Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Apel la dezbatere nationala: Daţi-ne Biserica înapoi ! B.O.R. nu-i S.R.L. !
image

Petitie: "Apel la dezbatere nationala: Daţi-ne Biserica înapoi ! B.O.R. nu-i S.R.L. !"

Facebook share

Credincioșii de la biserica Sfântul Mina din Constanța cheamă la dezbatere națională. Biserica a ajuns să fie confiscată de ierarhia văzută. Nu ne mai regăsim în acestă Biserică în care, de multe ori, Cuvântul Domnului e doar declarativ.

1. Nu îl mai recunoaştem pe IPS Teodosie ca arhiepiscop al Tomisului.

2. Vrem o viaţă bisericească autentică după canoanele Sfinţilor Părinţi şi învăţătura Mântuitorului.

Lansăm acest apel către toți credincioșii din Patriarhia Română pentru a ne recăpăta demnitatea. Să nu fim căldicei!

Biserica nu înseamnă doar ierarhia ci mai ales credincioșii. În loc să fie în slujba credincioșilor, mulți din ierarhie nu dau doi bani pe aceștia, privindu-i doar ca masă de manevră și vaci de muls.

Asistăm la o goană după averi chiar în sânul instituţiei bisericeşti. Corupția e din ce în ce mai mare, păcatul simoniei a devenit normalitate.

Se fac investiţii foarte mari, faraonice, fără consultarea credincioşilor şi a preoţilor din parohii, a căror stare de nemulțumire este din ce în ce mai mare. Sunt presiuni foarte mari legate de sumele de bani care trebuie strânse din parohii pentru aceste investiţii.

În timp ce criza a dus la sărăcirea credincioșilor, cheltuielile episcopiilor cresc iar ajutorarea celor săraci devine din ce în ce mai puțin importantă.

Proprietatea asupra bisericilor nu mai este a credincioșilor, așa cum era odinioară, iar tendința este de a centraliza totul în mâinile ierarhiei.

Mentalitatea a devenit dictatorială, centralizată. Nu ne mai simțim liberi ci îngrădiți prin regulamente care s-au îndepărtat de la canoanele Sfinţilor Părinţi şi de la învăţătura Mântuitorului.

În multe eparhii preoţii buni sunt schimbați din parohii fără motiv și fără să se țină seama de dorința credincioșilor. Pe de altă parte, datorită corupției, preoți cu păcate grave (beție, curvie, droguri) nu sunt judecați conform canoanelor, fiind chiar promovați.

„ ...iar adevărul vă va face liberi” (Ev. Ioan 8.32), spune Mântuitorul.

Mai multe detalii pe:
http://asezamintelemareluimucenicmina.wordpress.com/2013/06/03/dati-ne-biserica-inapoi-b-o-r-nu-i-s-r-l/

03/06/2013

Autor:  
Destinatar: Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =