Prima pagina » Petitii online » Dotarea institutiilor publice cu detectoare de fum

Petitie: "Dotarea institutiilor publice cu detectoare de fum"

La 16 august 2010, Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti a fost cuprinsa de flacari. In urma tragicului eveniment, sase bebelusi au murit, iar cinci au fost mutilati.

Au trecut aproape 5 ani si nimic nu s-a schimbat pentru a face un pas normal, ce poate preveni asemenea incidente in viitor: Dotarea institutiilor publice cu detectoare de fum.

Un detector scoate un sunet strident atunci cand detecteaza fum, sunet ce poate preveni oamenii din alte camere , sau oameni care dorm asupra unui incendiu. Un astfel de detector ar fi facut o mare diferenta in cazul incendiului de la maternitatea Giulesti si nu numai. Un detector de fum costa in magazin de la 50 ron in sus. In cazul unei cantitati mari , prin cumparare direct de la furnizor, pretul ar scadea mai mult,deci nu ar fi o povara imensa pentru bugetul de stat.

Propun strangerea de semnaturi pentru a face o lege care sa oblige institutiile publice: spitale, scoli, primarii, etc. sa fie dotate cu detctoare de fum .
Institutiile au responsabilitatea de a nu periclita viata oamenilor din ele. Macar atat putem sa facem pentru a preveni ca ceea ce s-a intamplat la maternitatea Giulesti sa nu se mai repete.
Eventual pe viitor putem sa extindem initiativa si pentru casele tuturor romanilor, pentru ca un lucru atat de simplu poate face o schimbare atat de mare, gandeste-te

26/05/2015