Prima pagina » Petitii online » Opriti constructiile ilegale in Deva

Petitie: "Opriti constructiile ilegale in Deva"

Cu toate ca normele in constructii si in igiena populatiei, subliniaza obligatii clare pentru administratiile publice locale in ceea ce priveste constructia de noi imobile, multe din cladirile noi construite in Deva, nu respecta aceste legi si norme. In aceasta situatie se afla si cladirea ce doreste a se construi in zona George Enescu- Cuza Voda din Deva, unde pe un teren retrocedat unei anumite persoane, o alta persoana fizica autorizata, care a achizionat respectivul teren de la titularul de drept, vrea sa construiasca o cladire P+2E. Terenul este situat intre trei blocuri, dintre care doua gen turn, momentan existand amplasat pe acest teren, singurul loc de joaca pentru copiii din zona. Tinand cont ca nu sunt respectate distantele de vecinatate intre cladiri conform ordinului 536 al Ministerului sanatatii ( distanta intre cladiri trebuie sa fie egala sau mai mare cu inaltimea celui mai inalt bloc din vecinatate), precum si de faptul ca se distruge singurul spatiu de joaca, amenajat chiar de primaria Deva, dar si din cauza ca spatiile verzi in acea zona sunt insuficiente ( necesar ar fi 20 mp/locuitor conform OUG 114/2007 ) solicitam administratiei publice locale, de a opri demararea lucrarilor la acest proiect, in vederea respectarii legilor in vigoare. De asemenea, solicitam ca pe viitor, sa nu mai fie acordate autorizatii de constructie, pentru spatiile de locuit care nu indeplinesc toate legile si normele in vigoare, atat din punct de vedere al disciplinei in constructie, cat si ca igiena a populatiei!

23/08/2012

Autor: