Prima pagina » Petitii online » Impotriva rularii Fondului National de Pensii in interes personal

Petitie: "Impotriva rularii Fondului National de Pensii in interes personal"

Interventiile neasteptate ale ministrului Paul Pacuraru, apasat de un asa-zis "surplus" constatat in visteria Fondului de Pensii a surprins, socat si indignat comunitatea pensionarilor din Romania. Cu exceptia beneficiarilor de pensii posesoare de 4-5 zerouri in coada sau a celor resemnati, fostii si actualii cotizanti ai Fondului s-au intrebat deopotriva de unde vine - citandu-l pe dl. ministru - "eshedentul".
Casa Nationala de Pensii si oficiile regionale ale acestei instiutii cu sedii somptuase gazduiesc zilnic mii de petitionari abonati la depunerea jalbelor fara raspuns. Alaturi de solicitantii ajutoarelor de deces si a celor carora li se trimit drepturile materiale cuvenite oriunde dar nu la domiciliu, se afla mii de pensionari carora li se refuza voluntar calcularea pensiei si emiterea deciziei administrative
Toti acesti bani sunt rulati in interes personal (vedeti salariile de mii de euro din minister) sau sunt jucati (pardon, "rulati") la Bursa pentru o mai buna administrare a Fondului(?!?). In zecile de ani de cotizare, pensionarii nu au fost insa informati ca BANII LOR vor fi plasati in fonduri-gri negre sau ca ei vor sta, ca niste milogi, la ghiseele oficiilor de pensii pt. a cere ce li se cuvine de drept.
Abonat lunar la Casa de Pensii a Sectorului 1 pentru a depune - de mai bine de jumatate de an - petitii fara raspuns, m-am considerat un adevarat campion al asteptarii deciziei administrative. Am aflat insa, cu timpul, ca -la cozile zilnice, interminabile - se asaza cetateni care asteapta sa li se (re)calculeze pensia. Nu asteapta de cateva luni, ci de unu, doi sau chiar patru ani. Raspunsul (numai verbal, fireste) este invariabil: "Decizia dv. este in lucru, veti primii banii odata cu emiterea ei".
E adevarat ca - dupa luni si ani de asteptare - unii dintre pensionari isi primesc drepturile, neactualizate si fara dobanda. La fel de adevarat este ca multi renunta sau pur si simplu devin subiectele unor comentarii de genul "Il stiti pe domnul care venea si intocmea lista de asteptare, in fiecare dimineata? A murit saptamana trecuta". Si astfel, mai trec cateva sute/mii de lei in "eshcedentul" electoral-bursier la care face referire domnul ministru Paul Pacuraru.

Prin urmare, solicit incetarea aplicarii acestui sistem.

28/07/2008

Autor: Serbanescu I.