Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Imoralitatea creditarii bancare in Romania
image

Petitie: "Imoralitatea creditarii bancare in Romania"

Facebook share

Bancile romanesti si Biroul de credit au devenit instanta morala suprema. Oricum ai face, pana la urma incapi pe mana atotputernicilor inspectori bancari. Argumentele folosite - nu uitati, creditul este o afacere ca oricare alta (mai demult i se spunea simplu si onest, camatarie) - sunt intotdeauna morale. Devii un infractor, un marginal, un nimeni, daca apari pe listele Biroului de credit.
Mai nou, BNR doreste sa aprobe un nou regulament de acordare a creditelor. Pe langa clasicele sicane, vor sa introduca un "test de stres". Mai exact, inspectorii iti vor pune un set de intrebari prin care iti vor testa rezistenta la chestii precum: marirea peste noapte a dobanzilor, a comisioanelor, etc. Probabil, daca te vei arata speriat de eventualitatea respectiva (in fapt, o certitudine), nu ti se va da creditul!
Domnule Isarescu, pe ce lume traiti? Vreti sa testati limita suportabilitatii oamenilor? Imprumutul bancar este un business si implica o doza de risc. Va rog lasati bancile sa si-l asume!

09/07/2008

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Banca Nationala a Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Incredibil! Băncile au cerut FMI să oblige Guvernul să le dea comisioanele “grase” înapoi! (4 August 2010) 04/08/2010
- Bancile au solicitat insistent la intalnirile cu delegatia FMI si CE sa fie introdusa in noua scrisoare de intentie o prevedere care sa oblige Guvernul sa modifice OUG nr. 50 privind contractele de credite pentru populatie in limitele normelor UE si sa se renunte la refacerea contractelor in derulare.

http://www.financiarul.ro/2010/08/04/incredibil-bancile-au-cerut-fmi-sa-oblige-guvernul-sa-le-dea-comisioanele-grase-inapoi/

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =