Prima pagina » Petitii online » Dacia, Numele Țării! » Semnaturi, pagina 1

3. LEHACI DORIN ŞI GICA Iasi, Jud. iASI 20/12/2019 23:49
4. Calin Trifa 55 m 06/01/2020 15:06
»»
Formarea poporului român a reprezentat un proces complex și de lungă durată, proces la care au contribuit o serie de factori: statalitatea dacică și creșterea puterii acesteia, cucerirea Daciei de către romani, colonizarea și romanizarea intensivă , continuitatea populației daco-romane pe fundalul năvălirilor populațiilor migratoare și răspândirea creștinismului. Conform informațiilor scriitorilor romani cum ar fi Cassius Dio, dacii ar fi supraviețuit în urma războaielor cu romanii,fiind supuși. Frescele de pe Columna lui Traian, numele dacice din inscripțiile latine din Dacia Romană, consemnarea revoltelor dacilor cuceriți și descoperirile arheologice confirmă teoria continuității.
Comunitatea de limba, obiceiuri si traditii si Continuitatea existentei acestui neam in acest teritoriu - este teoria cea mai larg acceptată de către istorii români și străini ca explicație a disputatei origini a românilor.
Intoarcerea la origini si respectarea valorilor definitorii transmise de stramosi, respectarea istoriei adevarare si netrucate a acestui popor, a obiceiurilor, traditiilor si culturii sunt obligatorii pentru pastrarea identitatii si devenirii noastre in viitor.
Raspunde     Recomanda:
5. nume privat reghin 06/01/2020 18:13
Petitie, semnaturi in format: xls  pdf
Pagina 1/1 1