Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Cerem gratierea lui Mihai Moldoveanu!
image

Petitie: "Cerem gratierea lui Mihai Moldoveanu!"

Facebook share

Noi, cetatenii de pretutindeni care inca mai credem intr-o justitie dreapta, solicitam gratierea detinutului Moldoveanu Mihai de catre Presedintele Romaniei Traian Basescu deoarece cazul domnului Moldoveanu a fost un abuz al Justitiei si al organelor de ancheta si cazul reprezinta, conform specialistilor in domeniul criminalisticii si dreptului, o eroare judiciara.

Moldoveanu Mihai nu mai are nici o alta posibilitate juridica de a-si demonstra nevinovatia datorita hotararii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la condamnarea sa.


Specialisti in criminalistica si fosti procurori au declarat cazul domnului Moldoveanu Mihai o eroare judiciara. De exemplu, Doamna Norica Nicolai, Europarlamentar si fost Procuror a declarat urmatoarele in timpul emisiunii “6 Vine Presa” de la B1 TV: „Am fost in Penitenciarul Jilava si am stat mult de vorba (cu Moldoveanu Mihai). Am privit probele care erau in dosar nu cu ochiul omului politic ci cu ochiul fostului procuror. Si o spun cu toata responsabilitatea: n-am vazut superficialitate mai crasa si lipsa de probitate profesionala ca in aceasta cauza. I s-au ingradit drepturile, nu i s-au luat in considerare probele pe care le-a administrat. Declaratiile, sigur, eu nu pot spune cum au fost luate dar sunt total contradictorii si totul s-a bazat pe indicii si deductii logice. Moldoveanu este un exemplu tipic pentru nivelul justitiei in Romania, care in continuare, dupa 17 ani de democratie in tara asta, lucreza pe indicii si pe deductii logice ale unui procuror, mai putin pe probe"

Cazul domnului Moldoveanu se preda la multiple Universitati de Drept din Romania ca eroare judiciara dar paradoxul este ca domnul Moldoveanu mai are 10 ani de inchisoare de ispasit. In egala masura, Traian Tandin, un reputat criminalist din Romania care a lucrat in cadrul Inspectoratului General al Politiei, acum in rezerva cu grad de colonel, a scris despre cazul domnului Mihai Moldoveanu in volumul “Erori Judiciare in Romania.”

Presa locala si nationala au mediatizat acest caz de nenumarate ori. Cateva exemple ar fi Emisiunea Nasul, Sase Vine Presa, Observator, Misiune Imposibila, 112 Politia in Actiune etc..

Abuzurile savarsite de organele de ancheta si de magistrati au fost multiple si constituie tot atatea cazuri de nulitate absoluta a hotararilor pronuntate in cauza:

-Moldoveanu Mihai a fost condamnat pe baza unei probe de sange gasita in interiorul hainei sale. Desi medicii legisti nu au putut nici macar daca este sange omenesc, judecatorul a presupus ca Moldoveanu si-a spalat haina. Era foarte simplu ca judecatorii sa se ceara o expertiza ADN, insa au refuzat sa faca acest lucru.

- nu s-au administrat probele necesare si vitale pentru a demonstra ca Moldoveanu Mihai nu se face vinovat de crima. In acelasi context, trebuie subliniat ca la momentul in care a fost judecat de ICCJ avea statutul unei persoane achitate, intrucat Curtea de Apel Oradea desfiintase total sentinta Tribunalului Bihor si, in urma rejudecarii cauzei, a decis ca el nu este vinovat si ca probele fabricate de politisti si procurori impotriva lui sunt ilegale.

-nu s-a gasit la fata locului nici o dovada care sa-l incrimineze. Ba, mai mult, probele gasite indicau nevinovatia lui. La locul crimei s-au gasit pe masina amprente cu sange care apartineau adevaratului autor.

- faptul ca nu s-a asigurat, in cursul urmariri penale, confidentialitate discutiilor cu avocatul domnului Moldoveanu.

- faptul ca i s-a interzis domnului Moldoveanu, in repetate randuri (Tribunalul Bihor a si pronuntat o incheiere in aces sens), sa ia legatura cu presa

- judecarea cauzei de catre Tribunalul Bihor in absenta domnului Moldoveanu desi prezenta era obligatorie, acesta fiind arestat preventiv;

- judecarea cauzei de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (I.C.C.J) fara ca Moldoveanu sa beneficieze de asistenta judiciara (in ciuda faptului ca aceasta era obligatorie potrivit Codului de procedura penala). Mai exact, desi I.C.C.J a dispus numirea unui aparator din oficiu, in sedinta urmatoare, fara a reveni asupra acestei masuri si fara ca un avocat sa il reprezinte, a procedat la judecarea cauzei;

- I.C.C.J a amanat in repetate randuri pronuntarea, cu mult peste termenul de 15 zile prevazut de lege

- In aprilie 2008 CEDO a luat o decizie in aceasta cauza hotarand ca coinculpatei Rotariu Gabriela I s-a incalcat dreprtul la un process echitabil, lucru valabil, de fapt, si in cazul lui Moldoveanu Mihai, dar instantele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si-au batut joc si de aceasta decizie, incalcand flagrant toate prevederile Codului de procedura penala romanesc.

In aceste conditii, singura posibilitate ca Moldoveanu Mihai sa nu mai execute in continuare ani grei de puscarie, nevinovat fiind, este sa fie gratiat de Presedintele Romaniei.

Domnul Moldoveanu Mihai este nevinovat! Va rugam sa-l eliberati!

22/01/2011

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Presedintele Romaniei, Traian Basescu
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =