Prima pagina » Petitii online » Impozit mijloace de transport

Petitie: "Impozit mijloace de transport"

Modificarea impozitului pentru mijloacele de transport auto de la 01 iulie este ilegala, intrucat contravine prevederilor art.4 din Capitolul II din Legea 571/2003 (Codul Fiscal), in care se mentioneaza la alin.2:
"Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege".
De asemenea la alin.1 al art. 4 din Codul Fiscal scrie: "Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia".
Ordonanta de Urgenta nr.59 pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscala, fost publicata in 30 iunie 2010, iar la art.III este scris: "Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica incepand cu 01 iulie 2010."
De asemenea este incalcat si unul din principiile fiscalitatii enuntat la art.3 din Capitolul II din Legea 571/2003 (Codul Fiscal), in care se mentioneaza la alin.d):
Principiile fiscalitatii – Impozitele si taxele reglementate de prezentul cod se bazeaza pe urmatoarele principii
………………………………………………………………………………..
“eficienta impunerii prin asigurarea stabilitatii pe termen lung a prevederilor Codului Fiscal, astfel incat aceste prevederi sa nu conduca la efecte retroactive defavorabile pentru persoane fizice sau juridice, in raport cu impozitarea in vigoare la data adoptarii de catre acestea a unor decizii investitionale majore.”
In cazul de fata achizitionarea unui mijloc de transport este o investitie majora dat fiind valoarea acestora, iar modificarea impozitelor aferente acestora s-a facut de pe o zi pe alta, fara a mai lasa posibilitatea proprietarilor de mijloace de transport de a face o evaluare pe un termen cat de cat rezonabil a impozitarilor aferente mijloacelor de transport pe care le au deja in proprietate.

05/07/2010

Autor: