Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Protest impotriva evaluarii profesorilor de catre parinti si elevi", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 14
Sarah Key (19 Martie 2009, 20:39)
Care e rostul acestei petitii?
Profesorii respectivi trebuie sa fie destul de capabili incat sa ii invete pe copii sa evalueze cat mai aproape de adevar o situatie, cat mai nepartinitor, si atunci se va crea un echilibru, iar evaluarile bazate pe "favoritisme" vor fi reduse. Poate ca parintii nu ar fi atat de indreptatiti sa ii evalueze pe profesori, pentru ca nu au contact cu ei atat de mult, insa, daca nici elevii nu au dreptul de a-si spune parerea, va continua la nesfarsit situatia asta de despotism profesoral. Nu mi se pare corect nici sa te folosesti de o functie ca sa iti asumi o autoritate care nu iti apartine. Eu una mi-am evaluat profesorii si sunt foarte multumita ca am avut ocazia asta, drept pentru care am incercat sa nu pun inainte parerea mea fata de ei ci fata de calitatea muncii lor si fata de cat de mult am evoluat datorita acestei munci a lor, pe langa a mea.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Daniela B. (3 Ianuarie 2013, 18:38)
Nu toti sunt la fel
Dumneavoastra ati avut, probabil, norocul sa va situati printre cei care ati putut evalua obiectiv profesorii. Putini sunt insa ca dumneavoastra. Putini au timpul, pregatirea, rabdarea si sistemul de valori corespunzator - asadar competenta -pentru a-i evalua.
Nu cred ca asta rezolva problemele educatiei in Romania.
Ar trebui sa luam ca reper Finlanda unde se acorda un procent considerabil din PIB pentru invatamant si unde profesorii si scoala au tot respectul din partea comunitatii in loc sa aducem mereu in discutie profesorii. Ei sunt o parte din sistem si nu sunt singurii care isi pun amprenta asupra acestuia.
Ar fi bine sa evaluam si alte aspecte.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Edy (20 Martie 2009, 00:52)
De acord cu Sarah Key
Parerea mea este ca, cel putin unii parinti, au cunostintele necesare evaluarii cunostintelor unor profesori. Evident, nu este corect sa existe o dictatura a elevilor si parintilor asupra profesorilor, dar nici profesorii nu au dreptul sa abuzeze de functia lor. Cea mai mare problema este nota. Consider ca adevarat important faptul ca cineva iti transmite cunostinte si abilitati, pe care le poti folosi mai tirziu in viata. Nu este corect sa conditionezi elevul sau studentul, spunindu-i ca va primi note proaste daca nu invata. Elevul sau studentul trebuie sa fie constient ca important este sa stii si sa aplici cunostintele practic.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai Ropota (20 Martie 2009, 06:21)
Petitie
Nu cred ca oricine poate face o asemenea evaluare ci tocmai specialistii in educatie. Totusi traim in Romania, o tara in care nivelul de educatie este sub media europeana. Exista si astazi scoli in care niciun parinte nu are mai mult decat cele 8 clase. Cum va evalua un astfel de parinte? Dar cum poate evalua un elev-problema, ramas repetent si cu media 4 la purtare? Evident, va spune ca nu el este problema.
Nimeni nu trebuie sa abuzeze de nimeni. Insa nu este corect ca profesorii sa fie evaluati de catre nespecialisti in ale psihopedagogiei. Un elev, de clasa I de exemplu, ce cunostinte are el despre... educatie? Trebuie spus f clar: elevii au dreptul de a aprecia calitatea actului didactic, dar nu pot fi ultimii decidenti si nici cei care bat cu pumnul in masa, asa cum se va ajunge dupa aprobarea unor asemenea criterii de evaluare.
De asemenea, exista scoli in aceasta tara, in care parintii vor sa faca legea si sa conduca si sa puna copiiilor lor cele mai mari note. De ce? Pentru ca ei stiu cel mai bine si cum sa predea si ce e in programa si tot. E normal? Nu. Dar noile criterii vor ridica la rang de norma asemenea pretentii ale parintilor.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ALEX (20 Martie 2009, 21:39)
???
Un parinte cu capul pe umeri VA SEMNA petitia aceasta !Cei care nu semneaza se stie clar faptul ca isi neglijeaza copii.De ce ?Pentru ca parintii NU AU ce sa evalueze, ca majoritatea NU VIN nici la sedintele cu parinti(sunt unii care habar nu au cine le e diriginte al copilului lor),ceea ce inseamna a fi o evaluare facuta doar pe baza minciunilor copiilor lor sau pe notele obtinute ale acestora (adica a luat zece copilul, primeste un "zece" profesorul, vi se pare corect?).Elevii??Care elevii cei care stau prin baruri sau chiulesc de la ore aceia sa evalueze profesorii?Sa fim corecti un copil o sa evalueze un profesor dupa cum ii da o nota sau pe faptul ca nu-i pun absente in catalog si parintii(nu toti) la fel fac.ATENTIE ! nu sunt profesor si NU as evalua un profesor fie ca elev ,fie ca parinte,fie ca primar,fie in calitate de coleg de munca !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Florin (23 August 2012, 12:51)
De ce?
De ce imi neglijez copiluyl daca nu semnez petitia? Cu respectul de rigoare, in Romania copii ne sunt invatati de profesori care abia obtin nota de trecere la titularizare... si care au pretentia ca sunt pregatiti academic sa faca fata cu succes unui copil! Nu stimati profesori, va om evalua cat mai corect si mai bine, din punct de vedere social, comportamental. Va vom analiza rezultatele prin prisma rezultatelor obtinute de copii. Nu la clasa, ci in examene, olimpiade. M-am saturat sa vad cum inca de la clasa 1 se indica o directie gresita, spre meditatii, furt, toceala.... Invatati sa analizati calitatile copiilor si sa dezvoltati acea parte a intelectului ce debordeaza de talent in cazul fiecarui copil. Sustineti programe scolare stufoase doar pentru a manca o paine si colegii dvs de la religie sau desen, in loc sa va axati pe structurarea informatiilor in asa fel incat sa atrageti copii spre a invata. NU sunt de acord cu aceasta petitie!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
otilia (21 Martie 2009, 13:16)
draga sarah key
pe ce lume traiesti?
ai fost vreodata la o scoala la tara, sau la un liceu dintr-un orasel mic unde majoritatea copiilor vin d la tara?
afla ca acesti copii nu sunt educati, ajung la liceu desi nu stiu sa scrie sau sa citeasca, iar cel mai important e ca nu au cei 7 ani de acasa.
stii oare cum e sa intri intr-o clasa unde miroase a transpiratie si cand incerci sa ai o conversatie cu ei constati ca nu te inteleg?
ai vazut vreodata elevi la profil filologie ca nu stiu sa scrie?
ai avut vreodata ore la copii reintegrati care sunt handicapati psihic?
dupa c afli cum e sa fii pus in situatii de genul asta, atunci sa vorbesti!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
alina (21 Martie 2009, 21:04)
Traim bine, dar vom trai si mai bine
Nu ma tem de intreruperi. Consider ca nu am nimic de ascuns. Si apoi vai de sistemul care ma va da afara ca urmare a "pretioasei" evaluari externe facute de emanatii revolutiei. Stiu ca dupa 30 ani de stradanie la catedra, daca macar unii/ unul dintre fostii mei elevi ajunsi oameni isi aduc aminte de mine, e ceea ce constituie recunoasterea muncii mele. Oameni buni, cainii latra, caravana trece. Daca isi bat joc si de putinii oameni care fac ceva nu pentru ca li se plateste, ci pentru ca asa considera ei sa-si inteleaga menirea, atunci isi vor merita pe deplin viitorul si batranetile amarate de saracie/ hotii/ criminalii jefuitorii- a se citi " evaluatorii nostri". Sa auzim numai de bine, pentru ca de trait bine, traiesc altii!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
prof.Constantin Ionescu (22 Martie 2009, 10:24)
Mentalitati comuniste
Acest sistem de evaluare,imi aminteste de acel tractorist cu 7 clase primare,ajuns "SECRETAR DE PARTID" prin anii '60,ce se ducea sa faca "asistente" la orele de L.Franceza,deoarece, costatase ca elevii au note mici la caest obiect!!!Constat cu intristare, ca mentalitatiile celor ce au propus un asemenea sistem de evaluare au ramas la acelas nivel.Si uite-asa ramane invatamantul romanesc fara oameni ! Nu-mi ramane decat sa ma declar unul dintre acei "fericiti" profesori ce au putut sa se pensioneze la timp pentru a nu mai retraii acele zile ! Pacat de tinerii acestor zilele ce traiesc o asemenea (A)-brambureala a invatamantul romanesc.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Claudia (22 Martie 2009, 18:36)
Si totusi...
Ati fi surprinsi de acuratetea descrierilor facute de catre elevi despre unii profesori , de sinceritatea lor...De ce nu incercati ?Sa va spun ca peste tot in lume se procedeaza astfel ? O stiti si dvs ! De ce in Statele Unite nici un profesor nu se simte jignit de o asemenea evaluare ? Copilul meu la 12 ani a facut evaluarea unui profesionist , i-a evaluat munca , iar acesta nu s-a arata deloc ofensat sau jignit de evaluarea pe care a primit-o .Care este motivul pentru care va opuneti cu atata inversunare ? Va furati singuri caciulile... va cunoasteti colegii care chiulesc constant, care intarzie la ore , care si care si care . Exact ce ar trebui sa functioneze si anume educatia,sanatatea si justitia nu functioneaza tocmai datorita acestor tertipuri si ascunzisuri - cu directorii , cu inspectorii ...Fiti demni , fiti responsabili , evaluati corect elevii !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Daniel (22 Martie 2009, 19:57)
Romania nu e SUA
Romania nu sunt SUA. Acolo e vorba de generatii intregi formate pe conceptul libertatii de exprimare si pe o cultura a valorilor. Parintii din Romania, ca si elevii, stiu una si buna: note cat mai mari si profesori cat mai indulgenti. Calitatea conteaza f putin in toata aceasta afacere.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
adib (22 Martie 2009, 21:42)
evaluare
Medicii sunt evaluati foarte bine de pacienti: esti bun, ai pacienti; nu, nu ai. Iar dictatura parintilor si a elevilor este de fapt dictatura profesorului cu catalogul (vorbesc de cei care tin clasa in mana) . Ce ziceti despre profesori care dau note mai mari la fete pt. ca nu suporta baietii? Sau cei cara dau note mai mari deaca primesc... sau daca parintii sunt procurori, avocati, profesori sau dumnezeu mai stie ce. Evaluarea popularitatii ( si nu neaparat dictata de laxitatea ci de capacitatea sau stiinta de a se impune la clasa) si a moralitatii de dascal trebuie facute de parinti sau copii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Anamaria (22 Martie 2009, 22:09)
@Claudia
Claudia! Nu suntem in SUA! Si nu zice nimeni sa nu ascultam si parerea copiilor, orice profesor responsabil face lucrul asta, sunt sute, mii de profesori care discuta cu elevii si le asculta opiniile chiar despre propria activitate. Dar de la aceasta firesca libertate de opinie, de la acest dialog normal si pana la a CONDITIONA salariul profesorului de o "evaluare" facuta de elevi, parinti, si comunitate e cale lunga. Sunt profesor cu experienta si sunt parinte, stiu cand opiniile copiilor sunt pertinente si cand nu. Din fericire, lucrez intr-o scoala cu elevi buni care, in general, vin sa intampine eforturile mele si avem, prin conlucrare, rezultate bune. Foarte probabil, as avea o "evaluare" favorabila, si din partea copiilor si din partea parintilor. DAR - daca ai lucra in sistem, ti-ai da seama ca sunt multe, foarte multe scoli in care nu se poate miza nici pe discernamantul elevilor, nici pe al parintilor. Si atunci cum ramane cu evaluarea??? E vorba de principiu, aici. Pe mana/mintea/competenta cui se lasa evaluarea si salarizarea dascalilor? Felicitari ca ai un copil destept! Nu judeca, insa, situatia generala doar dupa cazul tau. Gandeste mai in profunzime!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai FLOAREA (22 Martie 2009, 23:04)
O bazaconie!
Am subliniat, în repetate rînduri, că învăţămîntul nu poate fiinţa funcţionăreşte, după regulile unor amploiaţi care au cu totul altă pregătire şi alte preocupări decît cele psihopedagogice. Cum eu nu mă pretez la o evaluare a muncii unui mecanic auto – să zicem – fără un contract, ci, în lipsa acestuia, cel mult, în permit exprimarea opiniei întemeiate pe funcţionarea la parametrii doriţi a autovehiculului dat la reparat, aşa nici părinţii nu au îndreptăţirea de a aprecia munca mea de la catedră decît dacă ţin cont de performanţele copiilor după ce semnează un contract / parteneriat din care să rezulte: nivelul real de cunoştinţe şi competenţe cu care elevul vine la clasa mea; obligaţia copilului de a participa la toate orele mele, de a-şi face toate temele obligatorii şi cel puţin una-două teme facultative pe semestru, aşa cum le recomand şi de a se comporta ireproşabil. La rîndul lor, părinţii sau tutorii să-şi asume obligaţia de a se interesa săptămînal de evoluţia/involuţia şcolară a copilului, de a-l hrăni corespunzător nevoilor sale de creştere, de a-i monitoriza gestionarea timpului – inclusiv respectarea orarului de somn normal vîrstei sale etc.
Dacă se vor semna asemenea documente, cu obligaţii şi răspunderi concrete, eu sînt de acord să fiu evaluat şi de părinţii care au dovedit responsabilitate şi s-au achitat de toate obligaţiile asumate. Altminteri, propunerea onor. ministerului este o BAZACONIE care constituie o ruşine nu numai pentru România, ci şi pentru orice stat european!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Anamaria (22 Martie 2009, 23:07)
PS pentru Claudia
Si te-ai gandit carui sistem de invatamant faci apologia? Unui sistem (SUA) care produce cateva varfuri, urmate in tromba de elevi (fosti elevi) care intra cu mitraliera in scoli si isi ucid colegii si profesorii sau fostii colegi si profesori... Asta e modelul pe care il iubesti si il propui?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai (23 Martie 2009, 10:00)
Cine să evalueze?
Cine ar avea cunoştinţele ncesare să ne evalueze? Trebuie făcută reformă, dar nu chiar în halul ăsta!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Florin (23 August 2012, 13:03)
Nu suntem tampiti!
Stimate domn, nu suntem tampiti! Nu ma voi da in laturi sa evaluez orice persoana, tocmai pentru ca eu asa vreau! In sfarsit se va lua aminte si de ce cred eu! Dumneata ce cunostiinte ai sa pretinzi a invata copii? De ajuns cu aceasta superioritate! In facultate am predat eu la seminar in locul doamnei asistente a profesoarei de contabilitate pentru ca nu stia sa explice unui student venit de la un liceu de informatica de ce 301 = 401! Si la examen am luat 9, pentru ca acea profesoara nu punea 10! E corect?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ana (23 Martie 2009, 10:18)
Of
Daniel , Anamaria si parintii din SUA au pornit de undeva...Draga Ana , vorbeam de actul educational , de sistemul de educatie , nu de mitraliere...In Romania , nu exista violenta ?! E dureroasa schimbarea , dar ceva trebuie facut . Da , imi doresc invatamant de calitate , chiar daca asta presupune orgolii ranite . sau alte masuri punitive . Ce ati facut timp de 20 de ani ?! V-ati complacut , a-ti tacut si multi dintre voi s-au vandut mai ieftin decat femeile usoare...Fiti sinceri , nu cu mine , priviti cancelaria , colegii , directorii , inspectorii . Cati dintre ei sunt de calitate ? Pe cati dintre ei ii intereseaza munca lor ?Parerea mea , daca intr-o clasa exista cel putin trei copii care iubesc invatatura , merita sa lupti pentru ei . Acestia iti vor aduce progresul , iti vor asigura o batranete linistita . Este castigul tau ca dascal . Si apropos de libertatea de opinie in scoala romaneasca...este ilar ceea ce afirmi ...un intreg sistem bazat pe coercitie ?! Daca ati avea ca tema 'De ce trebuie sa ascultam copii ?' ...mie teama ca m-asteapta o luuuunga asteptare ...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ana (23 Martie 2009, 10:20)
Scuze
Scuze : mi-e teama .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
bloju lavinia (23 Martie 2009, 11:48)
sa nu se reduca totul la asta
e adevarat ca sunt situatii in care parintii si /sau elevii dar sa se reduca totul la asta e absurd... si asa profesorii sunt respectati din ce in ce mai putin..apoi e foarte important ca acele criterii sa fie oneste si atunci nu-i mai e teama nimanui
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 1/14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 14