Prima pagina » Petitii online » Linia 6 Circuit

Petitie: "Linia 6 Circuit"

De la data de 08.12.2014 lucrarile la linia cale a tramvaiului de pe strada Stefan cel Mare au permis reluarea circulatiei acestui mijloc de transport.
Astfel linia 4 a revenit pe vechiul traseu iar linia 6 a suferit unele modificari, care au ca si consecinta alterarea simetriei liniei si ineficienta acesteia. Prin aceasta petitie se cere revenirea la traseul circuit a liniei 6, ultima data cand aceasta linie a circulat astfel fiind anul 2008.

Motivele sustinerii petitiei:

- Simetria liniei, în momentul de fata linia deserveste doar un sens in mare parte a-l traseului ei, iar cele 3 trenuri care deservesc linia au o distanta in timp mult prea mare intre ele, acest lucru se traduce prin timpi considerabili mai mari de asteptare pentru calatorii din statii;
- Traseul circuit ar ajuta linia 8 pe tronsonul Banatim - Piata Balcescu - Piatra Maria, mentionez ca linia 8 (dar si 7 de la Balcescu spre Piata Maria) nu face fata la afluxul de calatori în momentul actual;
- Traseul circuit ar ajuta liniile 1 si 2 pe tronsonul Piata Maria - Piata 700 - Piata Traian, mentionez ca liniile 1 si 2 impreuna nu fac fata la afluxul de calatori de pe acest tronson in special la numarul de calatori care doresc sa se deplaseze intre Piata 700 si Piata Maria.
-Traseul circuit ar ajuta linia 4 pe Tronsonul Banatim - Piata Traian - Piata 700, mentionez ca linia 4 in momentul de fata este acoperita doar pe un sens, in mare parte, de catre linia 6, dar continuitatea acestei acoperiri se intrerupe in Piata Traian unde aceste 2 linii se despart deoarece linia 6 inainteaza spre Piata Badea Cartan, revenind pe traseul comun cu linia 4 numai dupa ce parcurge tronsonul Piata Traian - Gara de Est - Statia Meteo - Printul Turcesc - Piata Traian, in consecinta "ajutorul" oferit liniei 4 este nul.

Pentru reluarea circulatiei liniei 6 pe traseul circuit nu ar fii nevoie decat de un tramvai in plus fata de cele 3 care circula in momentul de fata, astfel ele ar fii repartizate 2 pe sens si ar oferii o inca alternativa pentru mai multe tronsoane de linie circulate si ar reprezenta totodata noi posibilitati de a calatorii prin oras fara transbordare.

10/12/2014

Autor: Juravlea Mihai Vlad
Destinatar: Regia Autonoma de Transport Timisoara, Primaria Municipiului Timisoara