Prima pagina » Petitii online » Stop reclamei 'Apple' de catre BOR!

Petitie: "Stop reclamei 'Apple' de catre BOR!"

Asociația Europeană pentru Opoziție Economică protestează față de reclama gratuită pe care Biserica Ortodoxă Română o face companiei americane 'Apple' prin lansarea de către Arhiepiscopia Argeșului a aplicației de rugăciuni, în limba română, exclusiv pentru iPhone și iPad.

AEOE consideră că o astfel de aplicație trebuia lansată concomitent pentru telefoanele iPhone dar și pentru telefoanele dotate cu sistem Android pentru ca, astfel, BOR să nu fie considerata părtinitoare.

AEOE consideră că, în momentul de față, deținătorii de iPhone și iPad din România sunt privilegiati; demersul Arhiepiscopiei Argeșului îi determină pe ceilalți consumatori ortodocși să-și dorească achiziționarea de produse 'Apple' cu pretul unor compromisuri sau păcate datorită prețului ridicat al acestora (cel mai ieftin produs este de cel putin 3 ori salariul minim pe economie!), marind vânzările companiei în țara noastă.

AEOE cere BOR sancționarea Arhiepiscopiei Argeșului și blocarea aplicatiei pentru iPhone și iPad până la lansarea, tot gratuit, pe piața românească a aplicației similare pentru sistemul Android sau pentru telefoanele Blackberry.

În lipsa unei acțiuni imediate în acest sens a BOR, AEOE se vede nevoită să asocieze aplicația de rugăciuni a Arhiepiscopiei Argeșului - exclusivă 'Apple' (măr n.a.)- cu trimitere la păcatul originar: izgonirea lui Adam și Eva din Paradis pentru ca au mancat din fructul oprit, mărul; AEOE va recomanda tinerilor nevoiași prinși la furat de către autorități să-și motiveze gestul prin necesitatea procurării unui iPhone cu ajutorul căruia să se poată ruga oricând pentru iertarea păcatului de a fura (dar și pentru păcatele preoților).

10/10/2012

Autor: