Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Contractele de credit si leasing sa NU fie titluri executorii .#partidulnouarevolutie
image

Petitie: "Contractele de credit si leasing sa NU fie titluri executorii .#partidulnouarevolutie"

Facebook share

‪#‎partidulnouarevolutie‬ initiaza proiectul de lege privind faptul ca si contractele de credit sau leasing sa nu fie titluri executorii de drept si pentru a fi puse in executare trebuie obtinuta o hotarare judecatoreasca pe fond

NE TREBUIE 100.000 DE SEMNATURI

PENTRU A REZOLVA PROBLEMA CELOR CU CREDITE ACEASTA ESTE SINGURA SOLUTIE VIABILA

Senatul a adoptat în septembrie, ca primă Cameră, o propunere legislativă de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, potrivit căreia contractele de credit nu vor mai fi considerate titluri executorii. Totuşi, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci de la Camera Deputaţilor (forul decizional) a propus recent respingerea actului.
Pe de o parte, iniţiatorii proiectului de lege susţin că prevederile acestuia vor veni în sprijinul persoanelor care se găsesc în situaţia de a fi executate silit fără a putea apela la vreo cale de atac eficientă. Motivaţie cu care senatorii au fost de acord.
Pe de altă parte, deputaţii din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci resping ideea deoarece Codul de procedură civilă reglementează în prezent contestaţia la titlu, astfel că este asigurat dreptul de a contesta executarea silită. Totodată, nici reprezentanţii Guvernului nu susţin modificarea legislativă, din moment ce Codul de procedură civilă califică, de asemenea, contractul de credit ca titlu executoriu.
Argumente PRO:
1. Deşi legea prevede că există varianta contestării la executare, iniţiatorii proiectului de lege subliniază că aceasta nu suspendă automat executarea, astfel că este aproape inutilă. Cetăţenii care se găsesc în situaţia de a fi executaţi silit trebuie să aibă puterea să suspende, de la momentul contestării, măcar pentru o scurtă perioadă, această acţiune cu urmări negative însemnate.
2. Deoarece încă este posibil, deputaţii ar trebui chiar să îmbunătăţească proiectul astfel încât să modifice şi Codul de procedură civilă, pentru a schimba/elimina orice prevedere care permite considerarea contractelor de credit drept titluri executorii.
Argumente CONTRA:
1. Potrivit deputaţilor care s-au ocupat de examinarea documentului şi întocmirea raportului asupra acestuia, Codul de procedură civilă oferă posibilitatea contestării la executare, astfel că cetăţenii au deja o modalitate de a se opune executării silite.
2. Din moment ce Codul de procedură civilă califică, de asemenea, contractul de credit drept titlu executoriu, Guvernul apreciază că modificarea propusă la OUG nr. 99/2006 va fi inutilă şi va duce la o insecuritate a raporturilor juridice.
Voi ce părere aveţi? Contractele de credit ar trebui sau nu să fie considerate titluri executorii?
MULTUMIM PENTRU SUPORT JURIDIC #avocatcoltuc

05/12/2015

Autor:  
Categorie: Politica.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =