Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Inchidere Service "Auto Brother" din Str.Lemnisorului 21-27
image

Petitie: "Inchidere Service "Auto Brother" din Str.Lemnisorului 21-27"

Facebook share

PETIŢIE – conform Ordonanţei Guvernului 27/2002
CERERE - conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public

Catre Primaria Sectorului 3, Politia Locala, Garda de Mediu si Protectia Consumatorului

Ne adresam dumneavoastra cu rugamintea de a dispune masurile prevazute de legislaţia în vigoare şi a ne informa în privinta următoarelor:

1.In strada LEMNISORULUI 21-27, sector 3, Bucuresti, s-a deschis si incepand cu data de 1 Ianuarie 2013 functioneaza service-ul auto "Sc AUTO BROTHER 888 MMM Srl", certificat J40/3619/2011

2. Ne manifestăm opoziţia faţă de înfiinţarea şi funcţionarea service-ului auto având în vedere impactul produs de ea asupra Ambientului ca NOU generator de poluare a cărui înfiinţare induce alimentarea, suplimentarea şi amplificarea poluării sonore precum şi intensificarea frecvenţei de manifestare a poluării deja existente în zonă;

3.Va rugam sa ne dispuneţi cât mai degraba oprirea activităţii neautorizate a acesteia în conformitate cu prevederile legii 265/2006 (OUG 195/2005);

4. Precizam ca vecinătăţile service-ului sunt zone locuite, cu caracter rezidential si ca drept urmare a înfiinţării şi funcţionării service-ului auto caracterul rezidential al vecinatatilor este grav perturbat. Service-ul auto este o sursa permanenta de EFECTE nocive sănătăţii care prejudiciază ambientul, spaţiile de odihnă şi recreere aflate pe proprietatea nostră precum şi viaţa noastră familială şi privată prin:

a. Zgomotul constant al autovehiculelor care vin sau pleaca de la service, al repararii si testarii masinilor prin turarea acestora, instalarii sau repararii alarmelor auto

b. Ingreunare trafic pietonal şi rutier – ieşirea din sevice auto este amplasată la concurenţă pentru spaţiu de trecere cu circulaţia pietonală (trotuar) şi rutieră. In plus activitatea service-ului se desfăşoară inclusiv pe trotuar (spaţiu public) care a fost pur şi simplu “privatizat” de autovehicolele care fie aşteaptă să intre în service, cat si pe strada, blocand efectiv traficul pe strada Lemnisorului.

c. Blocarea accesului la proprietatea privata prin parcarea masinilor pe proprietatea privata (clar demarcata) a proprietarilro din ansamblu cat si la intrarile auto cat si pietonale ale ansamblului.

d. Poluarea mediului cu dispersii atmosferice proiectate in jurul service-ului ca rezult a turarii motoarelor direct pe carosabil sau trotuar. Daca dispersiile atmosferise produse nu ar fi evacuate in spatiul atmosferic exterior constructiei, atunci ar incarca atmosfera din incinta service-ului la un nivel irespirabil. Practic service-ul isi intoxica vecinii care nu pot lua masuri eficiente de protectie.

e. Nerespectarea orelor de lucru. Service-ul lucreaza noaptea pana la ore tarzii (orele 23 sau mai inaintate) atat in timpul saptamanii cat si in weekend perturband grav linistea. Acest lucru este agravat de faptul ca activitatea este desfasurata in exterior si pe spatiul public.

f. Cresterea accidentelor pe carosabil datorita limitarii spatiului si vehiculelor care sunt testate si reparate literalmente pe spatiul public

5. Va rugăm sa ne informati asupra existentei autorizatie de construire pentru construcţie şi panourile publicitare precum şi a acordului sau autorizaţiei de mediu pentru activitatea “staţie întreţinere autovehicole cu staţie de epurare ape uzate” şi datele de emitere ale acestora.

6. Va rugam prin prezenta sa luati masurile care se impun pentru eliminarea situatiei create şi să ne informati in privinta actiunilor dispuse de dumneavostra precum si persoana de contact pentru rezolvarea petiţiei noastre.

7. Vă rugăm să ne transmiteţi numărul de înregistrare al acestei petiţii.

Totodată

8. Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie o copie a fişei de prezentare şi declaraţie întocmită conform Anexei 2 la Procedura de emitere a autorizaţiei de mediu (OMMP 1798/2007) precum şi o copie a acordului sau a autorizaţiei de mediu emise de instituţia dvs pentru permiterea funcţionării service-ului "Auto Brother".

9. Dorim ca răspunsul dvs să ne fie furnizat, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: asoc.swiss.cottage@gmail.com. În situaţia în care nu dispuneţi de echipamentul tehnic necesar pentru furnizarea electronică a răspunsului vă rugăm să ne răspundeţi prin poştă la adresa Asociatia Proprietari 'Swiss Cottage', Aleea Mizil 9, Bl B, Sc. 1, Sector 3, Bucureşti, Romania.

02/04/2013

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Primaria Sectorului 3, Garda de Mediu, Protectia Consumatorului
Categorie: Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =