Prima pagina » Petitii online » Lege unică de pensionare și eliminarea discriminării majorității de către o minoritate privilegiată

Petitie: "Lege unică de pensionare și eliminarea discriminării majorității de către o minoritate privilegiată"

De circa 15 ani o minoritate sfidează majoritatea populației care dacă mai apucă pensia au una de mizerie. O minoritate formată din magistrați, procurori, parlamentari, armată,
poliție și servicii speciale ne cred ca oile din "Ferma Animalelor" de George Orwell.
Azi majoritatea se pensionează după o lege cu un algoritm de calcul prin care din 2000 sunt furați sistematic milioane de cetățeni. Mai mult, deși există răspunderea fiscală penală pentru neachitarea de către angajatori a contribuțiilor la pensie, mulți se trezesc că la pensionare au zero puncte pe anumite intervale mai mari sau mai mici.
Celor care fac parte din minoritatea de mai sus li se calculează pensia netă simplu prin 80% din brutul ultimei luni active. Astfel, prin alte tertipuri, o persoană poate ieși cu o pensie chiar mai mare decât netul salarial din ultima lună. În plus “indexarea” pensiei la aceștia are loc regulat și după alte criterii decât al "oilor din Ferma Animalelor", cărora nu li se indexează cu anii pensia de mizerie chiar dacă prin lege se stipulează indexarea pentru a "compensa" inflația oficială calcualtă fraudulos căci inflația reală este alta.
Guvernanților le-a trecut prin cap să mărească limitele de pensionare pentru bărbați și femei la 65 respectiv 60 de ani. Aceasta nu este totul, căci au mărit stagiul complet de cotizare de la 30/25 la 35/30. Aceasta înseamnă că după ce muncești și cotizezi mai mult cu 5 ani (mulți nu mai apucă nici pensia) calculul punctajului final se face prin împărțirea la 35 sau 30 în loc de 30 sau 25. Aceasta înseamnă că poți ieși cu o pensie mai mică decât ți s-ar calcula pentru 30/25 ani și s-ar împărți la 30 sau 25 ani.
Pentru a înțelege mai mult trebuie să înțelegem cum se calculează punctajul pe o lună pentru
anii munciți după aplicarea Legii 19/2000. Punctajul pe luna = Brutul pe luna împărțit la Venitul Mediu Brut pe țară din acea lună. Spre exemplu în anul 2013 media brutului lunar pe țară este circa 2200 lei. Dacă brutul pe lună al salariatului este 2200, punctajul la pensie pe acea lună este 1, dacă brutul este mai mic, atunci punctajul este 0.ceva, deci sub 1. Dacă aveți brutul 4400 puncatjul la pensie pe acea lună este 4400/2200 = 2. Dacă pe această lună angajatorul (excroc) nu v-a achitat contribuția la pensie (deși pe a dv. v-a reținut-o când v-a dat salariul, dar mai trebuie să achite și el un procent pentru fiecare salariat nu numai pentru privilegiații săi care nu trebuie văduviți la pensionare) aveți punctaj 0.
Pe un an punctajul este suma punctajelor lunare împărțită la 12.
Punctajul de pensionar este suma punctajelor anuale pe toți anii (în care ați lucrat și în care vi s-au virat corect contribuțiile la pensie împărțit la 35 sau la 30.
Valoarea pensiei lunare primită este punctajul final înmulțit cu valoarea punctului de pensie stabilit pe acel an. Și prin această valoare a punctului de pensie guvernanții și-au mai creiat un mecanism prin care să mai “ciupească” ușor și global din majoritatea pensiilor!
Dacă pe un întreg an angajatorul nu v-a virat contribuția aferentă la pensie și cu specificație pe numele dv., atunci aveți punctaj anual pe acel an zero. Deși aceasta este o infracțiune penală există o complicitate a tuturor și nimeni nu plătește. Angajatul face mare efort să îndrepte acest
furt, de multe ori îndreptarea nu o obține nici în justiție după un proces judecat cu "celeritate" care poate să dureze ani!
Dacă pensionarilor dinainte de 2000 li s-ar calcula pensia după Legea 19/2000 (și amendările
ulterioare), atunci pentru majoritatea pensia s-ar înjumătăți dacă nu mai rău.
Un fapt de o gravitate mare este legată de pensiile cu care "salvatorii" au gratulat pe cei care au muncit în CAP după ce li s-au furat pământurile, atelajele, animalele, și după ce o viață au muncit aproape pe gratis, spre deosebire de muncitori,etc. Noua lege trebuie să corecteze și pensia puținilor CAP-iști care mai sunt în viață!
Prin amendarea legii cu mărirea limitele de pensionare dar și a stagiului complet de cotizare,
majoritatea pensionarilor îngroașă tot mai mult rândurilor milioanelor de milogi la guvernanții și la porțile primarilor care-i biciue de 24 de ani și pe care-i aleg în veselie debordantă după o bere și trei mici sau după o sticlă de ulei, o pungă de zahăr/făină/mălai.

Dacă nu credeți într-o bere și trei mici sau nu vreți să mai fiți considerați "oi din Ferma Animalelor" vă solicit să votați această petiție pentru îndreptarea unor legi anticonstituționale!

20/01/2014

Destinatar: Generațiile viitoare amanetate de părinții și bunicii lor de azi