Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Spuneti NU initiativei Guvernului de a impozita lunar microintreprinderile cu minim 540 de lei
image

Petitie: "Spuneti NU initiativei Guvernului de a impozita lunar microintreprinderile cu minim 540 de lei"

Facebook share

Microintreprinderile vor fi obligate din luna aprilie sa plateasca trimestrial un impozit minim de 1.625 lei, in cazul in care suma datorata statului nu depaseste aceasta valoare. Aceasta inseamna un impozit lunar de de minim 540 lei. Raportat la cursul valutar de 4,2198 lei pentru un euro anuntat, joi, de Banca Nationala, impozitul trimestrial de 1.625 lei calculat la nivelul intregului an reprezinta echivalentul a aproximativ 1.500 euro pe an. Raportat la micile intreprinderi, inseamna moarte lenta, intr-o economie agonizanta, stapanita de un guvern incapabil sa ia decizii inteligente. Este inca o masura aberanta a cabinetului Boc, neputincios in fata marii coruptii si debil in privinta administrarii companiilor de stat si a bugetelor ministeriale. Daca aveti o microintreprindere sau sunteti Persoana Fizica Autorizata, nu puteti accepta acest impozit.

03/04/2009

Autor: Virginia Costeschi
Destinatar: Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 02/05/2009
- Ai auzit de ordonanta 34 din aprilie 2009? Stii ca ordonanta asta ingroapa de fapt definitiv afacerile mici? Sau pe cele noi? Sau pe cele modeste? Inclusiv afacerea ta?
- Stii ca asanarea evaziunii fiscale este doar un pretext? Stii ca de fapt impozitul forfetar este calculat intentionat ca sa loveasca doar firmele mici? Special ca sa inchizi?
- Indiferent daca este la mijloc incompetenta crasa sau directive FMI sau protejarea firmelor medii pe care le apara PDL, stii ca pentru tine este tot una?
- Pentru ca nu poti plati si mai ales nu vei putea plati in viitor un asemenea bir? Si va trebui sa renunti la firma ta si la visele tale si sa devii somer sau angajatul altora?
- Esti constient ca aceasta taxa “forfecara” taie de fapt firmele mici? Inclusiv firma ta?
- Si ca incalca grosolan articolele 41, 44, 45 si 46 din constitutia tarii care pentru ei este facultativa? Articole care protejeaza dreptul la libera initiativa si la o corecta impozitare?
- Stii ca in intreaga Europa civilizata microintreprinderile sint protejata ca fiind baza economica a acelor tari? Cu atit mai mult in vremuri de criza?
- Stii ca acest abuz a fost posibil deoarece nimeni nu te reprezinta in fata statului?
- Ai inteles ca nu ai alta sansa decit sa te organizezi ca sa te poti opune?
- Daca da, ajuta-ne sa fondam o asociatie a MICILOR INTREPRINZATORI ROMANI!
- La nivel national, judetean si local! Sa ne opunem impreuna acestui nou tip de terorism de stat!

Daca ai acces la internet ne gasesti la:
http://aif.mieimipasa.ro (vizibil numai dupa ce te inregistrezi) sau la http://groups.yahoo.com/group/anti_impozit_forfetar/

Iar in special cei din Bucuresti ma pot contacta la adresa dragos.barbu@softis-serv.com sau la telefon 0723-621122.

Ma numesc Dragos Barbu si sunt un intreprinzator din Bucuresti la fel de lovit ca si tine!

Informatii 02/05/2009
Tuturor celor care vor sa ia atitudine in fata aberatiilor si incercarilor scolaresti ale guvernului.
Din cate ati putu observa, CN al IMM nu ne reprezinta sau nu ne poate reprezenta. Este timpul sa ne facem auziti. Dorim sa facem un ONG care sa reprezinte societatile mici si mijlocii. Un ONG care sa nu fie afiliat si sa nu depinda de statul roman. Pentru asta avem nevoie de voi. Daca doriti sa luati atitudine, inscrieti-va in Grupul de Initiativa impotriva Impozitului Forfetar. Adresa este http://groups.yahoo.com/group/anti_impozit_forfetar/
Retineti ca nimeni nu ne reprezinta in momentul de fata si ca avem nevoie de un organism format de NOI.
Va rog sa dati mai departe si va astept pe Grup.

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =