Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Dreptul omului de a avea acces gratuit la Internet
image

Petitie: "Dreptul omului de a avea acces gratuit la Internet"

Facebook share

Cred ca a venit timpul sa introducem in Carta drepturilor omului si dreptul omului de a avea acces gratuit la internet.
De ce doar oamenii cu posibilitati financiare sa aiba acest acces si nu si oamenii mai putin norocosi. Sigur o sa zambiti si o sa spuneti ca oamenii saraci nu au nici macar calculatoare dar putem macar sa facem ceva. Sa facem un protest macar pe internet ca sa determinam statele sa aloce bani pentru (si aici urmeaza o insiruire ca la sindicat):
- educatia gratuita a tinerilor in domeniul informatic (macar a lor);
- premierea copiilor nevoiasi buni la invatatura cu calculatoare, softuri sau carti;
- instalarea de posturi informationale stradale in locul cabinelor telefonice si asa inutile (zic eu) cand telefon mobil are tot saracul;
- realizarea de emisiuni pe posturile tv nationale (unde contribuabilul plateste) de invatare si informare a populatiei;
- realizarea de pliante simple cu informatiile de baza pentru ca orice om sa poata accesa internetul;
- obligativitatea televiziunilor prin cablu sa puna la dispozitia tuturor un pachet minim de internet (eventual statul sa plateasca acestora o suma modica).
De ce sa nu fie informat si omul care nu sta intr-o aglomeratie urbana.
In acelasi timp e timpul sa militam (nu-mi prea place cuvantul) impotriva pornografiei, limbajului suburban, a non-culturii, a promovarii violentei, drogurilor si a altor lucruri care duc la degradare umana, de pe internet. Dragilor Sodoma si Gomora erau mici copii pe langa ce se intampla pe internet. Copiii nostrii stiu pozitii de sex si alte chestii de la cativa ani, iar violenta lor verbala este de speriat (nu numai internetul contribuie la asta). Pacat, asa degradare morala nu a fost niciodata. Ce face UNICEF pentru copii, in acest sens? Dar Uniunea Europena pentru om si familie? Nu trebuie sa stam cu mainile in san pentru ca sunt platiti de noi toti, ar fi cazul sa-i trezim un pic. Viata este cu totul alta in acest nou secol, nici nu ne dam seama ca vor urma lucruri teribile. Ganditi-va numai la faptul ca peste cativa ani nu va mai fi petrol sau apa potabila iar aerul va fi din ce in ce mai viciat. Cineva trebuie sa salveze omenirea si acel ceva poate ca sta intr-un satuc uitat de lume. Poate ca sunt apocaliptic dar semnalele au aparut, exista. Ignoranta si egoismul din noi nu are limite. Ignoranti suntem si in credinta, e plin Internetul de DOVEZI, ramane doar sa le cautam.
Un alt lucru daunator este superficialitatea in tratarea informatiilor nemivorbind de tehnica dezinformarii ori de reaua vointa a multor confrati. Deh, asa cum exista oameni buni exista si oameni rai, totul e sa stii sa discerni informatia si sa te informezi din mai multe surse. E bine sa ne coalizam mai multi impotriva acestora si sa refuzam sa-I mai citim pur si simplu ori sa le facem propaganda negativa. Nu interzicerii lor caci acest lucru nu face decat sa-I faca mai “faimosi”si nu are rost.
Bine, o sa ziceti, dar de ce totusi da internetului. Pentru ca, niciodata umanitatea nu a avut acesta sursa de informatii colosala, informatii care o pot duce la o evolutie extraordinara. Avem nevoie de evolutie intr-o perioada in care resursele naturale sunt pe duca, e nevoie de cercetare, inventica, tehnologie ca sa nu mai vorbim de cultura.
E un gand al meu, dar daca sunteti de accord cu mine poate incercam sa facem ceva in acest sens, veniti cu idei noi ca sa fortam mana guvernelor sa se preocupe si de lucrul acesta. Nu suntem in evul mediu, cand slujba religiosa se tinea intr-o limba stiuta numai de prelati.
Doamne ajuta!

18/04/2010

Autor:  
Destinatar: Oricine
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =