Prima pagina » Petitii online » Permis de conducere pentru biciclete

Petitie: "Permis de conducere pentru biciclete"

Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile capitalei în condiții de siguranță din cauza bicicliștilor.Călăresc bicicletele care sunt mijloace rutiere pe trotuare și pe treceri de pietoni și pe aleile parcurilor care sunt spații strict pietonale.Să nu mai zic că mai sunt și bicicliști ce rulează cu bicicletele pe carosabil pe contrasens și bicicliști ce rulează cu bicicletele pe carosabil regulamentar până ajung în dreptul semaforului rutier ce indică roșu și când ajung în dreptul semaforului rutier ce indică roșu trec mai departe pe culoarea roșie a semaforului rutier în loc să aibă bunul simț să oprească la culoarea roșie a semaforului rutier.Cât privește pistele de biciclete și semafoarele pentru biciclete pistele de biciclete se fac pe carosabil la limita cu bordura sau cu acostamentul câte una respectând sensul aferentȘi semafoarele pentru biciclete se montează laolaltă cu semafoarele rutiere.Dorim raderea pistelor și a semafoarelor pentru biciclete ce încalcă principiile tocmai menționate.Dorim schimbarea legislației rutiere să oblige și bicicliștii să facă școala de șoferi și să obțină permisul de conducere.Neexistând și pentru biciclete permis de conducere fiecare adolescent sau adult își permite să cumpere bicicletă și să o conducă pe unde îl taie capul,pe unde îi convine.Petiția are nevoie de susținere!Oameni buni!Gândiți la fel!Simțiți la fel!

11/12/2018