Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Destituirea primarului sectorului 4 si a Consiliului Local al sectorului 4
image

Petitie: "Destituirea primarului sectorului 4 si a Consiliului Local al sectorului 4"

Facebook share

Conducerea actuala a primariei sectorului 4 au luat masuri care afecteaza mii de mici intreprinzatori care isi desfasoara activitatea prin formele juridice PFA, II ,IF, SRL
Aceste persoane juridice in general formate din1-2 persoane care efectueaza diverse servicii (taximetrie, prestari sevicii la domiciliul clientului, consultanta etc etc) li s-a impus din oficiu o taxa de 80 lei/luna pentru salubrizare , deci 960 lei/an
Daca PFA, SRLl este inactiv sau chiar isi desfasoara o activitate care nu produce deseuri , acestea sunt nevoite sa plateasca 80 lei x 12 luni =960 lei/an ,o suma foarte mare pentru o mica afacere care are o cifra de afaceri de 20-30.000 lei/an , din care se platesc darile la stat , salarul cu care se intretine familia Aceasta masura abuziva loveste exact in categoria cea mai saraca a intreprinzatorilor , exact cei ce am votat PSD , cu mari sperante
Mai mult , ca o ofensa adusa miilor de pagubiti de aceasta hotarare , functionarii primariei in frunte cu primarul (nu intelegem de ce nu isi practica meseria de doctor si sa nu fie nevoit pentru a castiga 15.000-20.000 de lei/luna dintr-o functie administrativa , sa puna taxe pe saracie) si-au pus salarii , care intrec orice inchipuire a 80% din locuitorii sectirului 4

Redam mai jos HCL 347/2017 si HCL 2/2018
In urma scandalului din ultimele zile, Primaria Sectorului 4 a redus, luni, taxa de salubrizare pentru anul 2018 la 6 lei/luna/persoana pentru persoanele fizice cu venituri nete lunare sub 2000 lei, daca aceasta este achitata anticipat sau pana la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna anterioara.
Pentru persoanele fizice care au venituri nete lunare peste 2.000 lei, taxa de salubrizare datorata este de 9,6 lei/luna/persoana.
Pentru copii se va plati 6 lei pe luna, spun reprezentantii Primariei.
In varianta nou adoptata, in cazul neachitarii taxei anticipat sau pana la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna anterioara, taxa va fi de 12 lei/luna/persoana fizica, indiferent de veniturile persoanei.
In ceea ce priveste persoanele juridice, taxa ramane neschimbata, insa se elimina dubla impozitare.
"In cazul in care intr-un imobil locuiesc persoane fizice dar este inregistrat si sediul social, activ/expirat, punct de lucru activ/expirat, indiferent daca se desfasoara sau nu o activitate economica la sediul sau punctul de lucru, se datoreaza taxa de salubrizare cu valoarea mai mare¬, se mai arata in proiectul de hotarare adoptat (adica 80 lei/luna , deci 960 lei/an ).
Pe 28 decembrie 2017, Consiliul Local Sector 4 a decis majorarea la 1 ianuarie a taxei de salubrizare de la 5 lei pe luna/persoana la 12 lei, inclusiv pentru minori. In ceea ce priveste persoanele juridice, taxa de salubrizare este de 80 lei/luna. Dupa ce sute de cetateni s-au revoltat ion mediul online, Primaria a decis reducerea taxei pentru anumite categorii sociale.
Taxa de salubrizare a fost introdusa anul trecut de primarul Baluta, dupa ce contractul cu REBU s-a incheiat, iar activitatea de salubrizare a fost preluata de primarie prin ADP.
Atunci, edilul a spus ca locuitorii din sectorul 4 vor plati mai putin fata decat plateau la REBU.

Republica Băluţă: slujbe la stat, salarii de nabab.
Cum înţelege primarul Sectorului 4 să împartă banii comunităţi
i La primăriile de sector din Capitală se poartă salariile de nabab.
Un şef de serviciu de la sectorul 4 câştigă, de la 1 ianuarie, aproape 10.000 de lei, în timp ce leafa unui director sare binişor de cinci cifre.
Toate în timp ce şcolile din sector au fost lăsate fără pază.
Mărinimia primarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de lefurile angajaţilor din subordine.
Mult mai strânşi la pungă se arată edilii atunci când trebuie să repare şcolile şi spitalele sau să plătească bursele elevilor.
Este şi cazul edilului sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, care a iniţiat şi trecut o hotărâre de Consiliu Local (CL), prin care salariile din primărie şi direcţiile subordonate au fost majorate substanţial.
Motivul oficial a fost indexarea salariilor cu indicele salariului minim brut pe economie, care a crescut de la 1 ianuarie 2018 la 1.900 de lei. „Se aprobă salariile de bază stabilite prin înmulţirea coeficienţilor corespunzători fiecărei funcţii din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare“, se arată în Hotărârea CL Sector 4 nr. 366/22.12.2017 Salarii cu cinci cifre
Cel mai mult câştigă bugetarii cu funcţii publice de conducere. Astfel, secretarul Sectorului 4 şi arhitectul-şef încasează lunar nu mai puţin de 15.200 de lei.
Aceeaşi leafă o primeşte şi directorul executiv din Primărie, în timp ce directorul general adjunct încasează peste 14.500 de lei.
În urma hotărârii promovate de primarul Daniel Băluţă, un şef de serviciu câştigă un salariu brut între 9.880 de lei şi 7.600 de lei, un şef de birou – între 7.410 şi 8.056 de lei, un auditor - între 4.200 şi 3.600 de lei, un consilier juridic - 4.880 de lei, un inspector de specialitate – 4.066 de lei, un referent de specialitate - 3.553 de lei.
Nici funcţionarii mărunţi nu o duc rău în „Republica Băluţă“.
Magazinerii, administratorii şi şoferii sunt remuneraţi cu 2.375 de lei, în timp ce un curier primeşte 2.185 de lei, un muncitor calificat – 2.318, iar unul necalificat – 2.014 lei
Deci pe de o parte creste taxele pe spinarea celor mai defavorizate categorii sociale , iar pe de alta parte isi fac salarii de neimaginat pentru muncitorul ,tehnicianul,medicul , inginerul de rand (Lenin a atras atentia in scrierile sale ca sa fim foarte atenti la noua burghezie care va lua nastere si care apara interesele celor saraci -PSD )

16/01/2018

Autor: Balici Mihai
Categorie: Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =