Prima pagina » Petitii online » Opriti hotia din mijloacele de transport RATB

Petitie: "Opriti hotia din mijloacele de transport RATB"

Nu, nu ma refer la suti, hoti de buzunare ci la modalitatea de control impusa de catre RATB.
In lipsa unei norme de amenzi satisfacatoare din cauza faptului ca angajatilor RATB le este frica, pur si simplu, sa ii controleze pe cei ce se impun din punct de vedere fizic, vocal sau al multitudinii de culori de pe fuste, cei din administratia RATB s-au gandit ca ar putea face bani si de pe urma calatorilor cinstiti.
Caz:
Pentru a prinde loc pe scaun, m-am suit in autobuzul 385 la KFC - magazinul Unirii cu intentia de a ajunge in zona 13 Septembrie. Am scos, ca un om civilizat cardul "portofel electronic", l-am validat si m-am asezat pe scaun. Pe scaunul din fata mea statea o doamna ce mie mi-a parut calator - nu prea am eu geana pe controlori.
Autobuzul a plecat de pe loc si, dupa 50 de metri opreste la statia Sfanta Vineri. Dupa ce ramane cu usile deschise doua minute in care soferul si-a mancat sandwich-ul de capat de linie (pe un traseu circular), inchide usile si pleaca de pe loc, moment in care "calatoarea" din fata mea se ridica de pe scaun, se legitimeaza si imi solicita biletul sau legitimatia de calatorie - chiar daca m-am vazut validand cardul cu un minut in urma. Ii inmanez portofelul electronic cu o incredere pe atat de mare pe cat a fost satisfactia controloarei in momentul in care mi-a aratat ghizmo-ul lor pe care scria "Nevalidat".
Au venit, bineinteles, explicatiile "binevoitoare" ale controlorilor care incercau sa ma convinga ca am facut ceva gresit - "la capat de linie se coboara si se taxeaza din nou la urcare".

Aceasta metoda de panda nu este demna de o comunitate a unei tari europene.
De ce trebuie sa fiu obligat sa taxez de doua ori sau, si mai rau - sa platesc amenda cand se poate demonstra clar ca m-am suit cu o statie inainte?
De ce i ze zice capat de linie cand este de fapt este un traseu circular?
De ce incercati sa faceti bani de pe urma unor calatori cinstiti?
De ce o persoana ce a cumparat si taxat un bilet nu poate fi amendata dupa "capatul de linie" insa o persoana cu portofel electronic da?

Nu exista absolut nici un motiv pentru care o persoana ar merge mai mult de un traseu complet cu autobuzul, motiv pentru care suntem de parere ca singurul motiv pentru care a fost introdusa aceasta regula a fost ca RATB sa poata sa amendeze persoane nevinovate.
Lasand regulamentul la o parte, din punct de vedere moral, o persoana ce s-a urcat cu o statie, 2 sau 3 inainte de capat nu are nici o vina ci din contra - vrea ce vrea orice calator/client RATB: sa ajunga de la A la B - nu sa pacaleasca pe cineva.

Ati facut din introducerea cardurilor un mod legal de a fura.
Lasati "smecheria" si fiti civilizati pana la capat!

Semnati petitia pentru eliminarea resetarii validarii cardurilor la pesudo capetele de linie de pe traseele circulare RATB.

03/07/2013

Destinatar: RATB, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti