Prima pagina » Petitii online » Petiție pentru obligarea prin lege la împădurire

Petitie: "Petiție pentru obligarea prin lege la împădurire"

Stop defrişări , start împăduriri.Potrivit activiştilor de mediu România pierde în fiecare oră 3 hectare de pădure, noi putem schimba aceste cifre şi să facem ca în România să se împădurească 3h/oră, dar pentru aceasta avem nevoie de mai multe schimbări de comportament şi de legislație. Propun ca toți cei care exploatează pădurile Romăniei fie pe tren privat sau de stat să fie obligați prin lege să reîmpădurească zona pe care au expoatat-o , asa cum se intâmplă în Canada, lider mondial in expoatarea sustenabilă a pădurilor.Mai precis pentru fiecare metru cub taiat din pădure să fie plantați câte 3 copaci din acelaşi soi.Primariile împreuna cu ocolul silvic să organizeze campanii de plantare cu voluntari pentru a ajuta la extinderea supratefei împădurite şi a reduce zonele care sunt deja defrişate. Pe vremea lui Ceauşescu parinții noştri au contribuit la stfel de "munca patriotică" ,aşa cum era numită atunci, noi de ce nu am putea planta arbori in pădure ?E simplu de înțeles ca dacă tăiem şi nu plantăm la loc nu vom mai avea de unde tăia.Semnează şi tu dacă vrei ca cei care taie lemn din pădure să fie obligați prin lege să planteze înapoi. Haide să strângem cât mai multe semnături poate ajunge petiția şi la urechile guvernanților.

06/06/2019

Categorie: Mediul inconjurator.