Comentarii "Sistem de vot informatizat", pagina 1

oaky (10 Decembrie 2009, 20:00)
Frauda informatizata
Frauda informatizata este foarte greu de dovedit si controlat. Ne-am peierde in van. Cei insarcinati cu securitatea electorala trebuie sa studieze aspectele flagrante care au aparut si totodata sa adapteze organizarea alegerilor intr-un mod cat mai putin expus posibilitatii de fraudare. Am auzit ca loteriile si aparatele din cazinou-ri sunt fraudate informatizat. Nu am semnat petitia fiindca nu cred total in sistemul informatizat de vot. Nu cred ca ar fi posibil de aplicat unitar si corect prin toate catunele in care se voteaza din diverse motive.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
un votant (11 Decembrie 2009, 13:05)
minciuni
numai minciuni, nu a fost FRAUDA. de ce hotul striga HOTII?????
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Serban Petru Nitoiu (13 Decembrie 2009, 18:32)
Lipsa de cultura si indobitocire politica-Comentariile 1 si 2
Cred ca tocmai primele doua comentarii reflecta lipsa de civilizatie cu care va fi greu de luptat.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Typhoon (13 Decembrie 2009, 21:55)
''NOI'' partide politice
Evenimentele ce se contureaza sunt dependente de multi factori care vor degenera in schimbari de fatada si reasezari oportuniste.
Structurile transpartinice sunt intr-o continua reasezare, tactica utilizata aparent fara scop precis reprezinta o modalitatea clasica de perenizare in circuit inchis.

Perioada cuprinsa intre sfirsitul anului 2008 si sfirsitul anului 2014 este propice unor schimbari fundamentale, depinde doar de noi daca ele se vor produce.
Dupa ultimile reasezari de fatada, conglomeratul transpartinic asteapta cu teama sa treaca aceasta perioada nefasta ce-i poate fi fatala.
Factorul psihologic va juca un rol esential in aceasta perioada, resursele umane ale conglomeratului transpartinic sunt organizate dar au un handicap enorm (H.E(aa-1) ce nu mai poate fi surmontat.
Posibil ca actualul sistem perenizat ciclic prin reasezare controlata sa supravetuiasca dupa perioada de incertitudini doar din lipsa unei forte novatoare care sa-i administreze lovitura de gratie{fortele raliate a celor 12 milioane de cetateni nereprezentati}.
Nu exista nici o forta politica, demna de acest nume, care sa revendice pentru popor, justitie sociala echitabila, revizuirea constitutiei, schimbarea regulilor masluite, legi drepte (legea lustratiei ), vot uninominal pur, controlul cetatenesc asupra alesilor.
Reflectia ce se impune aici vine de la sine: daca nu exista forta politica care sa ne reprezinte interesele, ea trebuie creata de NOI, toti cei exclusi, neafiliati structurilor {neideologizati}.

Pentru a realiza acest deziderat este necesara iesirea din conventionalismele tiparelor intretinute.

01} Revizuirea legii partidelor{ 25 000 de semnaturi si 50+1 de filiale la nivel national in acest moment}, este nevoie de anularea acestei legi ce protejeaza o casta , eliminind 15 milioane de romani de pe scena politica, tara are nevoie de alternativa.
02} Adoptarea votului electronic, in acest mod cei aproximativ patru milioane de cetateni din diaspora sa-si poata exercita drepturile fundamentale.
03} Dizolvarea parlamentului actual !?!
04} Revizuirea constitutiei !?
05} Revizuirea legii votului uninominal aranjat de catre baietii destepti in 2008 ?!
De studiat temele abordate aici :
Situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : http://www.universulromanesc.org
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Teodor (14 Decembrie 2009, 13:49)
ATENTIE!
Petitia se refera la evidenta informatizata a votului, NU LA VOT!
Deci ar ramane toate hartiile, buletinele, listele electorale dar evidenta se persoanelor care si-au exercitat dreptul de vot se va tine si printr-o baza de date informatica. In caz de vot multiplu, baza de date va arata ca persoana X a mai votat la ora Y in sectia nr. Z.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
dan catalin (12 Decembrie 2010, 21:51)
Nu se poate frauda
sa se voteze exact ca pana acum. dar in loc de liste scrise pe hartie, in plus o baza de date informatizata scrie CNP. Votul multiplu dispare. De ce nu se face asta?