală a Directivei 24 este totalmente greşită, întrucât acesta (art. 95) se referă la adoptarea legislaţiilor naţionale în concordanţă cu pieţele interne. Or, Directiva 24 este dedicată combaterii terorismului şi criminalităţii organizate, acestea fiind acte cu răspândire şi conexiuni internaţionale.

Un val de abrogări

Dacă CEJ va da dreptate Irlandei, este de aşteptat un val de abrogări în toate statele europene (cel puţin 16 la număr, conform unor date publice), care, ca şi România, şi-au adaptat legislaţiile în conformitate cu prevederile Directivei 24/2006. Iar Comisia Europeană va fi nevoită să iniţieze un nou proiect de directivă.

Contestarea Deciziei 24/2006 este susţinută (printr-o intervenţie scrisă) de 43 de organizaţii europene, printre care şi Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (APTI), din România. Juristul Bogdan Manolea, directorul executiv al APTI şi editorul unei publicaţii bilunare dedicată drepturilor civile europene, spune că legislaţia românească este „aproape bună, raportat la Directiva 24”. „România avea de ales: fie îşi modifica legislaţia în concordanţă cu directiva, fie contesta normativul european, ca şi Irlanda, la CEJ.

S-a ales soluţia unei legi în care se regăsesc, în general, prevederile minimale ale directivei. De pildă, Directiva 24 prevede că datele înregistrate pot fi păstrate între 6 luni şi 2 ani. Majoritatea statelor europene au ales un termen mediu, de un an, România a mers pe termenul de 6 luni. Dar spuneam că legea este aproape bună, fiindcă există şi neajunsuri. De pildă, articolul privind accesul la informaţiile respective este vag formulat. Care este legislaţia organismelor cu atribuţii în domeniul securităţii statului, legislaţie la care se face trimitere?”, comentează Manolea.

Cum a ajuns „interceptarea” legală

O primă tentativă de adoptare a unei măsuri unitare, la nivel european, în privinţa înregistrării datelor generate de comunicaţiile electronice, s-a consumat în iulie 2002, în urma adoptării Patriot Act în Statele Unite ale Americii. Adoptarea proiectului propus de guvernul belgian a fost însă amânată datorită protestului susţinut al societăţii civile. Cu toate acestea, Belgia, Danemarca, Franţa şi Irlanda au adoptat legi în concordanţă cu măsurile propuse de Belgia, iar alte câteva state aveau în vedere măsuri similare.

Şeful APTI susţine că Directiva din 2006 este considerabil îmbunătăţită faţă de proiectul din 2002: „S-a renunţat, de pildă, la posibilitatea accesării informaţiilor stocate în scopul urmăririi celor suspectaţi de încălcarea legislaţiei referitoare la drepturile de autor”.

Cu toate acestea, organizaţiile care apără drepturile omului consideră că înregistrarea datelor personale nu trebuie să se producă generalizat, ci exclusiv la cererea organelor de anchetă şi în baza unui mandat judecătoresc. Arbeitskreis Vorratsdatenspeicherung, organizaţie germană care luptă împotriva înregistrării datelor, a strâns peste 30.000 de semnături şi a iniţiat, astfel, un proces la Curtea Constituţională din Germania, împotriva legii adoptate în baza Directivei 24. Pe 19 martie, curtea a emis o decizie preliminară, invalidând ca neconstituţionale câteva articole ale legii şi limitând, astfel, accesul autorităţilor la datele înregistrate. O decizie finală este aşteptată după 10 februarie, adică după luarea deciziei CEJ asupra Directivei 24/2006.

Specialiştii susţin că Directiva 24 nu este doar un abuz asupra drepturilor omului, ci şi un fiasco din punctul de vedere al atingerii scopului declarat. Astfel, membrii organizaţiilor teroriste şi ai grupărilor de criminalitate transfrontalieră se pot folosi, pentru a comunica în siguranţă, de servere internaţionale de poştă electronică, cum sunt cele furnizate de Google şi Yahoo, de programe de telefonie prin internet gen Skype, sau de alte programe gratuite dedicate protejării datelor personale.

Procurorii români vor mai mult

Ca şi când nu ar fi cunoscut aceste aspecte, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a cerut modificarea Legii 298 din 2008, pentru a facilita accesul procurorilor la înregistrările din bazele de date ale furnizorilor de comunicaţii electronice. Kovesi e nemulţumită că listingurile convorbirilor telefonice pot fi cerute de la companiile de telefonie mobilă doar în cazuri de infracţiuni grave şi doar dacă este începută urmărirea penală. De asemenea, se cere mărirea termenului de stocare a datelor, cele 6 luni prevăzute de lege fiind considerate insuficiente.

Text preluat din Gandul (www.gandul.info)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (25 Ianuarie 2009, 15:48)
@ [Informatorul :)]
Toata stima si consideratiunea mea , Dle..
Multumim.
Asta da documentare.
Respectele mele.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (25 Ianuarie 2009, 16:08)
@ [Mugurel]
Cred ca ne indreptam spre ''democratia autentica '' a lui ''bunicutza' :)) .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adi (25 Ianuarie 2009, 16:17)
Problema de fod
Problema de fond este de fapt natura umana. Si daca e lege si daca nu e si daca vrem sau nu sa aplicam ce ne obliga altii si din oricare motive, la baza sta natura umana care a avut si are si probabil va avea mereau ca obiectiv principal puterea si averea. Orice am face oriunde si oricand, atata timp cat exista conceptul de economie (schimb economic) nimic nu se va schimba in bine indiferent de legi, petitii, drepturi, constitutii etc. Singura sansa este sa prabusim definitiv conceptul de economie aplicat in orice forma pe planeta si apoi sa construim o societate bazata pe resurse (vezi proiectul Venus). DIn pacate insa omul nu e capabil de asa ceva... Si imi pare sincer rau ca apartin acestei specii!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (25 Ianuarie 2009, 16:48)
@ [Mugurel]
pt tine si toti cei interesati sa se mai documenteze

http://legi-internet.ro/blogs/index.php/c19/c23/

http://marian
aduma.wordpress.com/2009/01/20/cum-protestam-impotriva-unui-control-politienesc-
european-si-mondial/

http://www.youtube.com/watch?v=x8AKLT4Gn_E&feature=relat
ed
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
stefan (25 Ianuarie 2009, 19:40)
CIPURILE
ROMANI MAI ESTE O PROBLEMA LA FEL DE GRAVA- PASAPOARTELE BIOMETRICE CU CIP RFID!!- intrati pe http://www.civicmedia.ro/acm/ si pe
http://www.calauzaortodoxa.ro/ si va puteti documenta clar

TREBUIE SA COSTIENTIZAM FOARTE CLAR PERICOLELE CARE NE PASC SI SA REACTIONAM PE MASURA - SA RASPANDIM LA TOATA LUMEA ACESTE INFORMATII SI SA FORMAM GRUPURI NUMEROASE DE REZISTENTA!! ATENTIE: SE IMPLINESC PROFETIILE DIN APCALIPSA SI SE PREGATESTE O DIVERSIUNE DE AMPLOARE LA NIVEL PLANETAR PREMERGATOARE INTRONARII ANTIHRISTULUI!cAPII MARI AI BISERICII NU FAC MAI NIMIC SA LUPTE IMPOTRIVA ACESTOR ASAZISE "MASURI DE MODERNIZARE"- SI ASTA PENTRU CA DUHUL SATANIC AL SECULARIZARII A PATRUNS IN BISERICA SI IN SUFLETE!!
ASA CUM SPUNE SI ADI TREBUIE PRABUSIT INTREG SISTEMUL POLITIC SI ECONOMIC SI INLOCUIT CU ALTCEVA- ORICUM ASTA SE VA INTAMPLA PENTRU CA ASA STA SCRIS SI IN APOCALIPSA! -BRAVO GRECILOR CA AU RESPINS SISTEMATIC ACESTE MIZERII SATANISTE ,SI CA FATA DE NOI AU CURAJ SA IA DE GAT "AUTORITATILE"!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
stefan (25 Ianuarie 2009, 19:51)
apogeul
o sa se ajunga si la chestii de genul-MANIPULARE DE LA DISTANTA! deja s-a ajuns foarte departe cu aceste metode
Cititi aici http://manipularea.blogspot.com/2008/03/dezinformare-i-manipularehaarp.html
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mugurel (25 Ianuarie 2009, 19:51)
Adi
Foarte corect domnule. Nimic mai adevarat. Si eu cred ca asta e solutia, dar ca nu merge asa usor cu treaba asta. Apoi cine intelege ce este independenta energetica? Romanul inca nu se revolta cand i se spune ca nu are voie sa se deconecteze de la sistemul de incalzire centrala, dar sa mai inteleaga ce este aceasta independenta energetica. Ma bucur ca ai amintit de proiectul venus. Eu accept acest proiect pentru ca am vazut ca tehnic este posibila independenta energetica. Si ma enerveaza ca oamenii pana astazi nu au reusit sa ajunga la aceasta independenta.
Multumesc GEO.
Cred ca un prim lucru pe care ar trebui sa-l facem, este un forum in care romanii sa discute despre ei. Un fel de forum "meditatie" daca nu e prea mare cuvantul asta. Sa dezbatem intrebari despre noi. Sa incercam sa ne redescoperim si daca se poate sa apara o dezbatere publica despre noi si sa incercam sa ne dam seama ca nu avem stapani, ci ca noi suntem singuri nostri stapani. Poate ar fi o idee. Iar treaba asta cu natura umana... e cea mai grea problema a lumii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
stefan (25 Ianuarie 2009, 20:20)
indep .energ.
ati auzit de generatoare "overunity" cu o eficienta de 440%- O astfel de masina nu necesita alta sursa de energie pentru a produce curent si functioneza constant la nesfarsit -practic produce mai multa putere decat consuma pentru rotor- cu 10 -15 kw generati constant s-ar rezolva tot ce inseamna incalzire ,iluminare si gatit intr-o locuinta. - http://www.lutec.com.au/ Cand o sa pupam si noi chestiile astea sa nu ne mai jecmaneasca EON si sa ne bage tvr-ul pe facturi
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
UNUL DIN SIBIU (25 Ianuarie 2009, 20:43)
C.E...M.A.I...E...D.E...F.A.C.U.T.?
Ce mai e de facut ? Nu stiu cati dintre voi care citesc forumul acesta (cred ca doar 10 % ) cred in religia "vietii in paradisul de apoi (post-apocaliptic)... Daca credeti in el, atunci ramaneti voi di D-zeul vostru, in oricare credeti, sa "treceti" de acesata perioada, s-o numim asa. Acum pe cealalta parte, cred ca se va ajunge la revolte candva in viitor (rezistente si autoritati) chiar de vor incerca sa monitorizeze ce-si doresc inimile lor (autoritatile) si sa opreasca situri si ambuscade si ce vor mai vrea ei. Clar ca se va ajunge acolo la nivel planetar. De rapus acest sistem, cu toate acestea, nu cred ca va fi posibil de o mana omeneasca. Si daca ne-am dori cu ardoare si stiu ca unii dintre voi ma intelegeti foarte bine acum cand ma cititi. Nu ca n-ar exista oameni care ar putea fi potentiali "rezistenti", dar uitati-va bine in jur stimati "colegi" : Ei au atatea clase si invataturi despre arta de a conduce in mase, noi, unii dintre noi. n-avem nici facultatea finalizata. . . Ce stim noi sa dregem si sa ordonam, sa conducem si sa ridicam armate ? Cu toata tristetea va spun asta. S-ar putea sa ne intalnim candva prin viitor, si incerc sa inchei si sa tin limita realului si rezonabilului in aceasta discutie. Dar serios, ganditi-va si meditati, orsicare, CE AR FI DE FACUT ? CONCRET ! Nu "campanii" si petitii si semnaturi online. Sunteti constienti ca pentru asa ceva (utopic) ar fii necesar de foarte multa planificare, antrenamente pe multe sfere de interes, etc etc etc si FOARTE MULT SACRIFICIU. Cati dintre voi, care spuneti ca ati dori sa faceti multe si iarasi multe, aveti SACRIFICIUL SUPREM in SANGE ? Nici macar eu nu cutez dincolo de aceasta intrebare pentru a va da un raspuns. . .
Ramaneti cu bine si meditati dar nu uitati sa va pastrati linistea interioara si familiala. Gasiti metode in interior , nu exterior. Nu lasati propagandele astea lansate de "smecheri" internationali sa va tulbure iubirea din familii si a celor dragi. RAMANETI UNITI !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mugurel (25 Ianuarie 2009, 21:10)
Stefan
Stefan, te rog sa-mi spui cateva cuvinte despre aceste generatoare. Pe mine ma intereseaza daca exista solutii pentru independenta energetica la apartament. Pentru cei care locuiesc la casa am vazut pe net o explicatie foarte concreta de independenta energetica bazata pe moara de vant. Recunosc ca nu e foarte comoda, dar destul de posibila. Daca as locui la casa mi-as face asa ceva. Chiar daca m-ar costa 100 de milioane.
In alta ordine de idei, nu inteleg de ce trebuie sa dam atat de multe explicatii celor care cred ca aceasta lege e inofensiva, cand ei nu inteleg ca insasi existenta legii este problema si nici pe departe textul acesteia. Ca si cum cutitul este vinovat ca a intrat in victima si nu existenta lui in mana unui om.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
stefan (25 Ianuarie 2009, 22:05)
Pt. Mugurel
Problema este ca aceste dispozitve se afla in stadii incipiente de dezvoltare -ceva de genul inventiei de garaj sau de grup restarns si bineinteles ca se lucreaza cu bani putini la asa ceva. Eu mai stiu ceva electronica si inteleg cat de cat principiile de functionare.Urmaresc evolutia informatiilor despre aceste generatoare de vreo juma de an si observ ca se fac pasi importanti, insa pana acum nu am auzit de o sustinere din partea vreunui grup de afaceri sau macar a vreunui guvern care sa bage bani si sa produca in serie aceste inventii pentru toata lumea- bineinteles pt ca sunt interese imense in joc-poate cele mai mari din economie. Pana acum cei2 cercetatori de la Lutec Australia au autorizatia pt productia si vanzarea inventiei lor-(poate pt ca in tara asta functioneaza mai bine democratia)
Independenta energetica la apartament e cam greu de realizat-poate doar panouri solare pe bloc -dar pt toti locatarii. De asta solutia cu aceste generatoare ar fi cea mai potrivita. Exista multe tipuri de masinarii de astea,patente de inventie si filmulete- Daca vrei o sa-ti trimit ceva linkuri ,dar maine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (25 Ianuarie 2009, 22:20)
@ stefan
... din pacate pt noi, oamenii de rind, nici nu vei auzi prea curind. De motorul care functioneaza pe baza de apa eu stiu de vreo 25 ani, l-ai vazut aplicat pe undeva la vreo masina?
Mai mult de jumatate din pretul barilului de petrol e cota care OPEC o plateste tocmai pt ingroparea proiectelor de genul asta , si pt ca noi sa fim sclavii petrolului.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Geo (25 Ianuarie 2009, 22:23)
@ stefan
....proiectele lui Iustin Capra, la noi,le-ai vazut adoptate pe undeva?????
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 8/11 1 .. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11