Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petitie pentru modificarea Legii Nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/2 1 2
Om bun (25 Iulie 2011, 17:39)
Credite "prima casă"
Va rog sa adăugati posibilitatea ca întreţinătorii persoanei cu handicap să poată obţine credite pentru prima casă, conform Legii speciale, în numele persoanei cu handicap, garantând plata creditului cu veniturile lor, căci altfel, după veniturile stricte ale persoanei cu handicap, banca nu-i acordă credit niciodată.
În acest fel întreţinătorii ce locuiesc împreună cu persoane cu handicap nedeplasabile, la etajele superioare ale unor blocuri lipsite de lift, pot achizitiona în condiţii echivalente altor tineri fără dizabilităţi o locuinţă accesibila. Altfel, degeaba se construiesc rampe prin alte părţi, căci persoana imobilizată nu poate ajunge până la ele, şi pe deasupra este vătămată de dreptul de a face controale medicale periodice, de gimnastica medicală la care îl obligă Comisia, la tratamente stomatologice şi chiar de posibilitatea de a se prezinta la comisiile medicale de expertiză.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Irina (25 Iulie 2011, 17:52)
mereu bucurosi sa avem alaturi oameni buni :)
Din pacate, acestui site nu mai permite schimbarea continutului in petitie. Noi, pe grupul facebook "I am a human being too" am discutat legea 448/2006 si am solicitat persoanelor cu dizabilitati sa vina cu propunerile sau problemele lor pentru a le adresa in aceasta petitie. Ce putem face este sa includem si aceasta propunere (care este foarte buna, dar nu ne-am gandit la ea pur si implu, era bine daca ati fi participat si dv la discutii) in petitiile care vor fi semnate "manual". Si - ce mai puteti face dumneavoastra - etse sa trimiteti un memoriu catre DGPPH (Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - fostul ANPH) in care sa scrieti de problemele cu care va confruntati din cauza dizabilitatii (in calitate de persoana cu dizabilitati sau ruda a acesteia), iar pe lanaga asta sa specificati si aceasta solicitare! Gasiti un exemplu de memoriu aici: http://www.facebook.com/gr​oups/148297915198015?view=​doc&id=239830386044767

iar aici sunt toate datele necesare pt expediere, termen limita, adrese etc:
http://www.facebook.com/gr​oups/148297915198015?view=​doc&id=238328862
861586
Succes! Noi va suntem alaturi si vom face tot ce tine de noi pt ca aceasta lege sa fie modificata in interesul tuturor... dar avem nevoie si de sustinerea voastra, pt ca suntem doar o mana de oameni cu timp limitat!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Madalin ?Catoi (26 Iulie 2011, 16:20)
pentru confirmare
am primit pe adresa de e-mail madalinc21@yahoo.com mail-ul pt finalizarea semnarii petitiei pt confirmare si cand l-am deschis mi-a dat eroare si a disparut e-mailul. si nu pot sa mai confimr. am incercat sa mai semnez o data si nu ma lasa. nu este posibil asa ceva. este chiar bataie de joc. cum sa-ti dea eroare la mail si sa-pti dispara din inbox? nu intelegeti ca petitia respectiva trebuie sa fie aplicata? daca eu nu o confirm nu e valabil. astept raspuns urgent
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Inspector 112 (27 Iulie 2011, 12:14)
@Madalin_Catoi 26.07.2011; 16:20
Nu dispera Madaline, e posibil sa gasesti E-mailul disparut in "Deleted items". Daca nu, atunci poti gasi o copie pe serverul Yahoo https://login.yahoo.com/config/login_verify2?.src=ym&.intl=ro , completezi user si parola si cauti pe-acolo. Succes!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Liuba Iacoblev (28 Iulie 2011, 14:31)
sanse de succes
Reprezint un ong din domeniu, dar nu am stiut de existenta acestei initiative, drept urmare nu am putut contribui cu ceva din perspectiva persoanelor cu nevoi speciale din aria sanatii mintale. Am vazut ca ati pus accent pe accesibilizare din perspectiva dizabilitatilor fizice. Este nevoie si de accesibilizare sin din perspectiva celor cu probleme de sanatate mintala, ca sa ma refer doar la acest aspect din cele multe mentionate in petitie.
Pe de alta parte, si ce mi se pare mai important, calea petitiei pentru modificarea unei legi este putin eficienta, daca nu exista un initiator al modificarilor solicitate si care sa urmeze procedura standard de modificare legislativa. Altfel petitia va ramine un alt efort de listare a unor doleante, care contin pe alocuri subiectivism in exprimare, si care nu se vor finaliza in modificarile dorite. Asadar, cred ca petitia fara modificarile concrete propuse, puse in formatul cerut in acest demers legislativ, si fara sprijin parlamentar care sa sustina initiativele de modificare, nu va avea efectul dorit. Nu stiu in ce masura anph-ul/ dph-ul va avea aceasta initiativa de propunere de modificare legislativa si o va si face intr-un mod care sa satisfaca nevoile tuturor persoanelor cu dizabilitati. Mai cred ca o astfel de inititiva de modificare legisativa ar putea sa vina de la un organism neguvernamental 'reprezentativ', ex. Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, validata de/dupa o consultare a organizatiilor din domeniu, a persoanelor cu dizabilitati insele.. Au fost foarte multe inititive punctuale de tipul celei prezente, inse fara efect, din pacate. Poate va fi o exceptie, totusi. Mult succes!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Veronica (28 Iulie 2011, 17:46)
RE: sanse de succes
Reprezentantii DGPPH stiu de acea petitie, iar solicitarile pe care le contine sunt rezultatul unor discutii organizate pe marginea Legii 448/2006 la care au participat persoane cu dizabilitati sau reprezentanti ai acestora, indiferent de tipul de dizabilitate. Petitia raspunde problemelor pe care acestia le-au scos in evidenta. Multumim, si speram sa contam si pe sprijinul dumneavoastra!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
elena mitrea (30 Iulie 2011, 09:11)
sprijin parlamentar
Sunt senator -membra in comisia munca familie si protectie sociala ,com.pentru egalitate de sanse .Va acord tot sprijinul si sustinerea mea.Pentru aceasta va trebui sa centralizam toate propunerile ,daca este cazul si sa stiu mai multr despre dezbaterile pe care le-ati organizat anterior acestui demers,concluzii,participanti.Astept detalii in acest sens.Succes .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
vali (31 Iulie 2011, 12:28)
doamna senator
Doresc sa intru ca asistent maternal, dar posturile sunt blocate,sunt multi asistenti maternali obligati sa ia mai multi copii in plasament din acesta cauza,sunt multi pensionari( angajati ca asistenti maternali),care sunt obositisi perimati ,dar sunt tiniti in sistem.Ar trebui sa propuneti sa se faca ceva si in acest sens.
Eu am o fetita infiata, am familie monoparentala,si unde merg ma lovesc de usi inchise, peste tot nmi se spune, asteptati,posturile sunt blocate sau, se fac disponibilizari.Sunt destui copii defavorizati de soarta care doresc sa traiasca intr-o familie,am toate conditiile,dar.......,unde sa apelez pentru a putea intra in sistem?
Multuimesc
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Scripcaru Cristina (1 August 2011, 18:21)
SUBVENTIE CAMINE BATRANI
As dori sa mai adaug ceva..daca va fi citit mesajul:
-ACORDAREA SUBVENTIEI pentru ingrijirte persoane cu handicap,batrani atat pentru unitatile de STAT ,cat si pentru unitatile PRIVATE .
Subventia ar rezolva foarte multe probleme,partiale si asa pentru categorii de persoane cu venituri mici,care nu au locuri in camine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Silviu Marin (3 August 2011, 03:44)
La pastele cailor... vom avea si toate acestea! :-)
Stimati semnatari si contrasemnatari ai prezentei Petitii,

Ce sa mai spun... Eu, unul, sunt o persoana cu astfel de dizabilitati, *insa* nu gandesc chiar total aerian. In fine, asa-mi place sa gandesc despre mine. :-)
D-voastra cum va inchipuiti ca or sa ne ofere ei pe tava toate acele scutiri si accesibilizari publice? Hai, ca poate cu rampele... Dar nici cu ele! Trebuie totul din fondul blocurilor! Cat despre borduri,... nici vorba. :-) Autobuze si tramvaie adaptate?! :-))) Certificate medicale care sa ne scuteasca de plata unor medicamente si/sau operatii scumpe?! :-))))))))))
OK, contrasemnez, insa... nu se va intampla absolut NIMIC; o sa vedeti. :-)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
minodora cliveti (3 August 2011, 09:55)
Educatia pentru egalitate
Din experinta pe care am avut-o cu aceste persoane,consider ca ceea ce le doare cel mai tare este faptul ca sunt considerati niste oameni inferiori, niste ciudati, de care noi, cei "normali" ne ferim.Educatia pentru egalitate care ar trebui sa fie materie scolara, ar putea rezolva si aceasta problema.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ioana Alina (3 August 2011, 10:44)
petitie incompleta
Cu parere de rau aceasta petitie se adreseaza doar celor care au redactat-o si s-au pus de acord asupra continutului ei, nu asupra intregii comunitati a persoanelor cu handicap.
Petitii au mai fost, nu se va rezolva nimic, legea 448/2006 ar trebui data in judecata. Aceasta lege ar trebui schimbata in totalitate, iar persoana cu handicap sa fie tratata asa cum cere Comisia Europeana.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Angela (3 August 2011, 11:00)
Raspuns @ Silviu Marian si Ioana Alina
Unii stiu doar sa nu creada, sa critice da nu fac mai nimic. Si sa ii faca si pe ceilalti neincrezatori. Imposibilul se poate daca ne unim cu totii! Eu multumesc celor care au luat din timpul lor zi de zi, in mod voluntar si au participat la discutii inainte de a se face petitia. Multumesc celor care au dat drumul la aceasta petitie. Si multumesc celor care la discutii au criticat in mod constructiv!!! Cred cu toata taria ca se va rezolva! Si daca nu vom merge inainte si vom face demersuri. Irina te rog frumos.. daca tot ai scris ca nu se va rezolva nimic.. si ca legea trebuie data in judecata.. tu ai dat legea in judecata? Nu o zic cu rautate, insa am intalnit multe persoane care zic ce trebuie facut si cum, insa cand se face ceea ce au dorit, dispar ca prin minune, nu mai sunt de gasit.. Sunt de acord ca fiecare persoana cu dizabilitati trebuie tratata asa cum cere Comisia Europeana.. insa din cauza ca nu suntem uniti nu se face nimic. Daca ne unim cu totii, putem face o lume mai buna si pentru persoanele cu dizabilitati! Si neincrederea voastra poate afecta si increderea altor oameni.. iar fiecare semnatura in minus este o mare pierdere pentru ca FIECARE SEMNATURA ESTE FOARTE IMPORTANTA!!! Mai bine ati trimite memorii peste memorii cei care aveti dizabilitati la DGPPH!!! Si mai bine toti oamenii si cu dizabilitati si fara, ar semna petitia pentru a modifica legea. Nimeni nu e Dumnezeu sa stie pe dinafara problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati. Daca nu sunt scrise in memorii si spuse nimeni nu le va sti!! Cu respect.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Angela (3 August 2011, 11:52)
Rectificare
Scuze Irina am gresit numele.. veam sa spun Ioana. Irina am citit comentariul tau :) si eram cu numele tau in gand.
Irina iti multumim mult de tot pentru efortul, timpul depus. Pentru ca te-ai gandit la noi :) Cu deosebita consideratie si respect.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Silviu MARIN (3 August 2011, 18:50)
'Unii stiu doar sa nu creada' :-)
@Angela: Buna seara, d-ra sau d-na... Angela! In primul rand, mi-ati gresit numele de familie si mi l-ati transformat in prenume. :-) In al doilea, ma acuzati gratuit. Asa ca, va recomand o trezire la realitate, totusi, si anume: ceea ce facem NOI, cetatenii *simpli*, este egal cu ZERO. :-) Asa e peste tot. DAR, daca am avea sustinere *si* din partea unor *institutii* si/sau *institute*, astfel nefiind acuzabili de partizanat politic - ar reincepe "politicienii" sa se "certe" intre ei pe la talk-show-uri... si ar uita pentru CE (de parca ar si avea motiv!) - si scapand totodata de inutilele de ONG-uri, *am putea* realiza ceva concret, intr-adevar! :-D Numai asa, insa.

Q. CE stiti d-voastra ce am incercat eu sa fac, pana la urma? Am avut cateva cazuri pentru care am luptat, dar doar cu morile de vant, pare-se.


Va multumesc!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Veronica laios (4 August 2011, 07:38)
Trebuie sa avem incredere!
@Silviu MARIN-Scepticismul tau este de inteles!. DGPPH este institutia reprezentativa pentru persoanele cu dizabilitati in Romania. Este institutie de stat, sub ordinea ministerului muncii. Este singura institutie abilitata sa initieze legi in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati! Nu ONG-urile modifica legea. Si eu am apelat la fostul anph si nu s-a facut nimic. De data asta am vazut deschidere, cunoastere a realitatii si interes real din partea conducerii. Initiativa de a se trimite cat mai multe memorii le apartine. Doamna Director nu poate merge doar cu o cerere sa ceara modificarea legii insa cand are multe crereri/memorii altfel stau lucrurile. Dupa cum vezi sunt si oameni politici care vor sa ne ajute pentru ca le pasa. Doamna Elena Mitrea este un exemplu elocvent! Si printr-e comentarii avem sugestii extrem de bune. Doamna Minodora Cliveti vine cu o prounere care trebuie introdusa in actuala adaptarea a legii, citez "Educatia pentru egalitate care ar trebui sa fie materie scolara, ar putea rezolva si aceasta problema. Multumim doamna Cliveti! Pentru a reusi trebuie sa ne solidarizam pentru ca interesul nostru este comun si numai impreuna putem sa ne atingem telul. TREBUIE SA LASAM SCEPTICISMUL IN URMA SI SA PUNEM UMARUL SA DUCEM LA FINAL CE NE-AM PROPUS- ADAPTAREA LEGII 448/2006 LA CONDITIILE REALE DIN ROMANIA Stiu ca impreuna putem!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Angela (4 August 2011, 08:50)
:) @Silviu
Silviu iarta-ma ca ti-am gresit numele. Nu a fost cu intentie. Si nu am acuzat. Mi-am spus opinia. Sunt treaza la realitate si stiu ca este posibil. Sustinere avem de la multe persoane. Dovada si semnaturile care s-au strans intr-un timp record. :) Imi pare rau sa aud ca v-ati luptat cu morile de vant.. din pacate in Romania se intampla asta. Stiu despre ce vorbesti, insa asta nu inseamna ca vom esua si de data asta, ci cred ca vom avea succes. Si daca prin absurd nu vom avea vom lupta in continuare pentru ca avem tot dreptul. Te respect Marian si nu vreau sa ai impresia ca am ceva cu tine. Cred cu siguranta ca si tu ai trecut prin multe, si viata te-a facut sa nu mai crezi. Si eu am trecut prin multe insa cred in continuare ca schimbarea va veni. Mai greu dar va veni. Iar noi trebuie sa fim uniti si sa luptam pana in ”panzele albe”. Cu stima si respect. :)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Andreea (4 August 2011, 08:58)
Oameni buni
Oameni buni indiferent de ce se va intampla, haideti sa semnam si sa promovam petitia! Si daca totusi se va lua in seama si va fi mai bine pentru persoanele cu dizabilitati? Cu ce strica daca semnam si promovam.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Luiza (4 August 2011, 09:45)
Dragii mei
sa nu ne certam aici precum alesii in parlament sa incercam sa facem ceva bun pentru noi si ai nostrii.Numai impreuna uniti o sa reuusim sa ne facem ascultati si intelesi.Doamne ajuta sa reusim.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
vali (4 August 2011, 19:56)
care egalitate scolara?
Doamna Cliveti,despre ce egalitate scolara vorbiti, nu poti baga un copil cu dezabilitati intr-o programa scolara normala, ar fi o "prostie", am experienta in acest domeniu, se pare ca vorbiti in necunostinta de cauza ,daca am gresit cu ceva imi cer scuze ,dar, va rog sa fiti mai explicita
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 1/2 1 2