Prima pagina » Petitii online » Eliminarea pensiilor speciale

Petitie: "Eliminarea pensiilor speciale"

Nu este corect ca in Romania sa existe pensii speciale. Pensiile sunt un rezultat al contributiei salariale anuale la fondul de pensii al fiecarui salariat. Nu exista nici un argument care sa certifice un supliment de pensie pentru merite speciale. Daca cineva doreste o pensie mai mare nu are decat sa contribuie mai mult cat timp este in campul muncii. Nu exista o meserie care sa justifice o recompesa baneasca mai mare dupa retragerea din activitate. Pentru fiecare meserie exista metode de recompensare in timpul activitatii care se vor regasi in contributia sociala pentru fondul de pensii ( sporuri salariale pentru pericol, conditii speciale de munca etc.) Este aberant sa se justifice ca un parlamentar, judecator, pilot, cadru militar , salariat al ministerului de interne etc. trebuie sa primeasca o pensie mai mare decat cea calculata conform contributiei multianuale, sau calcul pensiei sa se faca dupa alt algoritm decat pentru toti salariatii. In fata legii, cel putin teoretic, toti trebuie sa fim egali

18/02/2017

Autor: Hancu