Prima pagina » Petitii online » Vrem spitalele de Stat ca cele de la Privat!

Petitie: "Vrem spitalele de Stat ca cele de la Privat!"

Petitie initiata de comunitatea de mamici si parinti din intreg judetul Prahova ,impotriva relelor tratamente,a conditiilor si a situatiilor absolut jenante,de-a dreptul traumatizante si uneori la limita legii,la limita drepturilor omului si a bunului simt cu care se confrunta ca pacienti in Maternitatea Ploiesti si in Spitalul de Urgenta Pediatrie "Petrolul" Ploiesti.

Petita noastra este rezultatul sutelor de experiente traumatizante ale parintilor/copiilor/mamicilor care au fost pacienti in aceste 2 institutii de stat si care s-au saturat efectiv sa fie tratati de catre personalul medical discriminatoriu,neglijent,superficial,violent,jignitor, sa nu li se respecte drepturile pacientului,sa nu li se acorde ingrijirile medicale corespunzatoare decat in anumite conditii gen spaga si nepotism,sa fie victime ale abuzului in serviciu si ale unor comportamente ce de multe ori sunt puternic traumatizante, sa fie nevoiti din cauza acestor lucruri care se intampla zilnic si de prea mult timp sa calatoreasca pana in Bucuresti pentru servicii pe care ar trebui sa le primeasca fara probleme in orasul de resedinta,referindu-ne aici cu precadere la cazurile grave,de urgenta.

Pentru ca aproape intotdeauna aceste comportamente din partea cadrelor medicale se justifica prin deja binecunoscutul cliseu " asa e in Romania,astea sunt conditiile,statu e de vina" ,dorim sa tragem un semnal de alarma prin acest demers asupra faptului ca sanatatea,bunul simt si buna crestere,buna deotologie si profesionalismul curat,intr-o tara ce se vrea a fi democratica,NU TREBUIE sa poarte nicio culoare politica si NU trebuie sa fie oferite conditionat de zilnica si aberanta SPAGA.

Mai concret, de ce aceasta petitie :
- pentru ca nu consideram normal ca mamele lauze sa fie tratate precum animalele si tinute departe de copii lor din motive din cele mai inventate si aberante precum "e weekend,nu e nu stiu ce medic de garda" sau " ce ,esti dumneata cadru medical sa iti vezi copilu altfel decat la program?",etc.;
- pentru ca se foloseste extrem de des un limbaj discrimonator si jignitor catre paciente/pacienti ;
- pentru ca ni se aplica tratamente si diagnostice foarte superficial sau gresti,urmarile fiind platite din toate punctele de vedere doar de pacient;
- pentru ca nu gasim normal sa fim tratati abuziv pentru ca am "indraznit" sa chemam serviciul de ambulanta de mai multe ori in aceeasi zi daca a fost necesar si pentru ca am trezit din somn personalul de garda;
- pentru ca nu ni se pare normal sa se administreze medicamente puternice fara analize in prealabil ,mai ales la copii ;
- pentru ca nu ni se pare normal ca nou nascutilor sa le fie administrate medicamente ,vaccinuri sau hrana surogat fara acordul mamei;
- pentru ca in procentul de mame lauze care pleaca din maternitate alaptand fara probleme este foarte mic devreme ce educatia in privinta asta si suportul din partea cadrelor medicale sunt lucruri facute superficial sau deloc;
- pentru ca ne-am saturat sa venim la internare cu pachetul farmaceutic complet si cu buzunarul pregatit pentru spaga pentru ca altfel sau uneori chiar si cu toate astea,avem parte de ignoranta sau atitudine discriminatorie si jignitoare din partea asistentelor medicale in special;
- pentru ca ne-am saturat sa plecam cu streptococi si tot felul de bacterii acasa dupa internarea in aceste doua institutii;
- pentru ca nu ni se ofera nici conditii nici suport,ca parinti,sa stam internati langa copii,mai ales langa cei foarte mici,mamele dorm pe scaune;
- pentru ca nu gasim normal ca nou nascutii sanatosi sa fie tinuti departe de mamici,ingrijiti superficial,hraniti cu hrana surogat in conditii dubioase ( in sticle de Pepsi cu tetine din latex foarte uzate) ;
- pentru ca nu gasim normal ca femeile in travaliu sa fie lasate cu orele in salon nesupravegheate;
- pentru ca ne-am saturat de "tarifele" care circula ca lege si fara de care,cu toate beneficiem de servicii achitate prin CNAS la care cotizam lunar;

Ce ne dorim cu aceasta petitie:

- Sa ne fie respectate drepturile pacientului conform legii;
- sa fim tratati egal ,cu bun simt,fara discriminare;
- sa beneficiem de serviciile medicale pentru care cotizam
- sa avem unde sa ramanem internati in conditii decente cu copii atunci cand e nevoie nu pe scaune;
- lauzele sa isi poata vedea copii ori de cate ori considera necesar,sa ii poata tine langa ele daca conditiile de sanatate permit,sa primeasca suportul necesar in alaptare cat si pompe de sani sterile;
- sa nu se mai acorede tratamente fara analize in prealabil si "tipizate" in functie de stocul spitalului pe principiul " asta avem asta va dam";
- la sectia de ingrijire nou nascuti din maternitatea Ploiesti sa fie PERMANENT o asistenta prezenta,sunt mult prea multe mamici care raporteaza in  comunitatea virtuala unde activam cazuri in care nu gaseau pe nimeni acolo,copiii erau lasati nesupravegheati zeci de minute;
- sa fim tratati cu respectul cuvenit ,fara sa ni se rada in fata din orisice motiv si fara sa ni se vorbeasca precum unor analfabeti;
- sa primim raspunsuri reale despre procedurile care urmeaza sa se aplice copilului bolnav / gravidelor/ lauzelor ,ne-am saturat sa fim tratati cu maxima inferioritate doar pt ca suntem pacienti;
-sa se ia in considerare urmatoarele despre conditiile de  igiena si de "trai" din aceste doua institutii, cu mentiunea ca binecunoscutul cliseu " atata avem,asta e Romania" este complet inutil,este dovedit ca se poate cu mult mai bine: ferestre prin care trece vantul si ploaia in saloanele mamicilor si chiar si in cele unde sunt nou nascutii la maternitate,paturi rupte,conditii sanitare demne de toalete publice,nici urma de mediu aseptic,nici urma de pompe de sani sterile,nou nascutii sunt hraniti cu biberoane improvizate si total improrii,conditii lipsite de igiena si la spitalul de pediatrie unde mamicile internate cu copiii dorm pe scaune,nu exista paturi ,nu exista dusuri decente unde sa iti poti face igiena dupa zile insir de internare,etc;
- taticilor sa li se ofere dreptul.de a asista la nastere daca ambii soti sunt de acord;
- un sistem de triaj al urgentelor la spitalul de pediatrie,care lipseste total,prioritate nr 1 au cei care vin cu salvarea si care de cele mai multe ori sunt persoane fara posibilitate de a se deplasa cu masina proprie insa nu au neaparat urgente mai mari decat cei care asteapta mult si bine la gramada sa ii vada cineva;
- personalul,in cazul ambelor institutii,care nu numai ca ar trebui sa respecte regulile de igiena foarte strict si intocmai ceea ce nu se intampla ci necesita in foarte multe cazuri recalificare sau reinstruire,gasim foarte lipsit de etica si profesionalism ca asistentele sau chiar medicii sa foloseasca ,catre pacient,apelative precum " fa" sau expresii de genul " ce chiemi domne' salvarea pentru atat si ma trezesti la ora asta?" , "ce vrei doamna,doare ,asta e,toate femeile trec prin asta, eu nu am ce sa-ti fac" ," azi copii se fac planificat,asa ca daca ai vrut copil trebuia sa inveti sa ti-l alaptezi", etc din pacate exemplele pot continua,se vorbeste mereu pe ton superior ,urat,cu ostilitate;
- vrem ca in cazul urgentelor persoanele fara acte de indentitate care au probleme urgente sa fie tratate cu importanta si cu aceeasi prioritate ca urgenta,avem acest drept,motivele pentru care o persoana ajunsa la urgenta fie singura fie insotind copilul si care nu are actele de identitate in buzunar pot fi nenumarate,sanatatea are prioritate in fata birocratiei;
- dorim comunicare profesionala si empatica intre asistentele care ingrijesc copii,fie ca e vb de maternitate fie ca e vb de spitalul de pediatrie,comunicare care in prezent si de mult timp se rezuma la "stim noi ce avem de facut" din partea asistentelor;
- vrem procedura de consiliere a proaspetelor mamici in tot ceea ce le este necesar,cu precadere si insistenta asupra alaptarii,lucru esential pentru mama si copil si asupra procedurilor de puericultura,foarte multe mamici pleaca din maternitate nestiind cum sa ingrijasca corect nou nascutul;
- raportam cazuri mult prea multe de furturi de bunuri din saloanele unde sunt internate mamicile in maternitate,prin urmare intelegem ca sistemul de paza actual este inutil sau ineficient,dorim sa se ia masuri stricte in privinta asta;
- raportam deasemenea ca in maternitate se practica cu insistenta vanzarea de articole diverse pentru nou nascutii,gen " caciulite si botosei" ,chiar de catre angajatii maternitatii,ne dorim ca acest obicei sa dispara;
- este bine stiut faptul ca de foarte mult timp maternitatea Ploiesti este un focar de infectie,conditiile in care se naste acolo si se ingrijesc nou nascutii sunt dea dreptul mizere de multe ori, mamicile raporteaza situatii groaznice in care " masa de nasteri ,mult prea veche oricum, era plina de toate cele de la pacienta care tocmai nascuse inaintea mea,am asistat scarbita la procedura superficiala de dezinfectare" ,situatii in care pleca acasa cu streptococi si cu nou nascutii cu diverse rani de la modul in care au fost " ingrijiti" ,prin urmare cerem cu insistenta sa fie luate masuri in privinta mediului din maternitate care ar trebuii sa fie unul aspetic si nu un intreg focar de infectie;
- ne dorim ca mamicile lauze sa poata beneficia de serviciile unui psiholog in masura in care,conditiile in care se naste in maternitatea Ploiesti sunt un factor de influenta foarte putenic pentru depresiile post-partum cu care foarte multe dintre mamici pleaca acasa;
- ne dorim ca medicii de garda sa isi faca datoria si sa isi viziteze pacientele/ pacientii in cazul copiilor, zilnic,asa cum ii obliga procedura, sunt foarte multe cazuri in care fostele paciente raporteaza lipsa in totalitate a acestor vizite;

Asadar,lista poate continua,din pacate insa ,dar incheiem aici insiruirea de exemple si cerem conducerii celor doua institutii,persoanelor responsabile cu bunul mers al lucrurilor si al procedurilor sa ia in considerare faptul ca petitia nostra nu are nicio alta intentie decat aceea de a ne cere drepturile care ne sunt incalcate ZILNIC , ca suntem dispusi sa purtam discutii deschise daca ni se cere si sa aducem dovezi clare care sa sustina cele mentionate mai sus si ca odata cu aceasta petitie,pana la o solutionare vizibila si serioasa,vom incepe un boicot pasnic a serviciilor medicale de stat din aceste doua institutii,respectiv vom promova si recurge la servicii medicale private,alegand calitatea ireprosabila a serviciilor,ceea ce dorim sa gasim si la stat,unde cotizam lunar,an de an si de asemenea primind chitante si justificari reale pentru banii pe care ii platim. Boicotam SPAGA ce a devenit litera de lege printre angajatii sistemului sanitar de stat romanesc si fara de care sau mai rau,chiar si cu,primim in schimb ignoranta,lipsa de respect si etica,mizerie si rele tratamente.

VREM SI LA STAT CA LA PRIVAT!!!

16/03/2012

Autor: Iulia Ghevrea
Destinatar: Conducerea si manageriatul Maternitatii de Stat Ploiesti si Spitalului de Urgenta Pediatrie "Petrolul" Ploiesti cat si intregului personal