Prima pagina » Petitii online » Protestul angajatului in sectorul privat

Petitie: "Protestul angajatului in sectorul privat"

Acest protest nu are nici o legatura cu o anumita ideologie politica de la noi, ci este pur si simplu strigatul unui om care munceste, si pe care nimeni nu il baga in seama. Poate, daca ne strangem multi, putem face ceva:
- m-am saturat sa nu imi apere nimeni drepturile, desi eu (si altii) muncim pentru impozite;
- m-am saturat sa platesc din salariul meu sporuri nesimtite, vacante platite din buget, facilitati pentru funcitionarii publici si angajatii din domeniu public;
- m-am saturat ca din salariul meu sa platesc: 1/2 functionari publici, 1.5 pensionari, 2 asistati social;
- m-am saturat sa vad zilnic la TV lideri sindicali din domeniu public, care prevestesc apocalipsa, daca li se taie sporurile;
- m-am saturat ca un omolog al meu din sectorul public sa castige dublu cat mine, si sa se planga ca are salariul mic;
- m-am saturat sa aud doar de greve pentru cresterea salariului in timp de criza, in timp ce mie imi scade salariul lunar, si imi cresc darile, pentru a putea fi platiti grevistii;
- m-am saturat, pe banii mei, sa stau 3 ore la coada pentru o adeverinta, in timp ce 3-4 persoane la ghiseu, beau cafea, si se plang, ce salarii mici au;
- m-am saturat sa vad operatori calculator, la ghisee care tasteaza cu un singur deget;
- m-am saturat sa dau spaga, pe banii mei, pentru a mi se respecte un drept;
- m-am saturat de analistii politici care considera ca exista doar domeniu public, care discuta doar despre problemele lor;
- m-am saturat de nesimtirea liderilor sindicali, care sunt mai mult la tv, si care fac greve pentru salarii, niciodata pentru schimbarea managementului prost;
- m-am saturat sa ii vad cum vb de salarii la stat marite, asta insemnand impozite mai mari pentru mine, dar conteaza?
- m-am saturat ca eu sa fiu solidar cu ei, dar ei sa nu fie cu mine;
- m-am saturat sa nu imi pot plati impozitul online, trebuind sa imi iau liber pentru cozi, ca asta dureaza, nu-i asa? daca as putea face asta online, 3 insi/ ghiseu, nu si-ar mai justifica salariul;
- m-am saturat sa platesc: prima de vacanta, vacanta decontata de la stat, prima intoarcere din vacanta, pentru angajatii CFR si alte insitutii de stat, neprofitabile. ( + spor de 8 martie, cadouri de Mos Craciun pentru copii, prima paste + craciun, gratuitati pe calea ferata etc). daca ar fi profitabila, ar fi ok, dar nu e
- m-am saturat de satre de tigani (si nu numai) platiti cu ajutoare sociale din banii mei, pentru ca ei sunt usor de manipulat la vot;
- m-am saturat de pensionari la 45 - 50 ani, care lucreaza la negru;
- m-am saturat de zeci de salarii compensatorii la stat, si apoi disponibilizatul e angajat prin spate din nou, compensatiile find facute jumate -jumate cu cei de la personal;
- m-am saturat sa sustin zeci de examene de angajare la stat, sa fie angajati doar nepoti, nepoate fii si fiice, si apoi sa mi se explice la TV ca nimeni nu vrea sa se angajaze la stat, din cauza salariilor;
- m-am saturat sa mi se ceara spaga la angajare;
- m-am saturat sa fiu singurul din compartimentul de tren care plateste bilet, pentru a putea nasul sa-si faca spaga;
- m-am saturat de pensii calculate la ultimul salariu, in timp ce eu lucrez 35-40 ani, si daca am avut intreruperi pe cartea de munca, sunt penalizat la pensie;
- m-am saturat de militari scosi la pensie la 45 ani, cu pensii babane, si cu compensari (initial se cer restructurati pentru compensari, si apoi se pensioneaza). chipurile ne apara........... de cine? dar pe noi cine ne apara de ei?
- m-am saturat ca pentru 100 de angajati, sa fie 3 responsabili resurse umane, cand orice companie privata are cel mult unul;
M-am saturat de multe, si sunt sigur ca nu sunt singur, asa ca va rog completati-ma.
Poate ne strangem multi, si facem ceva.
Protestul meu nu reprezinta "sa moara si capra vecinului" mai ales ca acea capra este din banii mei, ci este impotriva nesimtirii.
Sunt sigur ca si tu te-ai saturat.
Vreau sa imi apere cineva si mie drepturile, sau sa ne stangem mai multi, si sa intram si noi in greva, greva platii salariilor functionarilor.

15/03/2010

Destinatar: Guvernul Romaniei, Mass Media, lucratorii din domeniu privat