Prima pagina » Petitii online » Pentru Strandul Tineretului, bazine de inot si baze sportive

Petitie: "Pentru Strandul Tineretului, bazine de inot si baze sportive"

PETITIE:
PENTRU STRANDUL TINERETULUI, BAZINE DE INOT SI BAZE SPORTIVE

Destinatar:
Guvernul, Agentia Nationala pentru Sport, reprezentantii administratiei locale

Bazinele de inot sunt obiective de interes public major pentru initiere in inot, pentru recreere si pentru sport de performanta, si una din solutiile pentru petrecerea timpului intr-un mod placut si sanatos pentru copii, adulti si persoane in varsta chiar si a unei perioade de canicula.

Bazinele de inot sunt intr-o continua degradare. Unele baze sportive, cum este cazul Strandului Tineretului, au fost inchiriate dupa cum se dovedeste in practica si dupa cum o dovedesc contractele, impotriva interesului public. Cerem verificarea si chiar anularea contractelor abuzive, facute fara licitatie si deci ilegale. Strandul Tineretului a fost inchiriat in anul 2003, pe o perioada de 49 de ani, fara ca cineva sa se ocupe de modernizarea acestuia, sau macar de intretinerea acestuia. Terenurile pe care functioneaza unele baze sportive au fost la randul lor inchiriate si sunt depuse cereri pentru autorizatii de constructii de imobile-turn, care nu au nici o legatura cu activitatea sportiva.

Nu acceptati ca tinerii sportivi sa nu mai aiba unde sa se pregateasca, copii sa nu aiba unde sa se racoreasca vara, sa invete sa inoate, iar locuitorii oraselor sa nu aiba unde sa isi petreaca timpul liber in mod sanatos !

Nu acceptati ca in parcuri, in locul strandurilor sa se ridice cladiri de zeci de etaje, in timp ce sportivii de performanta nu au unde sa-si faca pregatirea! Si asta in conditiile in care toata lumea astepteapta performanta si sa se mandreasca cu succesele sportive ale inotatorilor si poloistilor romani.

Grupul pentru Dialog Social sustine elaborarea in regim de urgenta a unor politici de pastrare a patrimoniului sportiv, a unui act normativ pentru ca bazele sportive, cu toate dotarile si terenurile, sa fie declarate parcuri sportive, astfel incat destinatia lor sa nu poata fi schimbata in nici un fel, si sa fie folosite in folosul activitatii sportive.

Grupul pentru Dialog Social cere verificarea tuturor contractelor de inchirierea a unor baza sportive, in care nu s-a investit pentru intretinere si modernizare sau care au fost inchise dupa semnarea contractelor.

Sustinem demersul civic in favorea intretinerii bazinelor de inot, a bazelor sportive, sustinem activitatea sportiva de initiere, de recreere si de performanta.

22/07/2007

Autor:
Destinatar: Guvernul, Agentia Nationala pentru Sport, reprezentantii administratiei locale
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Parcul Tineretului a fost imprejmuit si au aparut pancarte cu titlul "Proprietate Privata" 01/09/2010
Parcul Tineretului, intre Costache Stamate si Pridvorului, a fost azi noapte imprejmuit si pancarte cu "Proprietate Privata" au fost amplasate. Este revoltator si o sa ne trezim peste noapte ca se vor taia copacii. Va rugam sa va mobilizati si sa protestam cit timp se mai poate.

Informatii 14/07/2010
Strandul Tineretului a fost redeschis in luna iunie 2010 dupa 3 ani in care a fost inchis si acum este functional. Eforturile noastre au dus la realizari pozitive :
- 1 bazin mare cu apa de adancime mica 0,5 m crescator spre mediu : 1m .
- 1 bazin inot , polo de 50 m, cu apa adanca 2m , pentru sportivi in timpul saptamanii- public simbata si duminica,,pret intrare 30 Roni

Realizari discutabile constau in deschidera bazinului de 25m cu apa adanca 2 m - pentru un club mai selectiv.Clubul selectiv mai are un cort, cu niste candelabre foarte mari si doi cai de ghips super ????.
Cu nerealizari : Bazinul de sarituri nu este pus in functiune
Nu s-a finalizat statutul juridic al Contractului .