Prima pagina » Petitii online » BOR, agent electoral USL ?

Petitie: "BOR, agent electoral USL ?"

Asociatia Europeana pentru Opozitie Economica cere Bisericii Ortodoxe Romane si Ministerului Agriculturii sa nu incheie protocolul prin care preotii sa promoveze la sate măsurile de sprijinire a agriculturii romanesti atat prin programele nationale cat si prin cele ale Uniunii Europene.

AEOE cere BOR sa nu-si transforme preotii in agenti electorali ai Partidului Conservator, al carui presedinte este ministrul Agriculturii Daniel Constantin.AEOE considera ca astfel BOR si preotii gireaza recentele masuri ale Guvernului, inclusiv ale Ministerului Agriculturii, de impozitare a agriculturii de subzistenta.

AEOE considera ca performanta capacitatii administrative publice de absorbtie a fondurile comunitare nu trebuie sa fie imbunatatita prin intermediul angajatilor altor institutii (preotii) pe motiv ca si acestia acestia sunt angajati ai statului roman ; astfel politistii , jandarmii, dascalii si medicii nu sunt cu nimic mai prejos decat preotii in acest ‘efort national’ de absorbtie a fondurilor Uniunii Europene.

AEOE vede in aceasta concesie a BOR in relatia cu actuala Putere o nota de plata pentru viitoare fonduri bugetare destinate finalizarii construirii Catedralei Neamului, o nota de imagine pentru Preafericitul Patriarh Daniel. In eventualitatea in care acest pact se va incheia AEOE indeamna preotii sa fie nationalisti si sa nu promoveze masurile de sprijinire a agriculturii prin proiectele si programele UE intrucat, in final, acestea inseamna protectie sociala - avand in vedere contributia nationala la bugetul consolidat comunitar.

AEOE considera aceste derapaje ale Bisericii Ortodoxe Romane (petitieonline.ro/petitie/18730150) in zona politicului si a Puterii ca fiind periculoase pentru societate si ortodoxie ; AEOE va depune o plangere mai marilor Ortodoxiei europene si rusesti in vederea sanctionarii morale a BOR si Patriarhului Romaniei."

13/05/2013

Autor: