Prima pagina » Petitii online » Opriți sclavia sexuală!

Petitie: "Opriți sclavia sexuală!"

Opriți sclavia sexuală!
Este un lucru știut că sclavia, deși a fost abolită în România încă din secolul XIX, există și astăzi și este o afacere înfloritoare pentru o anumită categorie socială. Zeci sau sute de femei tinere, uneori chiar minore, cad în plasa traficanților de carne vie, prin mijloace care variază de la ademenirea lor cu contracte de muncă în străinătate până la răpire, își pierd libertatea și se văd obligate prin violență să se prostitueze pentru profitul grupurilor infracționale specializate. Sunt zeci sau sute de destine distruse, traume care marchează vieți, răni care nu se vor închide niciodată. Este o realitate crudă pe care se pare că suntem dispuși să o ignorăm. Însă acest lucru nu o va face să dispară. Trebuie să luăm atitudine ca cetățeni!
Flagelul traficului de persoane și al sclaviei sexuale trebuie oprit! Dacă cele scrise mai sus vi se par penibile, vă invit să vă gândiți la soțiile, prietenele sau fiicele dumneavoastră, sau la orice persoană de sex feminin care vă este dragă, și la faptul că traficul de persoane nu cunoaște discriminare, oricine îi poate cădea victimă în anumite circumstanțe.
Ce soluții propune această petiție?
1. Legalizarea prostituției.
E vremea să nu ne mai ascundem după deget și să recunoaștem deschis că prostituția în sine nu va dispărea niciodată doar pentru că nu este legiferată. Există un motiv pentru care ea se numește „Cea mai veche meserie din lume”. Prin scoaterea ei înafara legii nu s-a realizat decât mutarea ei în totalitate în zona subterană a economiei, acolo unde practicantele ei nu pot beneficia de protecție din partea structurilor statale și nici nu produc venituri bugetului de stat. Prin crearea unui cadru legal de desfășurare, prostituția nu numai că ar aduce bani la bugetul de stat (dacă nu ar fi suprataxată, caz în care, din nou, alunecarea ei spre subteran ar fi inerentă), dar ar fi și mult mai sigură din punct de vedere al sănătății populației. În plus, numai persoanele care aleg să o practice ar practica-o. Dacă nu ar mai exista nicio diferență între o persoană care practică prostituția și un angajat oarecare – sau PFA – persoanele respective ar avea dreptul la salariu, asigurări de sănătate, program de pensii și toate celelalte avantaje prevăzute de codul muncii.
2. Înăsprirea pedepselor pentru trafic de persoane, pentru sechestrare și pentru forțarea lor să se prostitueze.
Pedepsele prevăzute de actualul cod penal pentru faptele mai sus menționate sunt pur și simplu derizorii pentru traumele pe care ele le produc. Ele ar trebui drastic înăsprite, mergând chiar până la pedeapsa capitală.
Nu interpretați această petiție ca o promovare a prostituției. Această petiție nu-și propune nici să pledeze pentru o moralitate a ei, nici să încurajeze practicarea ei. Este doar un apel ca societatea civilă să accepte o stare de fapt drept ceea ce este și să acționeze pentru stoparea unul flagel.

10/06/2014

Autor: Alexandru Lamba