Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Braşov: Proiect PRIMA BICICLETĂ şi construirea primei piste metropolitate din România de biciclete
image

Petitie: "Braşov: Proiect PRIMA BICICLETĂ şi construirea primei piste metropolitate din România de biciclete"

Facebook share

Asociaţia Şapte Scări propune

- Primăriei Braşov
- Consiliul Local Braşov
- Asociaţia Metropolitană Braşov
- Primăria Săcele
- Consiliul Local Săcele

iniţierea proiectului„PRIMA BICICLETĂ" şi construirea
primei piste metropolitane din România pentru biciclete
pe traseul Braşov (Centrul Vechi) - zona de agrement BUNLOC (Săcele) -
Canionul 7 Scări (Piatra Mare)

Ambele propuneri se vor depune la instituţiile publice în data de 22.04.2011, ora 11.00.


Proiectul „PRIMA BICICLETĂ" presupune sprijinirea de către Guvernul României a achiziţionării de biciclete, încurajează circulaţia cu biciclete şi practicarea ciclismului de agrement, fapt ce ar conduce la diminuarea poluării în oraşele României, precum şi la îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei. Acest lucru se poate face prin:

- subvenţionarea unei părţi din costul de achiziţie a bicicletei
- scăderea din impozitul pe profit a sumelor investite de firme pentru achiziţionarea de biciclete pentru proprii angajaţi

În ceea ce priveşe construirea primei piste de biciclete în zona Metropolitană Braşov, acest proiect poate fi finanţat prin programul „Piste pentru biciclişti", care va fi lansat de Ministerul Mediului şi Pădurilor în luna mai 2011 şi care are drept scop încurajarea agrementului în rândul populaţiei Braşovului, precum şi practicarea turismului ecologic şi cultural.


Canionul Şapte Scări este situat în partea central-vestică a Munţilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timişului (comuna Dâmbu Morii), pe pârâul Şapte Scări, afluent de stânga a Văii Sipoaie. Este cel mai mare şi mai spectaculos canion din întreg arealul Masivului Piatra Mare.

Mai mult, pista din Bunloc - 7 Scări poate fi folosită pentru practicarea schi fondului ca agrement de iarnă pentru populaţia din zona Metropolitană şi pentru turişti.


Mai multe detalii: www.mytex.ro, office@saptescari.ro

Parteneri media: Transilvania Expres, www.myTEX.ro, TEX FM


Semnează petiţia online pentru susţinerea proiectul "PRIMA BICICLETĂ" şi construirea primei piste metropolitate din România de biciclete.

20/04/2011

Autor:  
Destinatar: Primăriei Braşov, Consiliul Local Braşov, Asociaţia Metropolitană Braşov, Primăria Săcele, Consiliul Local Săcele
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =