Prima pagina » Petitii online » Sa il sustinem pe scriitorul Alexandru Vakulovski. Vakulovski trebuie sa primeasca cetatenia romana

Petitie: "Sa il sustinem pe scriitorul Alexandru Vakulovski. Vakulovski trebuie sa primeasca cetatenia romana"

Nascut in Basarabia (1978), parinti, bunici, strabunici, stra-stra-stra-strabunici romani, asteapta cetatenia romana de mai mult de 4 ani (a aparut o data in „Monitorul Oficial”). Intre timp a absolvit facultatea, lucreaza, lucreaza, lucreaza si asteapta cetatenia romana. A asteptat-o pina acum citeva zile, dar pe 9 aprilie, ziua lui de nastere, ii va expira pasaportul moldovenesc, asa ca s-a dus la Politia din Cluj-Napoca, sa-si plateasca amenda (inevitabila) pentru ca i-a expirat „sederea temporara”.

Verdictul a fost acesta: 12 mln. lei vechi amenda, expulzarea din Romania (in maximum 15 zile) si interdictie de a intra in Romania in urmatorii 2 ani si jumatate. Doar pentru ca scriitorului roman i-a expirat „sederea temporara” si tot n-a obtinut cetatenia romana, aceasta doamna Godot. Asta cu cetatenia e super dura pentru cei cinstiti (material didactic: Mitos Micleusanu – „Tarimul lui Kafka”, poate fi citit in nr. 21 din Tiuk!). Daca te uiti pe lista noilor cetateni romani gasesti aproape doar nume straine (mai ales arabe).

26/03/2009

Destinatar: MAE
Petitii cu subiect asemanator:
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Stiri 02/05/2009
Cotidianul - 6 aprilie: http://www.cotidianul.ro/vakulovski-79376.html
Cotidianul - 30 martie: http://www.cotidianul.ro/vakulovski-78585.html
Realitatea Net - 29 martie: http://www.realitatea.net/vakulovski_484791.html

Petiţie pentru acordarea cetăţeniei române scriitorului Alexandru Vakulovski 06/04/2009