Prima pagina » Petitii online » Imoralitatea creditarii bancare in Romania

Petitie: "Imoralitatea creditarii bancare in Romania"

Bancile romanesti si Biroul de credit au devenit instanta morala suprema. Oricum ai face, pana la urma incapi pe mana atotputernicilor inspectori bancari. Argumentele folosite - nu uitati, creditul este o afacere ca oricare alta (mai demult i se spunea simplu si onest, camatarie) - sunt intotdeauna morale. Devii un infractor, un marginal, un nimeni, daca apari pe listele Biroului de credit.
Mai nou, BNR doreste sa aprobe un nou regulament de acordare a creditelor. Pe langa clasicele sicane, vor sa introduca un "test de stres". Mai exact, inspectorii iti vor pune un set de intrebari prin care iti vor testa rezistenta la chestii precum: marirea peste noapte a dobanzilor, a comisioanelor, etc. Probabil, daca te vei arata speriat de eventualitatea respectiva (in fapt, o certitudine), nu ti se va da creditul!
Domnule Isarescu, pe ce lume traiti? Vreti sa testati limita suportabilitatii oamenilor? Imprumutul bancar este un business si implica o doza de risc. Va rog lasati bancile sa si-l asume!

09/07/2008

Destinatar: Banca Nationala a Romaniei
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Incredibil! Băncile au cerut FMI să oblige Guvernul să le dea comisioanele “grase” înapoi! (4 August 2010) 04/08/2010
- Bancile au solicitat insistent la intalnirile cu delegatia FMI si CE sa fie introdusa in noua scrisoare de intentie o prevedere care sa oblige Guvernul sa modifice OUG nr. 50 privind contractele de credite pentru populatie in limitele normelor UE si sa se renunte la refacerea contractelor in derulare.