Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Impotriva inchiderii liniei Oravita - Anina
image

Petitie: "Impotriva inchiderii liniei Oravita - Anina"

Facebook share

http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/cea-mai-veche-linie-de-cale-ferata-din-romania-va-fi-desfiintata-203241.html

Acesta fiind articolul de baza conform linia 925 Oravita - Anina, va fi inchisa de catre SNCFR.

Inchiderea acestei linii cu potential turistic deosebit ar reduce mult turismul in zona respectiva a Banatului. Impactul la nivel moral al distrugerii, pur si simplu, a primei linii feroviare din Romania va fi ridicat prin puterea istorica a acesteia.

Daca s-ar mentine deschisa si s-ar amenaja muzee miniere in zona respectiva, turismul s-ar dezvolta rapid, intrucat si factorul natural al reliefului este favorabil acestei dezvoltarii.

Politica actuala de promovare a turismului printr-o frunza, distruge aceste adevarate monumente care combina atat istoria din punct de vedere tehnologic si social cat si peisajele naturale in acest caz, prin alocare de fonduri unor reclame si proiecte de promovare fara sa se acorde fonduri sustinerii unei baze turistice culturale, istorice, naturale fundamentale. E ca si cum ai face reclama la un produs care nu exista.

Semnand petitia, eu ca autor, ma angajez sa trimit o scrisoare deschisa, bine fundamentata SNCFR si Ministerului Turismului.

21/10/2010

Autor:  
Destinatar: SNCFR
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 17/11/2010
Duminica, 14.11.2010 am calatorit cu trenul de la Oravita la Anina si retur. Am remarcat faptul ca au fost mai multi turisti ca niciodata in acest tren, ceea ce este imbucurator.
Vagoanele, construite in 1915 sunt ingrijite si la plecarea din Oravita au fost foarte curate.
Se pare ca valva facuta in legatura cu inchiderea caii ferate a avut un rol pozitiv. Va invit pe toti cei ce aveti posibilitatea, sa faceti o calatorie cu acest tren. Nu veti fi dezamagiti! Privelistea este deosebita, mai ales ca padurea desfrunzita ofera o perspectiva mai larga ochiului.
Costul unui drum este de 4,40 lei, dus-intors 8,80 lei. Elevii si studentii au reducere 50%.

Reportaj difuzat de TVR 15/11/2010
Reportajul difuzat de TVR pe aceasta tema:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=92183&c=6754

Informatii 10/11/2010
Ieri seara (1.11.2010), planul de reorganizare a companiei CFR Calatori, care prevedea, printre altele, disponibilizarea anul viitor a 2200 de angajati (15% din totalul celor 15000 de salariati), inchiderea a cinci puncte de lucru (printre ele Oravita, Caransebes si Lugoj) si inchiderea mai multor linii considerate nerentabile (cu Oravita-Anina, cea mai veche cale ferata din Romania, cap de lista) nu a fost avizat de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

sursa:
http://www.agenda.ro/news/news/35748/zile-de-foc-pentru-regionala-cfr-timisoara.html

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =