Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Instalarea in parcurile si esplanadele din municipiul Iasi a unui mobilier urban cu pungute gratuite pentru st...
image

Petitie: "Instalarea in parcurile si esplanadele din municipiul Iasi a unui mobilier urban cu pungute gratuite pentru stapanii de caini"

Facebook share

Te deranjează excrementele de căţel pe care trebuie să le eviţi la tot pasul?
Vrei ca spatiile verzi din jurul blocurilor sa fie sigure pentru cei mici?
Crezi în ideea responsabilităţii individuale a fiecărui stăpan de căţel?
O părere des întalnită este că excrementele nestrânse sunt doar un lucru inestetic şi atâta timp cât proprietarii îşi duc câinii în locuri ferite este în regulă. Este mai puţin cunoscut că în excrementele de câini se află bacterii şi paraziţi precum salmonella, E.coli, giardia, toxocara canis. Cei mai expuşi sunt copiii care pun mâna pe orice apoi duc la gură. Paraziţii din excrementele nestrânse se înfiltrează în sol atunci când plouă, apoi în panza freatică, sunt purtaţi de vânt sau de muşte chiar şi în farfuria noastră, sunt duşi pe talpa pantofilor în case. Şi câinii sănătoşi sunt afectaţi atunci când adulmecă excrementele altui câine şi pot contacta uşor o parvoviroză.
Există o hotărâre a Consiliului Local Iaşi cu numărul 172 din 2002, conform căreia stăpanii animalelor de companie trebuie să aibă asupra lor o pungă pentru colectarea acestui tip de deşeuri. Acţiunile Poliţiei Locale care ar trebui să amendeze cetăţenii ce nu respectă hotărârea nu au dat rezultate, probabil şi din cauza numărului mic de agenţi.
Noi solicităm Primăriei Iaşi instalarea în parcurile Copou si Expoziţiei, pe esplanadele Oancea din Tătăraşi, Mimoza din Păcurari si Zimbru, a unui mobilier urban de forma unui stâlp în care să fie distribuite gratuit punguţe pentru proprietarii de caini.
Excrementele de câini nestranse reprezintă o problemă sociala care ne priveşte pe toţi iar problemele sociale se rezolvă şi prin educaţie. Dacă vrem să educăm oamenii trebuie să le arătăm cum să procedeze. Ca orice altă problemă sociala şi aceasta trebuie atacată simultan prin: puterea exemplului oferită de către vecini, educatie pe care o facem şi noi, autocunoştere prin facebook şi alte mijloace informative, familia şi prietenii şi nu în ultimul rând poliţia. De unul singur nici unul dintre aceste mijloace nu va rezolva problema excrementelor nestrânse. De exemplu, indiferent cât de mari vor fi amenzile, Poliţia Locală nu poate sta 24 de ore după fiecare posesor de câine. Concomitent însă se poate diminua consistent acest fenomen.
Vă rog să semnaţi această petiţie pentru montarea a câte 2 stâlpi cu punguţe în parcurile Copou şi Expoziţiei, şi câte unul pe esplanadele din Oancea, Pacurari şi Zimbru.
Această acţiune face parte din campania "Strang dupa căţel" http://strangdupacatel.wordpress.com/, adresa facebook: Strang Dupa Catel, prin care puteti contribui la formarea unui curent de atitudine corectă vis a vis de păstrarea curăţeniei pe străzile noastre (de exemplu: puneti afişul campaniei în scara blocului) şi puteţi susţine solicitările societăţii civile către autorităţile administraţiei publice (plătite din buzunarul nostru).

13/06/2014

Autor: Anca Gherasim
Destinatar: Primaria Iasi
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =