Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Împotriva cenzurii online : Vasilescu şi BOR
image

Petitie: "Împotriva cenzurii online : Vasilescu şi BOR"

Facebook share

Pe lângă faptul că există nenumărate situri, forumuri şi pagini de discuţii care moderează comentariile ; pe lângă faptul că există sute de mii de filtre şi controluri parentale pentru protejarea copiilor şi pe lângă faptul că Internetul este, prin definiţie, un mediu în care utilizatorii săi pot să se exprime direct şi fără intermediari, a fost iniţiat un proiect de lege de către senatorul PSD Olguţa Vasilescu, care doreşte a *interzice şi pedepsi "înjurăturile, ameninţările sau obscenităţile" pe internet*, susţinut şi de către Biserica Ortodoxă, instituţie cu adânci rădăcini totalitare.

Patriarhia aplaudă "epurarea limbajului subdezvoltat" şi folosirea mijloacelor de coerciţie în "educaţie", idei tributare mentalităţii comuniste.


Constituţia actuală declară : "(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniiilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile".

Acest proiect de lege vizează limitarea Libertăţii de exprimare.

Libertatea de exprimare şi Libertatea conştiinţei trebuie să primeze în faţa unor legi cu tentă dictatorială. Cenzurând un lucru mărunt pe internet, precum limbajul obscen, poate reprezenta un prim pas pentru o monitorizare şi o cenzură agresivă a internetului de către sistemul politic.

Fiindcă dacă ştii că poţi să-ţi înjuri guvernanţii, atunci ştii că eşti un cetăţean liber.

26/08/2010

Autor:  
Destinatar: Guvernul României
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =