Prima pagina » Petitii online » Nu dorim finantarea din bugetul statului a Catedralei Nemului - estimata la peste 400 mil euro

Petitie: "Nu dorim finantarea din bugetul statului a Catedralei Nemului - estimata la peste 400 mil euro"

Patriarhia Romana doreste ca cel tarziu la inceputul lunii august 2010, sa fie demarate lucrarile pentru edificarea efectiva a Catedralei Mantuirii Neamului, cu speranta ca, in timp de trei ani, pana la sfarsitul anului 2013, aceasta va fi construita si acoperita (faza „la rosu”), iar apoi se va intra in faza de finisari si dotare cu mobilier, pentru a fi tarnosita in anul 2015.

Costurile necesare pentru ridicarea noii catedrale sunt estimate la 400 de milioane de euro, o jumatate din suma urmand sa fie alocata pentru constructia la rosu, iar cealalta jumatate pentru lucrarile de finisaj, pictura, impodobirea lacasului si instalarea retelei electrice si incalzirii.

Propun ca Guvernul sa nu aprobe alocarea nici unei sume din buget pentru constructia acestei Catedrale.

Semneaza: un cetatean simplu.

19/05/2010

Destinatar: Guvernul Romaniei, Presedinte, Parlamentul Romaniei