Prima pagina » Petitii online » Trecere libera prin punctul de taxare Fetesti (autostrada Soarelui) pentru locuitorii din zona

Petitie: "Trecere libera prin punctul de taxare Fetesti (autostrada Soarelui) pentru locuitorii din zona"

Stimate d-le ministru al transporturilor,

Privitor la introducerea taxelor de trecere peste podurile dunarene la punctul de taxare Fetesti de pe autostrada Soarelui, cu stima, va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte, pe care noi le consideram nedrepte si care ne afecteaza direct interesele pe care le avem in Balta Ialomitei.
Noi suntem locuitori ai mun. Fetesti, nascuti crescuti aici, si care frecvent suntem nevoiti sa trecem peste podurile dunarene de la Fetesti deoarece:
- avem animale in balta care trebuiesc ingrijite
- avem pamanturi agricole in balta pe care deasemnea suntem nevoiti sa le lucram
- avem servicii in balta pe la diferite ferme, exploatari forestiere, statii de pompare, statii de combustibili, asociatii agricole, pescuit autorizat, etc
- deasemenea fiind oameni ai locului, foarte frcevent mergem in zona baltii pe la diferite activitati recreative, plaja, pecuit sportiv (singurul club de pescuit sportiv din judet este in Fetesti ! ), baie, week-enduri la iarba verde, etc.
Intr-un cuvant, zona baltii Ialomitei din dreptul municipiului Fetesti, face parte din arealul nostru de zi cu zi !!!
La auzul vestii ca s-a introdus taxa de trecere pe podurile dunarene am ramas consternati pur si simplu...
Va rugam sa realizati ce inseamna ca noi, localnicii municipiului Fetesti, sa platim taxa de trecere 20 lei/zi dus-intors, fortati de interesele mai sus mentionate.
Noi locuim aici permanent si aceasta taxa este realmente o mare problema in plus fata de cele pe care oricum le avem in viata de zi cu zi ... si mai ales in aceste vremuri de criza generalizata !
Desigur ca aceasta taxa nu reprezinta o problema pentru cei care trec ocazional peste podurile dunarene, in drum spre mare sau pentru alte probleme, in timp ce pentru noi este cu adevarat o pacoste, ... o problema in plus la viata si asa grea pe care o ducem cei mai multi dintre noi ...
Pentru a intari caracterul nedrept pe care aceasta taxa il reprezinta pentru locuitorii municipiului Fetesti, va reamintim ca locuitorii mun. Cernavoda trec liber peste podul de la Dunare ca sa intre in balta, desi Cernavoda este oras riveran Dunarii ca si mun. Fetesti; in timp ce noi, trebuie sa platim ca sa facem acelasi lucru !!
Deasemnea locuitorii orasului Giurgeni trec liber podul de peste Dunare de la Giurgeni-Vadu Oii ... in timp ce noi trebuie sa platim accesarea podului de la Fetesti...
Cu stima va rugam sa binevoiti a intelege situatia in care ne aflam si sa dispuneti in masura competentelor d-vstra, ca locuitorii rezidenti in mun. Fetesti, sa treaca liber cu autoturismele lor prin punctul de taxare Fetesti.
In speranta ca veti da curs pozitiv problemelor noastre, va dorim mult succes in activitatea pe care o desfasurati.
Cu stima,
Un grup de locuitori ai orasului Fetesti, in numele carora semneaza,
d-l Florea Sandu

03/08/2009